Larus marinus
Svartbaken er en stor og kraftig måke som nyter respekt i fugleflokken. Her letter den med en fisk som en gråmåke har prøvd seg på uten å lykkes, for så å sluke fisken hel i luften. Den kvier seg heller ikke for å stjele fisk fra store fugler som skarv og ørn.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger271
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273464} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Terje S.

Flott bilde av Svartbakken Kjell. En slik liten sei er ingen problem for en Svartbakk. I Flatanger tok jeg bilde av en som slukte frossen makrell på ca 1 kg. Men så så den ut som den hadde gjennomgått en misslykket operasjon på Ring medisinke senter også.


Terje
Ivan H.

Hei,

En tøffing dette ja.
Liker måser veldig godt og tar en del bilder av de.

Flott positur, med vingene som fyller billedplaten godt.

Bra fanget, skarpt, og selvfølgelig riktig fokuspunkt.

Fikk tatt noen bilder av en sothøne som banket en måse (bilde nr. 317656), men tror sothøna hadde fått store problemer med denne karen.

Hilsen
Ivan Holmedal
Kjell Sigurd S.

Takk for kommentarer. Terje; denne seien er nok ikke så langt unna kiloen den heller. Som nevnt så klarte ikke gråmåken å lette med den overhode. Har bilde av situasjonen litt senere også hvor størrelsesforholdet kommer bedre frem, men det holder ikke god nok standard. Fisken er ca. 3/4 lengde på kroppen til måken ex hodet. Nesten uforståelig at den klarer å sluke så stor fisk.

Kjell S
Bjørg S.

For et bilde!!! Kan telle hver vanndråpe som drypper ut etter fangsten, og hver fjær i vingespennet, og hver stripe i fisken.
Du verden. Dette skulle jeg virkelig ønske at jeg kunne få foreviget så bra en gang.
Pørfekt, rett og slett pørfekt!!!! (Sørlandsdialekt ved du)

Bjørg :-))
Ketil K.

Jeg har dokumentasjonsbilder av en svartbak som spiste en diger horngjel. Først hakket den av den spisse lansen på horngjelen. Deretter ble fisken nesten kuttet på midten. Så lagt dobbel som en brukket wienerwürst, brettet sammen, og slukt fra midten. Tydelig svartbaken hadde respekt i forhold til å få horngjelens munn og hale først ned i kråsen.
Thorbjørn R.

Flott dokumentasjon dette. Svarbaken er glupsk, det er det ingen tvil om. Jeg var i sommer vitne til en situasjon hvor en svartbak forsøkte å stjele til seg en fisk som en annen allerede hadde spist, se bilde nr. 324815.
Tom E.

Hei!
Glupske fyrer dette.Så også når svartbaken slukte en stifrossen makrell oppe på Flatanger.Så begrensninger er det tydelig at denne fuglen ikke har.
mvh Tom
Kjell Sigurd S.

Takk for fine kommentarer. Her var det mange morsomme fiskehistorier. Du tror det ikke før du får se det... :-)

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu