Ternefiske
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • FilmtypeTriX400/D76 1:1
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1063
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27686} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Thomas R.
Veldig bra fanget altså! Men jeg synes du kunne kuttet vekk endel nedentil. Litt kornete.
I L.
Oj!. Den var stilig! Inte ska den klippas nertill!
mvh ilj
Avsluttet .
Definitivt ikke kutt nede. Speilingen forsvinner og høyden i bilde er avgjørende for uttrykket.

Jeg synes det er utrolig mye energi i dette bildet. Faktisk synes jeg dette er det beste av dine måke/ternebilder.

-kjell
Kåre E.
Blinkskudd!
Marcus R.
Kutt ikke!! ...da mister du speilbildet. Bildet er kjempeflott som det er nå. Selv om vingene ikke er helt skarpe, er det imponerende å fryse det så bra. Jeg opplever dog at bildet har litt lite toneomfang. Men du vet sikkert bedre enn meg hva det kommer av:) Flott er det i allfall.

MVH
MR
Nils B.
Nydelig og spenstig bilde av en liten fugl, men stor flyver. Kjempe flott bilde som jeg synes du må beholde slik det er. Flott, og jeg tar av meg hatten.
mvh Nils
Toini B.
Flott bilde med kult speilbilde! Har du ikke hatt et lignende bilde ute før? Muligens i farger? Uansett, synes ikke at du bør gjøre noe med dette bildet! La det være slik det er vist her, det er ihvertfall min mening:)

mvh

toini
Geir Arne M.
Rett og slett flott. Ypperlig treff. Mange skudd før du traff Carsten ?
Jeg synes balansen i komposisjonen er fin. likeså speilingen og ikke minst dramatikken
med fuglens hode i sjøen.

mvh gam
Eskil O.
Stilig presentasjon av et øyeblikk, du kan dette ingen tvil om det. Perfekt slik jeg ser det.

Eskil.
Rune Edvin H.
Ser veldig riktig ut.
Rune
Anton T.
Stilig bilde. Du har ''fanget'' ternen i rette øyeblikk.

Bildet må absolutt ikke beskjæres, da motivet forsterkes ved speilingen i vannet.
Joakim T.
Det eneste jeg ikke liker er at det er så grovkornet...
Jostein M.
Veldig bra Carsten. Prøver selv på akkurat dette nå. Det er ikke lett. Liker bildet akkurat som det er, men det hadde også vært spennende å sett det i farger.
Mvh Jostein
Hans- Georg S.
Et av dine beste i denne sjangeren etter min mening. Bildet hadde blitt helt fullkommet om speilbildet hadde vært noe ''klarere''. De små lyse refleksene på venstre siden er med på å veie opp for fuglen og speilbildet på høyresiden og som gjør bildet dynamisk og behagelig å se på.
Avsluttet .
Dette var ternebilde det!
Eksponert akkurat i det avgjørende øyeblikk.
Jeg stiller meg bak H-G S, sin kommentar ang speilbildet. kanskje ørlite mere kontrast i fuglen også etter min smak. Men, veldig, veldig bra fanget.
MVH
Jon-Petter
Svein B.
Vanvittig flott!! Kjempeflott med hodet på terna bøyd bakover. Gir bildet et spennende innhold. Speilbildet tilfører likeens masse, og må for guds skyld ikke beskjæres!!
kanskje en tynn hvit ramme hadde gjort seg, men bildet i seg selv er meeget misunnelsesverdig!!

mvh
Svein
Ketil K.
Et glimrende bilde! Dette er rene læreboka i fuglefotografering. Mesterlig fanget close-up, utrolig bra positur på fuglen, god kameraplassering. Action - samtidig med ro i bildet, kontraster, lys, skarphet/brillians, skyggevirkning i vannet og speilingen av fuglen er veldig bra. Detaljeringen i fjærdrakten av en så ''vanskelig'' fugl med nesten ''umulig kontrastløs fjærdrakt'' som makrellterne er imponerende. Utsnittet sitter også, med god bildeflatebruk. Noe kornete og at bildet ikke er i farger som andre har nevnt er jeg enig i, uten at jeg synes det reduserer hovedinnholdet i bildet eller kvalitetsnivået på bildet. Dette må vel være et av dine beste ternebilder?
Marius J.
Aldeles nydelig, alt annet er sagt !
Tom E. F.
FOR et bilde!
Det jeg likte aller best er den perfekte balansen i fuglekroppen under en slik manøver og bølgen som nebbet skaper.
mvh Tom
Arild K.
Meget bra ternebilde!
Flott hvordan hodet pløyer seg gjennom vannflata, ingen kutting nei, dette er topp som det er !!!

Mvh AK
Audun R.
Nå skal ikke jeg (for det skal jeg virkelig ikke) komme her på tampen og si at dere alle tar feil, men dette bildet har ennå ikke nådd meg helt. Har sittet og sett på det en stund nå ved flere anledninger, og tror kanskje jeg heller til at det er litt rett på. (Selv om jeg vet/antar at dette bildet ikke ble tatt i en fei.)

Jeg savner med andre ord noe ekstra, utenom det rette øyeblikket, komposisjonen, tonene og presentasjonen.

Jeg vet ikke om jeg tolker HGS setning ''Et av dine beste i denne sjangeren etter min mening.'' på samme måte som han selv, men i denne sjangeren er dette helt enormt bra.

Det som fortoner seg som det aller beste ved dette bildet for meg for øyeblikket, er nettopp det, øyeblikket.

MVH Audun
Carsten A.
Terne - min favorittfugl! Elegant, rask, vakker, modig - en enestående skapning!

Det ble stilt noen spørsmål:

Marcus R: Toneskalaen her er ikke helt på topp, enig i det. Jeg har bl.a. forsøkt å minimalisere korn, og må nok se litt nærmere på hvordan det kan gjøres best uten at det går ut over brilliansen i bildet.

Toini B: Joda, jeg har lagt ut en hel del terne- og måkebilder, såvel i sv/hv som i farger. For særlig terner har jeg altså et helt spesielt forhold til!

GM: ''Mange skudd''? Selvsagt, dette er ett resultat (blant flere resultater) av nøye planlegging, trening over tid og mange, mange ruller film og opptak i time etter time, over mange dager, uker og år. Og så skal lyset være riktig etc. etc.

Svein B. m.fl: Speilbildet ville jeg gjerne ha med. Det får en bare til om sjøen er ''blank'', hvilket ikke stemmer så veldig ofte. Så når det endelig stemmer i noen tilfeller, blir nok ikke den delen beskåret nei!

Tom E: Perfekt balanse ja - med en flyveferdighet som er helt enestående, er det noe rart om en blir imponert av en slik fugl?
MVH CA
Svein B.
Carsten: jeg deler din beundring for ternene, en vanvittig flott gruppe fugler, som er meeeget elegante selv når de sitter dørgende stille!! Og når du klarer å fange et mikroskopisk, men likevel så beskrivende øyeblikk av denne fuglen, da kneler jeg bare for dine føtter!! Kan fort forestille meg det ligger mye arbeide, tid og film bak dette bildet, og som en fugleelsker og fuglefotograf, VET jeg dette er vanskelig.
Men, vel blåst!!

mvh
Svein
Frank W. G.
Joda, ikke nødvendig å legge til mer her. Veldig flott var dette.

Frank
Jonas L.
Terner er elegante fugler. Sto og så på en makrellterne som fisket tidligere i dag, og må bare si at det er utrolig bra å få ''skutt'' et bilde som dette når en ser de raske bevegelsene disse fuglene har.

Som nevnt er bildet noe kornete, men synes ikke det gjør så veldig mye her.
Speilbildet i vannet er også bra, og må ikke kuttes bort.
mvh JL
Ketil K.
AR har innvendinger om at bildet er tatt for rett på og han savner noe ''ekstra''. Vel, går ut fra du ser bort fra dette som et rent fuglebilde, og forsøker en helt nøytral betraktning. Som utgangspunkt er det helt OK. Men deretter føler jeg du blir delvis upresis. Alle kan vel se at dette bilde ikke er tatt rett på, men er et skrått tatt bilde. Går ut fra at du mente det bokstavelig? Sjekk fx fuglens vingeføring! Det lille ekstra finnes også her, nemlig fuglens fantastiske brytning med vannet, og hodets og nakkens holdning. At du ikke synes det er ''ekstra'' begriper jeg ikke. I tillegg kommer at det aller meste stemmer rent teknisk og komposisjonsmessig av et uhyre vanskelig motiv. Er ikke det noe ekstra heller? Jeg føler for min del at disse ternebildene til CA gir inspirasjon og en innføring i hvordan fuglebilder kan tas, og tror det er mye å lære ved å studere hans ternebilder, ikke minst sammen med de innsiktsfulle kommentarene han også gir.
Avsluttet .
Utfordringen nå må bli å få tatt tilsvarende bilde med dykkerutstyr og undervannskamera.


Mener å ha sett bilder av fiskeørn som klæpper tak i fast fisk tatt med slikt utstyr. Muligens knipset av Jørn Bøhmer Olsen ?
Audun R.
KK: Jeg mente det ikke bokstavelig. Beklager om jeg var upresis.

MVH Audun
Erling K.
Flott bilde, men litt mye korn, synes jeg.
MVH EK.
Roy S.
Flott. Greit å innse at mange av oss andre har noe å strekke oss mot.
Lars-Anders M.
som alltid fra carsten, perfekt. Han kan dette.
Hege Helen R.
Kjempebilde! nydelig komponert og toneskala. Liker kornstrukturen. Enig med Royse, flott å ha noe å strekke oss mot.. virkelig stimulerende.
MVH Hege
Johan G.
Inget faktisk fokuspunkt i bildet gjør det flatt og uinteressant. Abstrakt.


johanG.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu