Ei lita nympfe innimellom blodrøde blader.
Bildet inngår i albumet I min hage -
Utstyr
  • Pentax K10D
  • Macro 100mm f2,8
  • Blenderf/6.7
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger311
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280197} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Svend Wiig L.

Hei Wenche!

Flott modell og god komposjon/utsnitt og miljø!
Mangler litt på skarpheten.

Mvh Svend
Tove H.

Flott komposisjon og veldig tøffe farger! Litt uskarp, men artig bilde
Mvh Tove.
Wenche J.

Svend og Tove, tusen takk for raske tilbakemeldinger. Jeg begynner å lure på om jeg gjør ett eller ennet i etterbehandlingen som gjør bildene uskarpe, for jeg mener bestemt at denne og den forige var skarpe når jeg satte igeng i PS:) Kjørte bildet gjennom Noiseware 2 ganger. Kan det være årsaken, eller er det meg og øynene mine, ler:) Klokken er tross alt snart 05 midt i natten her:):):)
Mvh Wenche
jøran f.

Du har et lag med med skarphet rett foran dyret. Blender minst på 9 ville denne blitt mye skarpere. Muligens har du muligheter med å stille inn fokus på et mindre punkt(se bruksanvisningen. Her er det det røde bladet til venstre som lurer deg litt. Denne uskarpheten er ike mulig å etterbehandle.
Bakbein, kant på rødt blad og tuppen på følehornet er skarpt. På blender 2,8 har du veldig lite å gå på. Jeg bruker mye blender 22 ved macrofotografering.
Odd E. k.

Hei Wenche!

Det meste er sagt over, men motivet ble meget bra. Flott fokus inn på gresshoppen der den ligger mellom bladene. Et flott lys og fine farger preger bildet. Noe skarpere, så har dette bildet blitt supert. Flott fanget Wenche, da du er flink med å finne motiver!!!

Ha en fin macrouke!!!

Mvh

Odd E.
Anne Ø.

Hei Wenche.
Flott komp.men fremstår uskapt ja.
Bruker du noisware over det hele mister
du detaljer. Kan ikke skjønne at du trenger det på insektet.
Er vel i de mørke partiene evt. det kan komme støy.
Da kan du selektere områder med lassoverktøyet.
Dette vet du sikkert fra før, men nevner det.
Hva er isoverdien din?
Blendertallet 6.7 skal være ok det ut fra min erfaring.

Anne:)
Wenche J.

Takk skal du ha Jøran for kommentaren din med oppysende forklaring, gode råd og tips:):):) Jeg setter umåtelig pris på dette. Skal teste det ut så snart det blir lyst.
Mvh Wenche
Wenche J.

Odd og Anne, dere kom innimellom. Tusen takk for kommentarene. Anne, du har helt rett. Skulle ha brukt Noiseware kun på de stedene det trengs. Gresshoppene har som regel så slørete og ''uklare'' øyne og de blir mye bedre etter noisebehandlingen. Det er nok derfor jeg tar med hele insektet. Skal jobbe mer med dette neste gang. ISO verdien er 400. Ønsker dere begge en flott macrouke:):):)
Mvh Wenche
Anne-Lise S.

Legger først og fremst merke til hvordan farget på øyet går igjen i bladene omkring. Ellers synes jeg dessverre ikke du lykkes i plassering av fokus her, men kompet er helt greit! Bedre lykke neste gang, Wenche! :-)

Anne-Lise
Wenche J.

Anne-Lise tusen takk for din tilbakemelding.
Øynene var det første jeg så jeg også da jeg fikk øye på den bitte lille nymfen. De er nesten kobberfarget og står fint til bladene.
Når det gjelder skarphet og fokus så har jeg fått, som du sikkert har sett, en masse gode råd her, som jeg skal følge, og da kommer sikkert lykken:):):)
Mvh Wenche
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu