Helios
Solen (Latin: Sol og græsk Helios) er den stjerne, som sammen med sit planetsystem udgør solsystemet. Jorden og andet stof (herunder andre planeter, asteroider, meteoroider, kometer og støv) kredser om solen, som i sig selv rummer omkring 99,8% af solsystemets masse.

Helios (græsk hēlios ''sol'') er solgud i den græske mytologi.
Han er søn af titanerne Hyperion og Thea og broder til Selene (Månen). Han kører hen over himmelen i en vogn, der bliver trukket af fire heste. Om natten sejler han nord om jorden ad verdensfloden Okeanos i et gyldent bæger.

Her er solen fotograferet en meget diset dag. I almindelighed må det frarådes at sigte direkte mod solen på grund af fare for øjenskade. Ligeledes må det anses at være uklog at lade objektivet pege mod solen ilængere tid da glasset i optikken kan virke som brændglas og hermed sige at kunne ødelægge censoren. .

Kan god lide den graduation i omgivelserne som den disede sol foranlediger her..
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger206
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_288933} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Helge R.

Mange tanker som tumler omkring rundt ordene dine og solen selv, klassisk plasering, litt grafisk
:)Gorm
Avsluttet .

Et utmerket bilde av solen:) Fin fortelling du presenterer til bildet ditt! Solen er en hvit kule der himmelen rundt forandrer farge dess lenger det er ifra solen. Graderingene var veldig fine. Et enkelt og minimalistisk uttrykk som er veldig fint! Solen fint plassert i det gyldne snitt:) mvh Mari
Frode F.

Lau,

du verden for et nydelig foto du her presenterer.

Ikke bare forundres man over hvordan det er mulig å fotografere solen på denne måten, man overraskes også over den Å, så enkle, men Akk, så gjennomtenkte og effektfulle komposisjon. Fargetonene og lyset er her i en klasse for seg, etter hva jeg kan bedømme.

Perfekt sirkel i perfekt rektangel.

Liker dette veldig :)

FF
Tove H.

Liker plassering, fargetoner, lys, den nesten grafiske effekten...( Alt er igrunnen nevnt over, men en god ting kan vel ikke gjentaes for ofte...)
Mvh Tove
Sathees Isak M.

Hei:-
Kan hende at noen synes at det motsatte men jeg synes at dette er et vel komponert bilde.

mvh
Isak:)
Thorbjørn R.

Flott fanget og som vanlig fra deg, fin tekst til. Jeg kunne godt tenkt meg å se tekniske data her, men respekterer selvsagt de som ikke ønsker å oppgi dette.
Dan S.

henger meg på godordene..aldri sett en så myk sol før,med en behagelig blåtone rundt..har aldri prøvd selv,men regner med at et slikt resultat er vanskelig å få til:) velplassert i bildeflaten er den også..godt utført Lau!mvh Dan Sandmoen
Laurberg G.

En stor tak til alle herover. Og må jeg sige med det samme, at dette er et billede alle kan tage og få lige så vellykkede som her. Billedet er taget i stærkt diset vejr, hvor disen virker som et aktivt gråfilter. Ved eksponeringen er påsat et UV digital high grade filter af slimlinetype samt et cirkulært polfilter for at modvirke reflektioner i de mange millioner af fine dugdråber som indeholdes i disen. .Resultatet virker ved første øjekast som om det var eksponeret i gråtoner. Farverne der her gengives er dog indeholdt i den grå masse og kan derfor accentueres ved behandling med colorstyring diferenceret i de tre kanaler. For hvem der har lyst at prøve er de væsentligste exifdata her:

ExposureTime : 1/1800Sec
FNumber : F4,9
ISOSpeedRatings : 100
DateTimeOriginal : 2007:11:21 09:50:31
ComponentConfiguration : YCbCr
CompressedBitsPerPixel : 40/10 (bit/pixel)
ShutterSpeedValue : 1/1795Sec
ApertureValue : F4,9
BrightnessValue : EV10,5
ExposureBiasValue : EV0,0
MeteringMode : Spot
FocalLength : 66,70(mm) lig ca 300 mm brændvidde

ADVARSEL.Prøv aldrig at fotografere mod en klar sol. Dette er farligt for synsevnen. Censoren skal nok holde til det det korte øjeblik. Men ikke dine øjne. Her er også grund til at advare mod at have et camera stående på stativet med objektivet vendt imod solen. Objektivet kan virke som et brændglas og ved længere tid nærmest virke som en skærebrænder på de indvendige dele bag optikken. Så. Brug dis eller meget kraftige gråfiltre ved eksponering direkte mod sol. mvh. lau
Avsluttet .

Enkelt, effektivt, og etter min mening et vakkert bilde med myke fine toner. Jeg liker det meget! En fin måte å gjengi vår sol på! Overflatetemperaturen er ca. 5500 grader Celsius og lyset du har fanget startet sin vandring fra kjernen for om lag 1000000 år siden i form av høyenergetisk gamma-stråling. Ditt kamera (eller jpg-komprimering), har hatt vansker med himmelens blå toner, hvor jeg ser antydning til ''blokking'' av pixlene.

Erik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu