Ålvundfossen
Synes resultatet ble ok.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-06 22:08:17
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-03-08 20:34:29
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon Nikon D200
  • Nikon AF-S Nikkor 24-120 f3.5-5.6G IF-ED
  • Blenderf/16
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger217
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_306397} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ole-Kristian T.

Synes fjellet med sin sterke farge i forgrunnen dominerer for mye over fossen :)
Odd Sverre F.

Hei ! Synes dette er stilig . Dominansen av berget er ikke relevant så lenge ''tyngden'' av diagonalen holder seg nedenom halvparten av midtlinjen oppe fra venstre hjørne til høyre i nedre kant . I tillegg - hvis man studerer nermere på berget så har det fargevariasjoner og strukturer som går flere veier .

Hilsen Odd S.
Jarle S.

Takk for kommentarer,Ole Kristian og Odd.Jeg synes ikke at berget er plagsomt dominerende i dette bildet,men jeg har lekt med tanken på å speilvende bildet,slik at diagonalen går motsatt vei,i takt med ''leseretningen''.
Dag I.

Hei Jarle

Godt bilde fra fossen dette. Sløringen av vannet er passe og det er fin farge i steinen i forgrunnen. Synes V2 fungerer best da steinen i forgrunnen ikke blir så dominerende da.

Hilsen
Dag
Ole-Kristian T.

Hei Jarle, min kommentar kunne kanskje utdypes noe. Jeg mener fortsatt at fjellet i forgrunnen tar en for stor del av bildet. Et tilnærmet to-delt bilde er som regel ikke en særlig spennende komposisjon. Ved at fjellet går omtrent fra hjørne til hjørne, blir bildet delt omtrent i to like store deler, og gir en statisk komposisjon. Fossen, som jeg opplever som hovedmotivet i bildet ditt (jft. tittelen på bildet), utgjør mindre enn halvparten av bildet p.g.a de fine steinene oppe i høyre hjørne, og jeg mener fortsatt at fjellet tar veldig mye av oppmerksomheten fra fossen. Ang. leseretningen er #1 riktig, der går linjene fra venstre mot høyre :)
Kylo S.

Foretrekker versjon 1 over 2 og 3 pga den nevnte leseretningen.
Ellers synes jeg berget ser ut som om det er laget av glassfiber, som var tøft :P
Arnold H.

Hei

Eg synes òg dette er eit stilig bilde. Berget får ein intens farke og glans, pga. at der er vått. men på same måte som Ole-Kristian at berget tek litt for mykje av plassen og merksemda. Skal eg seie noko om kva for ein versjon eg likar best? Eg trur versjon 3 er det beste av desse.

Det med leseretninga kan diskuterast. Forskarar som steller med tabloidaviser og framside på slike, har funne ut at det første som fangar lesaren si merksemd, er det som viser i øvste høgre hjørnet av avissida. Deretter vandrar blikket på skrå mot nedre venstre hjørnet. Slik har det blitt meg fortalt av marknadssjefen i VG for nokre år sidan. Slik brukar dei framsida til å selje flest mogleg aviser.

mvh
Arnold
Jarle S.

Interessant innspill du kommer med her,Arnold,og jeg kjøper den også.Jeg mener faktisk at denne teorien holder stikk når det gjelder min egen måte å ''lese'' bilder på.Takker så absolutt for dine kommentarer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu