Orrhane
Orrfugl finnes i skogsområder i Nord-Europa og Russland og i Skottland/Nord-England, men er utryddet i Danmark. Nesten hele bestanden er å finne i Finland, Norge og Sverige. Orrfuglen kan liksom ryper la seg snø ned om vinteren, og kan ligge i dagesvis under snøen, beskyttet for vær og vind. Jeg har tatt med exifdata her, da det kan være av interesse, siden bildene på orrfuglleik ofte blir tatt i dårlig lys på høy Iso. Dette er norsk fugleart nr. 138 jeg legger ut på foto.no. Fortsatt et stykke igjen til 200 arter!
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetDate: 2008/04/29 04:47:49.2
    World Time: UTC+1, DST:ON
    Image Quality: Compressed RAW (12-bit)
    Image Size: L (4288 x 2848)
    Camera Device: Nikon D300
    Lens: VR 300mm F/2,8G
    Focal Length: 600mm
    Focus Mode: AF-C
    AF-Area Mode: Single
    VR Control: OFF
    AF Fine Tune: OFF
    Exposure
    Aperture: F/5,6
    Shutter Speed: 1/100s
    Exposure Mode: Manual
    Exposure Comp.: -1,7EV
    Exposure Tuning:
    Metering Mode: Matrix
    Sensitivity: Auto (ISO 720)
    Flash Exposure Comp.:
    Image Settings
    White Balance: Auto, 0, 0
    Color Space: Adobe RGB
    High ISO NR: OFF
    Long Exposure NR: OFF
    Active D-Lighting: Normal
    Image Authentication: OFF
    Picture Control: STANDARD
    Base:
    Quick Adjust: 0
    Sharpening: 3
    Contrast: Active D-Lighting
    Brightness: Active D-Lighting
    Saturation: 0
    Hue: 0


  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_316341} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
anders s.
sinna liten krabat dette her
han er sikkert forbanna for at du er så tjukk i huet å bruker nikon utstyr:-):-)
veldig artig vinkel og her funker midtstillinga bra
mvh anders
Thorbjørn R.
Glimrende foto av orrhanen. Positur, utsnitt og eksponering sitter alt sammen perfekt, så vidt jeg kan se.

Mvh Thorbjørn
Øyvind A.
Litt for dødt lys. Ellers bra, fin positur og artig oppsyn. Teknisk sett er det ingen ting å utsette på dette.
mvh
ø.
Avsluttet .
God kveld Ketil,

Stilig bilde av denne sinte lille karen. Lyset er ikke topp, men slik er det på leik. Man må ligge ute noen netter som regel for sukses.

mvh
Tommy
Svend Wiig L.
Hei Ketil!

Når jeg tenker meg om, så er det imponerende å oppleve så mange flotte artsbilder av fugler ''med det lille ekstra'' som du har!
Når målet er 200 så sier det meg at du legger mye arbeid i dette!

En annen ting er at tiden kan ikke strekker til for å få til dette på samtlige bilder, dermed gir jeg deg ekstra honør for dette!

Den rettvente posituren med nebbet åpen, stirrende mot deg.
Den knallrøde hodepynten som et blikkfang samt utslått fjærdrakt får meg til å like det!
Som tidligere nevnt er jeg ikke opptatt av fugler men når jeg får det presentert det på denne måten faller det på plass!

Dårlig lys men skarpt og fint samt fargene er til stede der den skal være!

Flott!

Mvh Svend
Kjell Sigurd S.
Posituren og blikkontakten hever bildet til noe mer enn et artsportrett. At lyset er ''dårlig'' forsterker opplevelsen. Likte dette meget godt.

Kjell S
Bente K.
Dette er det mest symmetriske fuglefoto jeg noen gang har sett. Omgitt av mørke farger blir den røde toppen nærmest som et fyrtårn, noe som jo er hensikten. Hvordan ulike arter har tilpasset seg dametekke er imponerende. Flott skue dette.
Hilsen Bente
Kjell Ivar Ø.
Artigt,nært og flott bare lyset som mangler.
Mvh Kjell Ivar
Ketil K.
Dametekke var ordet! Problemet er at det kun var én orrhøne, men 8 orrhaner på myra. Kanskje var de øvrige damene reist til en annen og bedre myr. Og bare den som var treg i oppfattelsen - eller aller heller mest herreinteressert - var tilbake?

Så også for orrhanene gjelder det å være på riktige utestedet! Selv om vi her ikke befinner oss i Oslos restaurantverden. Jeg ser jeg har gjort en flause på mørkningen av det hvite i fuglens venstre skulder (til høyre i bildet). Muligens ikke så lett å oppdage, eller bare aller høfligst unnlatt å kommentere?


Lyset - ja lyset. Hva er lys? Er det nydelig morgensolskinn som gir alle de gjenskinn i farger og nyanser man ønsker seg? Eller er lyset blåtimens skumrende stemning? Jeg har forsøkt å fange blåtimen, men ser det blir litt heftige kontraster i bakgrunnen, som kunne vært duset ned og jevnet ut. Likevel har jeg forsøkt å gjenfinne situasjonen slik den var da bildet bl att. Klokken var tross alt ikke en gang 0500 om morgenen. Hvem i all verden snakker om nydelig sollys kl 0447 i april måned?
Venche J.
Dæsken døtte, no blei æ stum.

Veldig flott Ketil.

Wenche.
Rune Edvin H.
Hei. En klassiker og et fint fugleportrett. Kom meg ikke ut på leik i år, men .. hm.. bare latskap :=). Nå blir det fort såpass seint at vi får la dem være i fred mot parringa.
Kjell G.
Jeg synes dette er veldig bra. Rettpå-posituren gjør at bildet heveder seg høyt opp blant de fleste av orrhane-spiller-i-vakkert-lys-bildene.

Den som har ligget ute de siste dagene vet hvor ergelig det er at det er fullt spill i helt råttent lys tidlig om morgenen, mens spillplassen ligger øde og forlatt når det vakre lyset kommer.

mvh kjellg

ketil o.
Hei!
Et veleksponert og flott bilde med skarpheten inntakt. Lyset er nevnt opptil flere ganger. Liker helheten.
Mvh:
ketil
Jan-Eilert P.
Ok. orrhaneportrett. Personlig syns jeg kanskje det er litt synd at orren er i skyggen, men bortsett fra dette er det et flott portrett, der det lave perspektivet er med å heve bildet.

Du skriver at orren i likhet med rypa lar seg snø ned. Jeg kan nevne at dette gjør tiuren også. For noen år tilbake hadde jeg en diskusjon med noen ornitologer når det kom til dette. De mente at tiuren alltid sover på nattekvist og dette er feil. Jeg har flere ganger opplevd tiur i dokk. Blant annet i Telemark, Pasvik og i Anarjohka.

Orrleik er veldig koselig og det koselige buldrespillet er svært vakkert.

mvh

Jan-Eilert
Geir Arne M.

Flott orrhaneportrett. Nydelige fargetoner og ikke minst posituren er strålende. Dette ligger høyt oppe.

Ser du har brukt 600 mm , er det mye croppet ?

Nydelig Ketil

mvh geir
Frank N.
Fint bilde av den der den sitter og ''tsjoer''. En bragd at du fikk den skarp med den brennvidden og lukkertiden. Fin komp.
Ketil K.
Takker for nye kommentarer. Interessant å høre at storfuglene også dokker Jan-Eilert! Det er vel neppe så unaturlig tross alt, den er jo ganske lik orrfugl på mange måter. Geir, jeg brukte 2x converter og 300mm. Det er ikke mye croppet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu