Vakker fugl midt i ruta!
BOKFINKEN er en av de vanligste fuglene i Norge. Sangen er vakker, og noen sier at den synger slik: kjæ - kjæ - kjæ - kjæ - kjæresten min! Ingen av fuglene synger likt. Ungene lærer ved å herme etter eldre bokfinker. De fleste fuglene drar sør- eller vestover om høsten, men enkelte blir her om vinteren. De kommer tilbake i mars- april, og da kommer hannen et par uker før hunnen. Derfor har bokfinken fått sitt latinske navn coelebs som betyr ugift. Når hunnen kommer, jager hannen sint alle sine rivaler bort fra sitt område.

Denne bokfinken satt høyt oppi ei furu. Trodde ikke bildet skulle bli bra for var langt utenfor mitt kameras rekkevidde. Men traff med lyset synes jeg for den fikk utrolig flotte farger. Den sang en flott operaarie og det var klart at her var det han som bestemte – ja for det er vel en han?
Synes det er moro å ta bilder i skogen - i fuglens rette miljø. Går og kikker oppi trærne og råker av og til på et mulig objekt.
Bildet inngår i albumet Fugler i hagen, i skog og vann! -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-06-22 19:37:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon 70-300
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
    ISO 320
    -0,3 EV
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger228
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_324363} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Håvard S.

Hei Ann Kristin!

Stemingsfullt og flott bilde av bokfinkhannen.
Hunnen er mer grålig/lys brun der hannen er rustrød.
Fin skarphet på'n der'n sitter majestetisk og har oversikt over sitt revir.
Godt gjort med 1/80s håndholdt!
Ingen unger å se da?

Her ville jeg ha kuttet bort den nederste og uskarpe grenen samt klonet bort de hvite flekkene under kvisten han sitter på.

Ha en flott torsdag!

Mvh. HåvardS
Ann Kristin S.

Hei Håvard
Tusen takk for konstruktiv god kritikk. Jeg skal ta vekk den nederste grena - helt enig i det forslaget. Når det gjelder edderkoppspinnet lot jeg det være der fordi jeg ble så overrasket over at det ble med. Fuglen satt minst 10 meter oppi furua og da er det egentlig utrolig hva disse kameraene klarer å få ned på brikka..... Men på den nye utgaven skal jeg ta vekk spinnet også!

God torsdag til deg også!
Mvh Ann Kristin
Nils Christian S.

Heisann ! Kjempefint bilde av en vakker fugl...som synger fint også....

Dus og fin bakgrunn !
Avsluttet .

Hei! Ser ut som den har oversikten der den sitter, flott fanga, skarp og fin fugl med fine farger. Et lite kutt i bunn bare. Mvh Liselotte
Egil S.

Absolutt inne på noe her.
Bokfinken er en flott fugl, og trivelig gjest i hagen og på foringsplassene.
Godt resultat dette, med så lang lukkertid.

Mvh.
-Egil
Ann Kristin S.

Go kveld Liselotte, Egil og Nils Christian

Tusen takk for gode tilbakemeldinger. Kjempekoselig at dere likte bokfinken min - en fugl som jeg har oppdaget denne sommeren etter at jeg hørte sangen dens. Ja, jeg har vel hørt den synge før også, men er litt mer interressert i fugler nå enn før etter at jeg har med kamera ut. Pen er den også og dette var et prakteksemplar der han satt stram i nakken og sang sine forskjellige arier.

Mvh Ann Kristin

Hilda Hol E.

Hei Ann Kristin.

Her har du mot alle odds fått fram et flott bilde av bokfinkhannen. Fin bakgrunn som står til fuglens farger og fremhever den på en god måte.
Jeg har dessverre ikke sett den her, og vet ikke om den finnes så langt nord.

mvh Hilda.
Odd E. k.

Hei Ann Kristin!

Flott fanget bokfink på kvisen. Nydelig positur opp på fuglen der skarpheten, det noe flate lyset og fargene ble meget bra. Liker godt den fremstillingen av fuglen, der den sitter luftig ute på kvisten uten nevneverdie forstyrrelser fra miljøet rundt. Ikke lett å fange fargene til denne fuglen heller, men du har greid det ganske så bra. Flott mild bakgrunnsfarge som passer fint inn til den fargerike bokfinken. Nydelig dette Ann Kristin, da det sikkert ikke var så lett å komme innpå fuglen så åpent, hvis den da ikke er UTSTOPPET:-))).

Ha en fin fotouke som kommer.

Mvh

Odd E.
Ann Kristin S.

Hei Hilda og Odd E
Synd du ikke har bokfink Hilda for den synger så flott.
Odd E: Tusen takk for konstruktiv flott kritikk. Fugger,n var ikke utstoppet nei, kunne både synge og fly. Moro å ta bilder på foringsbrettet, men tror nok at det er mer spennende å gå rundt i skogen og knipse dem der de bor og ferdes til vanlig. Resultatene blir ofte dårlige, men av og til klaffer det.
Jeg bruker hundekommandoen ''Bli'' og ''Sitt'' og det hender at de sitter stille til jeg er fornøyd - denne gjorde det (:

Tusen takk til dere begge for at dere tok bokfinken i øyensyn!
Mvh Ann Kristin
Bjorn F.

Hei Ann Kristin.
V2 ble kjempebra, liker godt fargetonene og komposisjonen.Stilig kar dette.
Hilsen Bjørn.
Ann Kristin S.

Hei Bjørn
Fint at bokfinken fallt i smak. Den var et prakteksemplar og viste seg fram i all sin prakt på kvisten.
Tusen takk for god tilbakemelding som gjør at jeg får stadig mer lyst til å ta med apparatet ut i skogen.
Formiddagshilsen fra Ann Kristin
Bent U.

Et virkelig flott fuglebilde! Nydelig positur, fin jevn bakgrunn. Flott på alle måter! Mvh Bent
Ann Kristin S.

Hei Bent
Så fint at du kikket på bokfinken min og stoppet opp for å skrive noen ord om den også. Tusen takk for veldig fin tilbakemelding. Alltid moro å få - og særlig for en fersk fuglefotograf uten alverdens med utstyr.
Mvh Ann Kristin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu