Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_325182} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Hei Tove! Jovisst er den sjarmerende! Liker den best slik,jeg.
Dus og fin bakgrunn, hvor det grønne gjør mye for bildet.
God fokus midt i løvetannen.
Inger-Lise
Tove H.
Tusen takk for at du ville kommentere bildet. Hyggelig at det falt i smak. Det grenser jo til veldig ordinært, men syntes selv at det var noe med det.
Hilsen Tove
Tom T.
Fint bilde av sommer:) Synes ikke det grønne er så fint her, etter mine smak.
TomT
Tove H.
Kanskje er det grønne litt dominerende. Tusen takk for fin tilbakemelding!
Hilsen Tove
Liv F. D.
Hei Tove.
Jeg synes løvetannblomsten er en fin og sjarmerende blomst jeg. Nydelig når den står i full blomst på enga og flott når den har blomstret av. Det er noe skikkelig tull at løvetann er ugress! Plukk inn bladene og lag den deiligste salat. Eller du kan også lage nydelig løvetannvin vet du ; =))
Ingredienser til 5 liter
3 liter løvetannblomst uten stilk.
4 liter vann
1750 g. sukker
3 sitroner
Framgangsmåte
1) Plukk blomstene en varm solskinnsdag. =)
2) Legg blomstene i en bøtte. Kok opp vannet og hell det over blomstene. La det stå i et døgn.
3) Sil bort blomstene. Tilsett sukkeret. Skjær sitronene i skiver (fjern kjernene) og legg dem i. Legg på et lokk e.l. som ikke er for tett. La det stå i 3 uker eller til vinen har sluttet å gjære.
4)Filtrer vinen f.eks. gjennom et kaffefilter. Hell vinen i en 5 liters ballong, og la den stå i romtemperatur i minst et år.
5) Fyll på flasker, uten å få med bunnfallet. Lagres et år til.
------- men du må ha god tid til å vente på de edle dråpene =)
(PS, har ikke prøvd denne oppskriften her, men har laget nypevin med godt resultat menge ganger - før når jeg hadde god tid.)
Likte bildet ditt Tove.
mvh
Liv '')
Ole-Kristian T.
Hei Tove, et sommerlig og fint motiv, men jeg synes bakgrunnen ikke er optimal, tror jeg ville rendyrket det enkle her :)
Tove H.
Tusen takk for både kommentar og løvetannvin-oppskrift for tålmodige, Liv! Fikk lyst å prøve.
Tusen takk for respons til deg også, Ole-Kristian! Skjønner at bakgrunnen ikke er optimal. Jeg likte den, men tar til etterretning det du og Tom nevner.
Hilsen Tove
Bjorn F.
Liker sommerhatten din Tove. Den hadde blitt kjempefin med en helt blå bakgrunn uten forstyrrende elementer.
Hilsen Bjørn.
Tove H.
Tusen takk for fin kommentar, Bjørn! Skjønner at det skulle vært ryddet litt - mange synes det!
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Dus og fin bakgrunn, hvor det grønne gjør mye for bildet.
God fokus midt i løvetannen.
Inger-Lise
Hilsen Tove
TomT
Hilsen Tove
Jeg synes løvetannblomsten er en fin og sjarmerende blomst jeg. Nydelig når den står i full blomst på enga og flott når den har blomstret av. Det er noe skikkelig tull at løvetann er ugress! Plukk inn bladene og lag den deiligste salat. Eller du kan også lage nydelig løvetannvin vet du ; =))
Ingredienser til 5 liter
3 liter løvetannblomst uten stilk.
4 liter vann
1750 g. sukker
3 sitroner
Framgangsmåte
1) Plukk blomstene en varm solskinnsdag. =)
2) Legg blomstene i en bøtte. Kok opp vannet og hell det over blomstene. La det stå i et døgn.
3) Sil bort blomstene. Tilsett sukkeret. Skjær sitronene i skiver (fjern kjernene) og legg dem i. Legg på et lokk e.l. som ikke er for tett. La det stå i 3 uker eller til vinen har sluttet å gjære.
4)Filtrer vinen f.eks. gjennom et kaffefilter. Hell vinen i en 5 liters ballong, og la den stå i romtemperatur i minst et år.
5) Fyll på flasker, uten å få med bunnfallet. Lagres et år til.
------- men du må ha god tid til å vente på de edle dråpene =)
(PS, har ikke prøvd denne oppskriften her, men har laget nypevin med godt resultat menge ganger - før når jeg hadde god tid.)
Likte bildet ditt Tove.
mvh
Liv '')
Tusen takk for respons til deg også, Ole-Kristian! Skjønner at bakgrunnen ikke er optimal. Jeg likte den, men tar til etterretning det du og Tom nevner.
Hilsen Tove
Hilsen Bjørn.
Hilsen Tove