Vinternatt i Lofotfjæra
Et lite dykk i arkivet. Noen timers jobb en vinternatt i fjæra. Her ble det brukt en del kunstig lys som bil og agregat med soler. Ikke alltid like lett under slike lysforhold. Her ble skyggen det viktigste å forholde seg til. Fotografens skygge ble det vanskelig å svinge unna og mange lyssettinger måtte til før opptak.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-12-21 18:16:18
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger337
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_362553} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Kjell Sigurd S.
Fin effekt på steinen der ute og bildet har en god dybde. Snøskavlen til høyre stjeler litt mye oppmerksomhet og kunne med fordel vært noe mindre fremtredende. Toneskalaen kunne kanskje vært justert inn noe på hvitsiden.

Kjell S
Roger K.
Takker Kjell for kommentar. Ikke alltid like lett å plassere seg for best mulig opptak. Valg på stedet blir gjort og i og med at jeg er glad i litt forgrunn valgte jeg dette standpunktet. Justering i toneforløpet legges ut en versjon 2 på.

Roger
Inger-Lise S.
Et fint motiv,Roger! Vakkert og stemningsfullt.Jeg liker komposisjonen. Fint med fjellet som skimtes i bakgrunnen og det lille lyset. Flott sløring av vannspruten.
Velger v#1 her.

God jul til deg og dine!

Inger-Lise
Are H.
Liker originalen best. Og den liker jeg godt. Bølgen over steinen er det som løfter bildet mest for meg.
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Roger. Jeg synes at steinen m/sprut er utrolig lekker! Lyset gir en veldig fin og drømmende effekt, samt at steinen er godt belyst. -Spesielt liker jeg den mønsterdetaljerte overflaten som kommer fram der. Den kaldere versjonen er også fungerende, men jeg liker nok enern best. Men jeg forstyrres desverre av den uskarpe skavlen foran.

God jul, Lofoten!
vh Ingebjørg
Geir B.
Et nydelig bilde, fint med så mørk bakgrunn og steinen og vannet er helt topp. Enig i at snøen nede til høyre kunne vært noe redusert, men ellers meget bra.

Geir.
Per Einar G.
Enig med de som nevner snøskavlen og at den stjeler oppmerksomhet. Det ble det en spesiell stemning med lysbruken og sjøspruten, lekkert! Orginalen fungerer best for meg. Ellers tror jeg at jeg hadde clonet bort det lille lysglimtet i fjellet der bak.

Mvh
Per E.
Kjell Sigurd S.
Her må jeg si meg uenig med meg selv. Tonene i V2 ble ingen forbedring :-)

Kjell S
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Roger.

Eg likte også best #1 her og syns den versjonen var mer enn god nok.
Ville vurdert et kraftig kutt i bunn,
ellers et flott veggmateriale dette her.

Mvh Inger Anne
Odd Tore S.
Vanligvis er ikke jeg en stor tilhenger av toning, men på denne skjermen gjør v1 seg best. v2 får for store kontraster og bilr vel hvit til å være et nattbilde.
Jeg synes bildet er bra, men for meg blir hovedmotivet steinen med sprut og nabosteinen til venstre for den. Kanskje et utsnitt med bare disse, utvidet litt mot venstre, hadde virket enda sterkere?
Du har en liten lysprikk i alt det mørke og et strå som bryter fonna og stikker inn i vannet. De tilfører vel ikke så mye her?
God jul til deg og dine!
Odd Tore
Roger K.
Hei alle sammen og takker for kommentar og innspill på bilde. Ser der er delte meninger om forgrunnen på bilde. Tidligere har jeg lagt ut dette id=368051. Her er konsentrasjonen om stenene vektlagt. Det lille lysprikken kunne jeg selvfølgelig klonet bort da det forstyrrer litt, men får stå slik nå.
Nå har vi fått jul i stua her og vil ønske alle en riktig god og trivelig jul.
Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu