Værskille i vest
Bildet er tatt fra Fjellstua I Ålesund.
Til nå har jeg kun gjort små justeringer på lysstyrke og kontrast på dette bildet. Alle innspill til videre korrigeringer som bør gjøres, tas imot med stor takk!
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger132
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_395998} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Carsten A.

I og for seg OK landskapsbilde (eller egtl. "Seascape") men ikke så veldig originalt. Det kan med fordel beskjæres en god del, ca. halvparten av himmelen (slik at de lyse partiene blir borte), de lyse partiene der trekker nå oppmerksomhet ut av bildet og konkurrerer med oppmerksomhet om det som er hovedmotivet. Beskjæring nedenfra bør så gjøres for å få bedre balanse mellom bildets elementer. Det er lite heldig med tydelig signatur i bildet, det er også noe som trekker på seg oppmerksomheten - oppmerksomhet er det bildet som bør ha. Alt som trekker vekk fra det er ikke av det gode.

Forgrunnen i bildet er mer preget av støy enn man venter seg av et slikt opptak, den (støyen) kan bare vanskelig reduseres noe med et støyreduksjonsprgram (Neat Image, ja det er forsøkt) - ettersom bruk av dette her fører med seg litt vel mye tap av detaljer. Årsaken er kanskje (men det blir gjetning, her er ingen tekniske data oppgitt og EXIF-data mangler) at opptaket er gjort i JPEG med oppskarping i kamera. Da er handlingsrommet for etterflg. korrigering meget smalt. Årsaken til støyen kan være undereksponering som er etterkorrigert - og kanskje noe oppskarping etter det (i bilder med støy jager oppskarping gjerne støyen kraftig opp). Men uten tekniske opptaksdata blir gjetting på årsaker mer spekulativ enn nødvendig.

Bildet er lagt ut med 1280 x 960 piksler, dette er først og fremst i største laget for bildekvaliteten her. Ellers er det nok også slik at mange sitter på skjermer som med dette formatet ikke kan vise hele bildet på én gang. Det er da ingen god løsning å klikke på visningsopsjonen "medium", ettersom det innebærer en visningsmetode (interpolering) som ikke yter et bilde rettferdighet, det kan skape artifakter og kommer fort i konflikt med en nøye tilpasset oppskarping. Dette bildet kunne med fordel vært vist innenfor en ramme på 1024 x 768 piksler.

Et bilde innenfor en slik ramme oversendes via email for å illustere mine kommentarer.

Alle vurderinger i det foregående er selvsagt meningsytringer, det blir litt for slitsomt å skrive "etter min mening" i hver eneste setning.

MVH CA
Marius Ø.

Takker så mye for tilbakemeldingen!

Dette var ett av mine aller første bilder, så mye rart har gått galt her faktisk ;) Endel er jeg klar over selv, etter å ha lest og lært endel på egenhånd, men eksterne tilbakemeldinger setter ofte ting i et nytt lys :) TakkTakk!
Carsten A.

Som svar på spørsmål i mail om det korrigerte bildet jeg sendte deg er fargemetningen økt endel, og toneskalaen litt bedre tilpasset. Endring av fargemetning (på eng. "saturation") er et enkelt grep å gjøre i alle bildebehandlingprogram, man må bare passe på at bruken denne funksjonen ikke overdrives - men det gjelder jo omtrent alt i digital bildebehandling.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu