Familietragedie
Huff! kom over denne "tragedien" en morgen da tåka lå som en graut over terrenget. Der ute i tåka dukker denne rågeita opp. Ser tydelig det er noe helt galt. Kroppen er slapp og sliten. Mager er huin også. I hodet oppe ved øret ser jeg en monsterbyll som lekker blod og blank kroppsvæske(se nedover halsen under byllen). Bak henne står to små kalver. Denne råa overlever garantert ikke, og kalvene blir desverre med på det samme"lasset". Derfor meldte jeg fra til lokale viltnemd som tok for seg avliving. Naturen gir og tar...
Mere en dokumentasjon.
Utstyr
  • Canon
  • Canon 500 f4 is
  • Brennvidde500mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger502
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_418620} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Alice N.

Et fantastisk bilde der historien også fortelles gjennom øynene til dyret.
Hilsen Alice
Odd A.

Her har du dokumentert naturens brutal virklighet. Dette er nok et av mange eksempler på at naturen ikke tar hensyn til kalver eller andre dyreunger. Godt du observerte dette og fikk varslet viltnemda slik at de fikk stoppet lidelsene.

Godt observer og dokumetert. Til tross for forholdvis tykk tåke kommer byllen godt fram på bildet. Teknisk er bildet som alltid fra deg av god kvalitet.
Mvh
Odd
Monika Frisvold V.

Hei

Slik er det i dyrenes verden. Denne geita har nok lidd mye og derfor flott at du varslet viltnemda.
Vet du hva som skjer med kalvene?

Trist men slik er det da en gang!
Et meget godt dokumentert bilde.
mvh monika
Bjørn Aksel B.

Takk for kommentarer Alice, Odd og Monika. Når det gjelder kalvene er nok de historie...
Frode L.

Flott dokumentert, vondt å se dyra lide slik.
Killingene ble vel avlivet dem og tenker jeg.
Vi hadde ei elgku her med samme sykdom med blødende byller over hele kroppen, den ble avlivet og gravd dypt ned i bakken av viltnemnda.
Ellers så er det et skarpt foto med gode farger tross for taken.

Frode.
Ole Petter .
+1
Hei uff og uff naturen er rå,likte det med at du varlet nemda ja :-D..det hadde blitt ett dystert møte for tiden som kommer...det bleda ett skarpt og dystert bilde i tåka dette...flott dokumentert
Mvh Ole Petter
Carola L.

Sorglig historia men en mycket vacker bild. Stiligt porträtt med en härlig inramning.
Mvh Carola
Jan Inge K.
+1
Bildet er jo, i motsetning til historien, vakkert! Sånn er naturens brutale virkelighet..
Marielle E.

Veldig trist histore, men forferdelig flott bilde. Godt fanget!
Bent R.

enestående godt billede og bevægende historie, ros.
bent
Jarle H.
+1
Godt fanget på brikka, åkeren er fin som ramme. Trist historie.

Mvh Jarle
Avsluttet .

Trist histore dette! Bildet er forøvrig særdeles bra, både stemningen i bildet og den tekniske kvaliteten. Det er noe med tåkedisen og lyset som gir bildet noe ekstra.

Mvh Jan Roar
Rolf P.

Hei.
Et tragiskt, men bra bilde hvor tåken forsterker elendigheten. Fint eksponert og åkeren rammer fint inn hovedmotivet.
Mvh. Rolf
Børth Aadne S.

Flott bilde og trist historie. Fint at du handlet som du gjorde. Bildet likte jeg godt. Det ble riktig så fint og stemningsfullt med kornåkeren og tåka. Bra :o)

Mvh
Børth Aadne
jarl kjetil j.

Hei Bjørn Aksel!

Stemningen og omgivelsene er jo fantastisk i dette bildet. Synd at det er et sykt dyr, noe som også er tydelig når man ser nærmere på det. Godt du fikk oppdaget det og befridd det fra ytterligere lidelser. Vet du om det er en kjent sykdom denne råa var rammet av Bjørn Aksel?

mvh
jkj
Bjørn Aksel B.

Hei og takk til dere alle for kommentarer. Jarl Kjetil; nei har aldri sett noe lignende. Har heller ikke snakket med de som avlivet geita. Ser nesten ut som om et eller annet fremmedlegeme, fra en eller annen ulykke har kapslet seg inn, og deretter fått en kraftig infeksjon. Bare en teori.
mvh
Bjørn A
Adrian Dyrhaug G.

Hei Bjørn Aksel!

Ja slik er naturen. Den tar og gir liv...
Tragisk det du skriver her om den utslitte rågeita og kalvene hennes. Var vel kanskje greiest med avliving i stedet for sultedøden...

Ellers likte jeg blidet meget godt. En herlig og trolsk stemning preger bildet. Tåka ligger tjukk rundt rågeita. Fin kameravinkel, der jeg likte spesielt godt den fine dybden i bildet grunnet kameravinkelen. Fin dus forgrunn og bakgrunn samt en god plassering av fokuset. Skarpheten er god og utsnittet passet godt her.

Godt jobba!

Stå på videre!

mvh Adrian Grande
Odd E. k.

Et trist syn av det vakre dyret. Naturen er uransakelig og barsk. Får håpe vi slepper slike lidelser på dyrene i naturen.

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

Dette var trist med byllen, rådyret og kalvene- den var stor den byllen og gjør sikkert vondt..stakkars dyr. Hvorfor får de slik..er det sykdom?? Synes det er bra at du varslet, for det er bedre med avliving synes jeg, istedenfor at de går slik. Håper de avlivet kalvene og....de må jo det - klarer seg ikke alene de ennå...
Bjørn Aksel B.

Hei og takk til dere siste. Marit; nei kalvene greier seg aldri når en fjerner geita. Dette gjelder selv om man tar geita fra kalvene i desember. Sakte går de dukken. (de blei avlivet alle tre)
mvh
Bjørn A
Avsluttet .

Godt å høre. I dette tilfelle.
Morten W.

Dette bildet er nesten uslålig.
Per Einar G.

Må si meg enig med Morten Woldstad, glimrende presentert og godt at du tok kontakt med nemda!

Mvh
Per E.
Bjørn Aksel B.

Takk for kommentarer gutter.
mvh
Bjørn A
Avsluttet .

Stemningen står godt til historien du forteller.

Tonene er flotte, utsnittet er fint - råa får akkurat nok luft og tåke rundt seg. (Selv om det sikkert også hadde fungert om du var hakket dristigere og tok med enda litt mer opp og til venstre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu