Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_460480} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Roy Helge R.
Her tror jeg du ser noe som jeg ikke ser Johan. Jeg har fryktelig lite greie på sport, så jeg aner ikke hvem alle disse menneskene er eller om det har noen betydning.

Men alt jeg ser her er tilfeldige mennesker som kikker i tilfeldige retninger og det er ingen fokus eller handling i bildet.
Ivan H.
Det er nok Jan Jönsson som ble forvist til tribunen. Tror dette passer ok som et reportasjebilde, altså med tekst.
Litt usikker på hva du ønsker kritikk på her. Selv har jeg ikke særlig erfaring med reportasjebilder, så kan ikke komme med så mye konstruktvt her.

.
.
. Ivan .
Kjetil D.
Synes dette er et bra pressebilde, med tanke på at Jan Jönsson ble vist på tribunen og holder på klokka når de er i ferd med å tape.
Johan S.
Hei Roy Helge, Ivan og Kjetil!
Takk for kommentarene og beklager sen tilbakemelding/forklaring.

Du har helt rett Roy; Dette bildet krever detaljkunnskap ikke bare om fotball, men også om Stabæk og Stabæks organisasjon for å forstås helt. Jeg var veldig i tvil om jeg skulle legge det ut av nettopp disse grunnene, men valgte likevel å gjøre det da jeg synes bildet er både bra og sterkt.
La meg forsøke å forklare hvorfor:

Den ytre rammen:
Bildet er tatt noen minutter etter at Stabæks trener og hovedpersonen i dramaet Jan Jönsson (fingrer med klokken) ble utvist fra kampen mot Tromsø. Han forstod ikke utvisningen og fant den derfor urettferdig og nedverdigende. Ved Jönssons høyre side (til venstre sett fra oss sitter Stabæks sportslig-administrative leder Tom Schelvan. Nede på matten står assistenttrener Geir Bakke (GB på brystet) og leder laget. På benken ser vi midtbanespiller Henning Hauger (med håndkle i et forsøk på å begrense blødningen fra den sprukne leppen) og toppspillerutvikler Pål Berg. Helt i forgrunnen ser vi dommeren (uskarp), den andre hovedpersonen i dramaet.

Bildet:
For meg handler dette bildet ikke om fotball, men om god ledelse i vanskelige situasjoner.
Etter at Jönsson ble utvist og gikk opp og satt seg alene på tribunen tok det noen minutter før Stabæks nestor og Jönssons sjef kom og satt seg ved siden av ham. Han brukte ca. så mange minutter ned som det tok ham å gå fra der han vanligvis sitter via sikkerhetskontrollene og ned til Jönsson. Det betyr at han bestemte seg for å gjøre det med en gang og ikke trengte verken tid eller gode råd for å bestemme seg. Jönsson var tydelig ukomfortabel etter at han ble utvist. Når han ikke vred seg i stolen satt han fremoverlent og fingret med klærne, håret eller klokken. Jönsson mener selv han ikke er "en slik trener som blir utvist på grunn av dårlig oppførsel" hadde det helt tydelig vondt.
Så kommer Schelvan, han nikker kort til Jönsson og setter seg ned ved siden av ham. Jönsson blir først enda mer ukomfortabel med sjefen ved siden av seg. Og så skjer det; Schelvan "frikjenner" Jönsson der og da ved å "stirre ihjel" dommeren med et iskaldt og helt sikkert for dommeren ubehagelig blikk. Dommeren hadde ikke noe problem med å oppfatte situasjonen og vet hvem Schelvan er. Schelvans blikk varte flere minutter og kom regelmessig tilbake under resten av kampen. Jönsson merket dette og roet seg mer og mer mot slutten av kampen.
Alt dette skjer mens de på benken nesten ikke tror det de har vært med på og assistenttrener Geir Bakke leder troppene, nesten stående i grunnstilling tynget av det plutselige ansvaret. Til og med publikum er i villrede over hva de har opplevd. Selv om kampen går for fullt er deres fokus mange andre steder enn på ballen.

Som sagt over, for meg handler ikke dette bildet om fotball, men om god ledelse. Mange organisasjoner har mye å lære rundt det med å støtte opp om sine egene i vanskelige situasjoner. Dette bildet viser en som ikke feilet når det ble vanskelig.

mvh
Johan
Geir A. G.
Hmm, å prøve å psyke ut dommeren på en slik primtiv måte synes jeg er en noe selsom form for lederskap, og absolutt ikke noe eksempel til etterfølgelse! At sportssjefen støtter treneren sin er selvsagt, men det kan ha jo nøye seg med å fortelle treneren direkte, og så eventuelt ta opp med forbund etc. i etterkant. Det kan godt hende at dommeravgjørelsen var feil, men alle vet jo at det ikke finnes noe slikt som fotballkamper uten dommerfeil. Er det rart man sliter med å rekruttere dommere...

Og nå har jeg rotet meg langt utenfor enhver fotografisk diskusjon, beklager!
Johan S.
Takk for kommentar Geir.

Du har helt rett i at du rotet deg litt utenfor fotografisk diskusjon. Og det har vi både tid og plass til.
Har jeg rett i at du ikke går så ofte på fotball kamp?
:-)

mvh
Johan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu