I flokk
Reinsdyr på snøfelt under Blåhø i Trollheimen
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger222
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_476904} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jóhann Á.
Her har du gjort en god jobb, Fred! Først av alt liker jeg at snøen er nesten "visket ut"...syns det gir en flott effekt. Men det er fin tegning i dyrene, noe som er av stor betydning!
Liker også formatet du har valgt, og den diagonale strømmen av reinsdyr, som blir brutt av de som har matpause ned til høyre....på riktig plass!

Et veggbilde, Fred!

MvH, Jóhann
Thorbjørn R.
Ja, dette falt i smak.

Den manglende detaljeringen på reinsdyrene, samt underlaget uten detaljer gir bildet et grafisk preg. Skyggene er dóg viktige.

Jeg synes dette er dekorativt - og blir sittende å studere hvordan reinsdyrene (stort sett) har organisert seg i småflokker. Jeg merker meg også at fremstemann har de største hornene. Det er neppe tilfeldig.

Mvh Thorbjørn
ingebjørg fyrileiv g.
JA!!! Dette traff tvert! Bildet har et fantastisk godt innhold, og man må bruke lang tid for å få med seg alle detaljene. Kalven som får melk må være den skjønneste, men den lyse i øvre del er også veldig viktig. At den er lys gjør mye for både variasjon og balanse. Lederreinen er selvfølgelig også et knallsterkt og viktig element, og det samme gjelder grupperinger og trekantformen på hele flokken.

Jeg ble rett og slett veldig begeistra her jeg, og kan ikke klage på en eneste ting. Bildet traff virkelig godt, og selv om kanskje "veggbilder" er en bås for seg selv, ville jeg virkelig hatt dette på veggen. Stort! Det grafiske uttrykket er knall!

Det beste jeg har sett fra deg på lang tid, Fred. Råbra.


Ingebjørg
Bjørnar P.
Så godt at det nesten er vanskelig å tro at det er et fotografi. Kunne neppe vært bedre om det hadde vært skapt fra grunnen av. Stor plakateffekt pga sin enkelhet, komposisjon og renhet, men samtidig med mange spennende detaljer. Etterbehandlinga er viktig her, og den er eksemplarisk utført.
Et bilde til stor inspirasjon.
Fred S.
Takk til dere fire. Fint å få en bekreftelse på at jeg har produsert et bilde som faller i smak hos folk som jeg vet er mer eller mindre oppriktige i kommentarene sine. Jeg liker nemlig bildet selv, og det har ikke skjedd så ofte i det siste. Skrev det ut for moro skyld, og det ser...interessant ut.

"Vanskelig å tro at det er et fotografi", sier Bjørnar P. Ja, jeg skjønner det, bildet måtte photoshoppes en del for at det skulle bli omtrent slik jeg ønsket det. Reinflokken var langt unna, jeg tok bildet med en Sigma 17-70 mm , og dette er derfor et utsnitt, omtrent 1/3-1/4 av originalbildet. "Løsningen" ble å lage "grafikk"; jeg lysnet bildet samtidig som jeg økte kontrast, deretter ble det kraftig oppskarpet, uten noen slags finesser; "Sharpen"W, deretter "Sharpen edges".
Glad for at dere liker det, tross "fiklingen"

vh fred s
Bente R. D.
Her har du virkelig lykkes i å gjøre en vanlig reinflokk til kunst. I dette bildet er det mange historier. Liker at du har tatt med skyggene av dyrene og ellers latt bakgrunnen være hvit. Ja dette var knall! Kunne godt hengt i et kunstmuseum.

mvh Bente
ingeborg w.
Flott, jeg liker både motivet og etterbehandlingen her. Dyrene som er spredt bakerst, og har form som en pil inn mot lederen med det store geviret. Den lille lyse kalven øverst som henger etter mor. Og til sist den diende kalven som et naturlig blikkfang hvor blikket stanser og hviler. Etterbehandlingen med den overeksponerte snøen og skyggene fra dyrene som fremhever dem. Her har du truffet blink :-)
Fred S.
Hjertelig takk til Bente og Ingeborg.
..og kunstmuseum, Bente ? Ja, Louvre har vært på tråden.

vh fred s
Ingunn T.
Har nå blitt sittende å se litt på bildene dine og dette var et av de jeg stoppet opp ved. Dyra befinner seg på strategisk gode plasser for fotografen. Som nevnt over er detaljene på plass i pels. Er enig at det var bra at de ikke endte opp som silhuetter. Et par hvite unger skiller seg positivt ut, og en tar seg en sup midt i vandringen. Fungerer strålende med snøen som ikke har noen tegninger, men skyggen til dyra kan anes på underlaget. Dette er bra!

Mvh Ingunn Teigen
Fred S.
Tusen takk for kommentar, Ingunn. Artig at du fant fram til dette; jeg har selv sans for det, og bruker bildet når jeg stiller ut ( Ikea har noen stilige "panorama"-sølvrammer som er som skapt for bildet.)
Ellers må jeg igjen si at bildet er manipulert: Flokken var et stykke unna da jeg tok bildet, og dette er et utsnitt. Jeg måtte skarpe opp ganske mye, og jeg har både fjernet dyr og satt inn dyr. For meg er det en del av dette å skape et bilde slik en ønsker det,prosessen fortsetter på PC`en. For andre er det tukling med noe som aller helst skal være slik det kommer ut av kameraet; "fotoshopping" er "ikkje bra".

fred s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu