• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-08-07 11:43:25
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-08-07 11:48:25
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger315
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_479910} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Andreas B.
En litt mystisk og spennende bilde. Dette gav meg en rekke assosiasjoner. Jeg leste i går en nyhet om at svartedauden ikke er utryddet enda, og disse tankene kom raskt frem når jeg så dette bildet.

Skigarden treffer veldig godt med de andre motivene. Når jeg ser disse skikkelsene tenker jeg nemlig med en gang tilbake i tid og dette passet veldig bra sammen.

Helt nede, midt i bildet, ligger der noe. Jeg klarer ikke å se hva det er, men det skaper også en spenning.

Jeg opplever bildet som litt kornete. Regner med dette er noe du har lagt på med vilje. Hadde vært gøy å se en litt mer klar utgave, men jeg regner med at den du her har presentert vil være den beste.

Rett og slett et strålende bilde med mye historie og god komposisjon.

-ab-
Erik J.
Skikkelig grøss, der alle elementene passer svært fint inn og understreker grøsset. Et bilde som berører ubevisste, drømmeaktige tanker. Kornene er helt ok, men jeg opplever at skarping på de frilagte staurene i skigarden drar litt mye oppmerksomhet.
Thorbjørn R.
Dystre greier, ja - som klart nok gir grunnlag for historier. Jeg klarer likevel ikke å befri meg fra en slags klipp-og-lim følelse, når det gjelder skikkelsene. Om du rent faktiske har gjort dette, er forsåvidt ikke avgjørende. Uansett ødelegger det litt av opplevelsen for min del.

Mvh Thorbjørn
Fred S.
Takk for givende kommentarer, som også ga meg sjansen til å legge ut ekstrabilde. TO ekstrabilder, faktisk, versjon 2 skulle ikke ha vært der, men ble lagt ut fordi to thumbnails er for like. Skulle gjerne ha fjernet den "versjonen", men finner ikke ut hvordan. I alle fall, det bildet kan kanskje gi noen tips om hvor dette er tatt.
Men versjon 3, altså: Har fjernet denne blåtonen jeg litt for ofte legger på, også fjernet den delen av en skikkelse som vises i venstre kant på originalen, og latt være å skarpe opp.
Kan legge til at kornet er "ekte", men det ble litt mindre av det uten oppskarping. Og figurene er definitivt ikke limt inn !

vh fred
Ivan H.
Her får jeg en følelse av trussel, velger å tro at de kommer mot meg (selv om jeg ikke er sikker på hvor ansiktene er vendt).
Synes stemningen i v1 er best, men liker ikke oppskarpingen, noe som du har ordnet på i v3.
Altså liker de blå tonene.

Ute på siden til venstre, er det konturene av en kappe, noe som jeg ville prøvd å kutte bort.
Den noe kornete strukturen passer til stemningen.

Jeg får ikke noen klipp-og-lim følelse her, men kanskje Thorbjørn får den følelsen pga oppskarpingen?

Liker dette, det fungerer for meg.

.Ivan
Øyvind S.
Skummelt .. ja.. bildet setter i gang tankene og fantasien til betrakter.. ja.. v1 med blåtoner og korn forsterker stemningen ja.. blir mye ja fra meg, men jeg ville ikke fjernet skikkelsen i venstre kant, synes denne skikkelsen gir en ekstra følelse at de kommer mot steinene i front ( offer kansje )og danner en vid V der røyken er sterkest, bra for komposisjonen at linjene bindes sammen, grøss og gru og oppskarpingen blir en enkel sak å ornde..
Øyvind

Fred S.
takk også til Ivan og Øyvind. At bildet , eller motivet, blir oppfattet som truende og skummelt hadde jeg vel regnet med.

vh fred s
Torgny S.
Godt bilde fra årets forestilling av Peer Gynt på Gålå i Gudbrandsdalen.
Personlig ville jeg beskåret det noe i venstre billedkant, symetrisk med skikkelsen i høyre billedkant.
Avsluttet .
Flott komposisjon ! Men, huttetu.. her får du uhyggestemningen rett i fleisen ! Bildet varsler død og fordervelse, eller.. ? Fint at bildet ikke har noen tittel, for her kan betrakteren fundere og fantasere over en lav sko. Ble med en gang litt forsyrret av en horisontal rett linje ved toppen av staurene helt til jeg oppdaget at det må være et vann der bak i tåkeheimen . Bildet er spennende,originalt, og det utfordrer en ! (Godt det finnes alternativer til all vepsen her :))
S. N.
Jeg liker godt v3, i ren shv, og passe dyster. Blåtonene får jeg ikke helt til å passe med innholdet som jeg ser. Får samme forutanelser som nevnt over. Svartedaud, o. l. Mørke tunge kråkeskikkelser på vei fra den dampende myra, der de har senket siste pestoffer. Minner meg på hvorfor det er bedre å leve rundt 2000-tallet ennå hutre barnbeint rundt i Arktis i den mørke middelalderen. Silje
Fred S.
Takk for kommentarer fra dere tre siste også. Bildet er ganske riktig fra en av Peer Gynt-forestillingene på Gålå i forrige, og vannet som anes i bakgrunnen er Gålåvatnet.
Svartedauen er ingen dårlig assosiasjon, Silje N. Hva de svarte figurene egentlig forestiller har jeg bare en vag formening om, for jeg ble så opptatt av selve den visuelle estetikken til denne og et par andre røyklagte scener at jeg mistet teksten. Tror at figurene representerer egenskaper som Peer har forsømt hos seg selv.

vh fred s
Jóhann Á.
Her er det en del teknisk som vanligvis ikke ville vært særlig bra, men blir bare med å gi atmosfære til bildet. Da tenker jeg primært på korn (så mye på iso80???) og litt uskarphet (1/25).
Hva man vil legge i disse skikkelsene er opp til hver og en. Og det er bra! Det blir fort noe middelaldersk over det i hvert fall...eller kanskje skrømt eller orker...hvem vet!
Jeg liker nok din blå versjon 1 best, men kunne se den delen av ei skikkelse på venstre siden borte!

Håper du hadde ei fornøyelig forestilling, Fred!

MvH, Jóhann
Aina s.
Jeg liker den blå versjonen best, men med den ekstra redigeringen du har gjort i V3 (kutt og uten oppskarping.) Synes også v2 er et godt bilde, men både på V2 og V3 synes jeg sh`en din blir litt for grå. Noen highlights i tåka kunne gjort seg. Mulig det er derfor jeg liker den blå bedre, fordi det virker som den har mer lys og kontraster.

Mvh Aina
Aina s.
Glemte å skrive at jeg synes det ble et veldig godt bilde med mystikken, skigarden, steinene i forgrunnen og skikkelsene. God komp. Det samme med V2.
Håvard F.
V3 er uten tvil best i mine øyne. V1 er for mye oppskarpet. Liker det litt skremmende i bildet. Litt ghostfølelse. Kunne vært spennende å sett fargene i V1 og med null oppskarping som i V3
Liker bildet ditt Fred.
mvh
Håvard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu