Raunen fyr, Jæren. (+1)
I går ettermiddag - 29.09. - var det nydelig lys og sterk vind på Jæren.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-09-30 15:31:02
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger99
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_489373} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Håvard F.

Absolutt pent. Fin balanse :)
mvh
Håvard
Tone Lill F.

Nydelig motiv i originalversonen. Duse, skjøre og samstemte farger. Veldig fint.

Tone Lill
Øyvind Enstad H.

For meg blir det definitivt versjon 2. OK bilde :-)
Svein Ove L.

v1 likte jeg best.
nydelige farger og godt lys..
Mats T.

Vakkert landskapsbilde.

Mats
Tone A.

Hei Solvår
Kvassheimfyr ligg før du kjem til Brusanden, altså meir nord for denne stranda. Me hadde bryllup på Kvassheim fyr i mai 2009, så eg har gått ein del tur her.
Det er Raunen fyr som ligg der ute, på den vesle øya med eit hus. Det er mykje fuglar som held til der.
V1 med den friske sjøen med sine skummande bølger, det gylne lyset som fargar dei store steinane ved nausta og den høge himmelen, den versjonen synes eg får best fram stemninga.
Flott komponert med nausta i høgresida som motvekt til Raunen fyr i venstresida.
Det låge skylaget gir kontrast til den gylne og meir maleriske himmelen øverst.Bildet er jo litt prega av litt sterkt kveldslys med mørke skuggeparti både på nausta og det store berget i sjøen.
V2 har ei meir markert 3-deling pga at du har med stranda med dei store steinane og tangen med friske orangetonar.God diagonal linjeføring med steinane utover sjøen, og nausta har fint lys.
Men Raunen fyr blir meir midstilt, så eg synes at v1 er best. Akkurat denne fotostaden har eg vore på farten til desse dagane utan å lukkast. Difor var det gildt å få sjå desse vakre bilda dine.
Helsing Tone
Solvår B.

Tusen takk for tilbakemeldingene!
Spesielt takk til deg Tone. Jeg var på tur med en venninne som er oppvokst på Undheim, alså skikkelig jærbu. I tillegg står det skilt til Kvassheim fyr. Derfor var jeg helt sikker, men sikker skal man aldri være. I alle de årene som jeg har bodd i Rogaland (siden 1976) har jeg aldri hørt om Raunen fyr. De to fyrene må ligge ganske nær hverandre. Kjekt å lære noe nytt.
: ) Solvår
Tone A.

Hei igjen Solvår
Skiltet til Kvassheim fyr står rett før ein svingar inn på ein smal grusveg gjennom nokre marker, kor Kvassheim fyr ligg mest nede ved sjøen kor det er ein molo. Kjører du inn til Kvassheim fyr er det ein sti sørover Kvasseheimstranda som er dominert av rullesteinsstrand før ein kjem til Kvalbeinsstranda som er sand og marehalm. Heilt sikker på om stranda du har med her også er Kvalbeinsstranda er eg altså ikkje.Ein ser Raunen fyr som er eit lite fyr godt frå Kvassheim fyr.

Ros vil eg gje deg for flott eksponering og for dei fine fargane. Ei vakker kveldsstemning kor Raunen fyr gir fin djupne til bildet.
Helsing Tone som mest kjenner sjølufta her.
Avsluttet .

Ja er det ikke vakkert Solvår, når været er som her, tankene får fly fritt og motivene ligger i kø.

Synes v1 ble veldig bra. Her føler jeg mer ro og stillhet enn i v2, der du har med noe forgrunn.

Se på den flotte himmelen med sine flotte pastellfarver som nesten går i hele regnbuens farver.
Lett slør nær land, og dundrende skyer langt der ute.

Du har blitt så god til å fotografere at jeg helst bare kan legge kamera på hylla:) Og nyte alle andres bilder.
Kjekt er det å se kjente steder slik som her, og like så kjekt er det å se fra andre landsdeler, hvor flott og vakker natur vi har i vårt langstragte land. Elsker slike landskapsbilder, og når du får frem et så godt resultat som dette, koser jeg meg..
Veldig bra Solvår.
mvh arild
Gunnar V.

Likte begge bilda dine godt, på kvar sin måte. Originalen har flotte skyformasjonar (og fine farger), og viser eit levande hav. Føler likevel at det manglar nokon i framgrunnen. V2 har steinene i framgrunnen, og det liker og godt, men på denne versjonen har du mista litt av den flotte himmelen på v1. M.h. Gunnar
Bjorn F.

Liker begge versjonene,men holder en knapp på eneren.
Liker godt forgrunnen med bølgene som bryter og det fine lyset
Hilsen Bjørn
Bent S.

To flotte bilder, fint lys og farger. Likte v1 best.

vh
Bent
Heidi N.

Nydelige bilder begge to. Synes du har en utrolig sart og fin farge på både himmel og hav. Liker som sagt begge versjonene, men skulle jeg velge meg ett måtte det bli v1. :)
Mvh Heidi
Monika Frisvold V.

V1 får du fram et fint landskapsbilde med gode farger og kontraster.
Et bahagelig og fint landskapsbilde.

monika
Solvår B.

Tusen tusen takk alle sammen!
: ) Solvår
Ottar P.

To fine bilder fra jæren, fint
lys og god skarphet!
Lars Ivarson F.

Syns nok at tittelen batt opp forventningane mine, og hadde venta ei løysing der Raunen var meir sentral enn han er i desse to versjonane..v1 er delt i to av steinholmen midt i med raunen til venstre og nausta til høgre.. kvar skal blikket festast liksom? Noko av det same kan seiast om v2, men her dreg dei store steinane i forgrunnen auga i rett leid.trur derfor eg ville ha jobba meir med utsnittet..men der er eit fantastisk lys i båe bileta, som er veleksponerte..fin balanse i fargane..
Solvår B.

Tusen takk Ottar og Lars!
Det kan være vanskelig å finne rett tittel på et bilde. Den skal helst være kort, men også presis. Jeg er enig i at den ikke er presis her.
: ) Solvår
UNNI L.

Vakkert lys i et ellers flott motiv.

mvh
Unni
Solvår B.

Tusen takk Unni!
: ) Solvår
Anne-Lise S.

Virkelig enig med deg; en alldeles nydelig dag, med vakkert lys og farger. Bølgene som slår mot steinene har gode tegninger. Også i havet er fargen flott; nærmest metallisk. Jærlyset... Det er noe helt eget med det! Liker begge versjoner, men holder en knapp på den første. Egentlig to ulike fotografier pga ståstedene dine. Begge severdige! Det første kunne jeg imidlertid hatt på veggen! :-)

Anne-Lise
Solvår B.

Så hyggelig at du liker bildene Anne-Lise! Jeg setter pris på din tilbakemelding.
: ) Solvår
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu