Elin 28-11-2010
Mest av alt et snapshot i svakt blandingslys (husholdningspærer+litt dagslys),
viser noe av hva Canon 1D Mk.IV gir på 12600 ISO
Utstyr
  • Canon 1D Mk.IV
  • EF 70-200/2.8L IS USM II
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • AnnetBildet er behandlet i DPP, EXIF viser likevel behandling i PS, det er imidlertid bare for nedskalering til web-størrelse og lagring som JPEG.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger604
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_500253} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Vidar J.

Jeg liker spontaniteten i bildet. Brennvidden gjør at bakgrunnen blir uskarp nok til å ikke forstyrre for mye. ISO verdien på de beste kameraer åpner opp for nye muligheter !
Ole Christian S.

Mk IV var vel ikke så bra som forventet på høy ISO, men ikke dårlig dette på ISO12800 nei, spes hvis du ikke har brukt noen sterk støyfjerning. Den lille støyen som er her fjernes enkelt. Litt fargesprekk på rødt kanskje.

Der er litt markerte kante på genseren hennes mot bakgrunnen, nesten som inverse halo. Oppskarping som gjør dette?

Når det gjelder bildet, så er det en smilene pen jente med blikket på fotografen, med en behagelig dus bakgrunn i varme behagelige farger, i en skråstilt positur hvor albuene fyller bildet fra kant-kant. Jeg er ingen ekspert på portrettfoto, men dette fungerer greit synes jeg, men om bakre (hennes høyre) albue hadde gått mer bak, hadde dette kanskje bidratt til litt mer perspektiv.

Bildet er skarpt på 2.8.

Er du fornøyd med objektivet? Får mitt til jul og kan nesten ikke vente.

Er spent på 5D Mk III som ryktes Q1 2011.

mvh.
Ole Christian
Carsten A.

En ganske moderat reduksjon av fargestøy i DPP.

Ellers er bildet utsatt for nærmest en vrimmel av lyskilder, bak fotografen et vindu som slipper inn svakt dagslys, bak (til venstre i bildet) et annet vindu som gir et visst baklys, antakelig årsak til "halo" (for et resultat av oppskarping er det ikke). Forøvrig er det en rekke lyskilder med husholdningspærer etc. av ulik wattstyrke og fargetemeratur. Fargebalanse -i vanlig forstand - i dette bildet er og blir et kompromiss.

Jeg har nettopp skrevet en lengre uttalelse om bl.a. EF 70-200/2.6L IS USM II - den aller beste zoom så langt - i denne tråden, nokså langt mot slutten:

http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=5095...amp;kat=21

MVH CA
Lars-Anders M.

Meget bra kamera og innhold i bildet.
mvh
LAM
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu