Myrsanger
Myrsangeren er en lookalike slektning til den mye vanligere rørsangeren, men skiller seg klart ved en mye mer variert sang med mange hermemotiver i. Mens rørsangeren gjerne synger fra takrørskogen, foretrekker myrsangeren åpnere terreng, gjerne med villbringebærkratt. Denne hadde yndlingssangplass på en buet grein.
Utstyr
  • Nikon Coolpix 4500
  • Swarovski ST80HD teleskop
  • Brennviddeca. 2000mm
  • Blender-
  • Lukker1/27s
  • Filmtype4 MP digital
  • Nei
  • AnnetStativ, snorutløser,
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger298
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_52440} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Per Anders B.

Flott bilde. Fokuset ligger på myrsangeren som er hovedmotivet, og den er flott rammet inn blant uklart løv. Finner ikke noe ''feil'' her nei :)

-per
Thomas B.

Fint bilde av myrsanger.ellers enig med Per om flott innramming.
mvh
thomas
Jan W.

Veldig bra jobbet - aldeles nydelig.

Fortsatt imponert over dette teleskopet.

Mvh. Jan
Tom E. F.

Imponerende bilde! Jeg synes dette var helt topp!
mvh Tom
André M.

Svært bra... Og jeg er mest av alt imponert over at du greier å få så ''perfekt'' fokus med en 2000 mm...
Carsten A.

Dette er jo virkelig bra, og den optiske ytelsen fra kombinasjonen er ganske enkelt imponerende! Svært fint lys over bildet også! Et av de beste fuglebildene på lenge!
MVH CA
Jonas L.

Enig med CA. Imponerende bilde av en ikke spesielt vanlig art.
Bra!
mvh JL
Frode S.

Lekkert!!
mvh
Frode
Carsten A.

Lurer litt på hvordan du rent konkret gjennomfører opptaket med dette Swarovski-teleskopet. Jeg skjønner at kameraet (med sin faste optikk) festes til teleskopet (antakelig med okular) via et overgangstykke, men hvordan greier du fokuseringen? LCD'en på CP 4500 er jo ganske liten....
MVH CA
Jens Erik N.

Takk for hyggelige tilbakemeldinger. Det er moro at digiskop-teknikken skaper interesse. Jeg har kommentert denne en del under mine to forrige bilder, av rødstrupe og linerle. Når det gjelder fokusering, så er det klart et problem, både på grunn av nødvendigheten av å bruke LCD-en og på grunn av den ekstremt lille dybdeskarpheten. Det blir da også mange bom. Jeg tok ca. 100 bilder av myrsangeren, hvorav et ti-talls er brukbare. Men LCD-en på Coolpix 4500 er ganske lyssterk og god og teleskopet har en nøyaktig fokuseringsring, så det går. Først fokusering med teleskopet, så la autofokusen på kameraet gjøre resten. I dette tilfellet satt jeg i kamuflasjetelt, og hadde optimal belysning på skjermen.

mvh
Jens
Ketil K.

Imponerende godt bilde av myrsanger - en lite kjent fugleart blant folk flest - og en relativt nykommer fra øst i norsk fauna.
En art som jeg forresten hadde rundt 20 stk. syngende av ved hytta mi i Østfold sist helg, og en fugl som ser ut til å bli vanligere og vanligere. En fantastisk sanger som etterligner blåmeis, linerle osv. Navnet passer forresten ikke så bra - på dansk heter den kjerrsanger og det rimer adskillig bedre med stedene man finner denne arten. (Navnet på norsk er nok oversatt direkte fra det engelske Marsh Warbler.)
Jarl Fr. E.

Flott bilde, imponerende kvalitet til og være digiscooping. Du har virkelig fått taket på denne teknikken.
Er det myrsangereren bak renseanlegget på Lierstranda? Jeg har også prøvd meg på denne, men måtte rømme på grunn av all myggen. Jeg får bruke kamoflasjeteltet mitt jeg også, selvom det er vel egentlig ikke lov da det er et naturreservat.
Avsluttet .

Her er det bare å bøye seg i støvet.. Dette var rett og slett utrolig bra. Føyer meg inn i rekken over alt det positive som er sagt.

mvh marius
Ann F.

Oj.
Utrolig bra, det orange nebbet mot alt det grønne rundt, og at det viser fuglen i aktivitet og ikke ''bare'' sittende stille.
Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu