Kirkegården lengst vest
Fra Ervika på Stadtlandet. Stort lenger vest kan en ikke komme i Norge. Passasjerskipet St. Svithun ble ved et feiltak bombet av allierte fly utenfor Ervika i 1943, og over 40 mennesker omkom. Lokalbefolkningen gjorde en heroisk innsats og reddet 75 personer. Gravene på bildet har forøvrig ingen ting med dette å gjøre.

Ellers kan min billedkonto nr. to fremdeles seese via denne linken:http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_oversikt.cgi?brukerid=13743
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-07-10 11:11:00
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon cp 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger410
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_54944} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Fred S.
Neivel, så virket ikke linken denne gangen heller. Nytt forsøk. http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_oversikt.cgi?brukerid=13743

Avsluttet .
For en flott plass å legges til sin siste hvile på. Dette gjorde inntrykk på meg må jeg si. Den vakre sjøfronten utgjør en frihetsfølelese som er noe utenom det vanlige. Et sted som setter meg ihvertfall i en stemning av frihet og fred. Veldig flott sett og tatt Fred.

Vh Svenn
Inger-Lise S.
Fred? Ok! håper du får bedre dager!:)) Mvh Inger-Lise
Avsluttet .
Vet ikke om jeg likte den kommentaren, men objektiv var den ikke. Det er vel bildet du skal kommetere, er det ikke?

Vh Svenn
Fred S.
To svært forskjellige reaksjoner dette ! Takk for dine, Svenn, likte nok heller ikke din kommentar , ILS. De innvendingene du tydeligvis har mot dette bildet, burde du ha formulert på mer forståelig vis.
Det er mulig at du rett og slett antyder at jeg forstyrrer ''gravfreden'', i og med at du finner fornavnet mitt ''relevant'' i sammenheng med bildet. Vel, graver finnes på bilder overalt, fra aviser til prospektkort. Disse er dessuten over 100 år gamle, og har vel først og fremst kulturhistorisk verdi. Om noen imidlertid likevel opplever dette bildet som kontroversielt; at jeg rett og slett har krysset en slags ''pietetsgrense'', så vil jeg svært gjerne ha reaksjoner på det, men helst på en saklig måte.
vh freds
Marianne M.
Hei Fred.
For meg er dette et utrolig vakkert bilde! Jeg har vært på stedet mange ganger,og sanser med bildet ditt, den stemningen og den historie,og storhet i naturen som en finner her.For de som bor der og besøker stedet er gravplassen en naturlig del av landskapet.
Jeg synes ikke du har krysset noen slags grense.
God komposisjon i bildet og gode farger.

Vennlig hilsen Marianne
Jóhann Á.
Hei Fred!
Syns bildet er flott, jeg. Og jeg blir slettes ikke STØTT av det her :o) Liker godt måten du har fyldt billedrammen på og som kan fort gi assosiasjoner på det åndelige plan. Feks. den blå stripa, med lysere øver skyene, uendeligheten osv. Forresten tenkte jeg på Færøyene når jeg så landskapet. Glimrende, Fred!
PS Har du prøvd det i sv/hv, med litt dramatikk i sky og land? Bare en tanke!
Fred S.
Takk for ''moralsk'' støtte, Marianne og Johann. Har gjort bildet tilnærmelsesvis s/hv, Johann, men kunne ikke la være å blande inn en blåtone. Teknisk ikke bra, overgangen himmel / fjell gikk litt raskt unna. Tenkte også på Ferøyene/Shetland da jeg så landskapet, og i enda større grad oppe på selve Vestkapp-platået.
vh fred
Steinulf L.
Det er et stemningsfullt og flott bilde. Kan ikke på noen måte se at du forstyrrer gravfreden eller er for nærgående her. Vi ser ingen navn på gravstøttene, så jeg kan ikke skjønne at dette skulle støte noen.
Marianne M.
Hei igjen Fred.
Jeg synes at bildet ble flott i svart/hvitt også(med en liten blåtone) men ser hva du mener med overgang himmel fjell.

Mvh Marianne
Hans-Einar O.
Vakkert landskap i vesterled, Fred! Føler historiens sus her, og har ingen problemer med at bildet er tatt på en kirkegård. Stemningsfullt og fint !
v#1 og 2 var begge flotte på hver sin måte ;-)
mvh Hans
Tormod I.
Flott bilde fra mine heimtrakter (vel, nesten) dette her , Fred.
Spenndene og veldig interessant hvor forskjellig inntrykk en får av de små justeringene du har gjort fra v1 til v2.

Grubla også litt på den kommentaren lenger oppe her. Litt usikker, men tror ikke den var ment spydig eller nedsettende...(?)
Fred S.
Takk for nye kommentarer: Jeg oppfattet ikke ILS sin kommentar som spydig eller nedsettende, Tormod I; i og med at hun er en person jeg ikke kjenner og omvendt. ILS er ny på dot.no, og jeg tolket kommentaren hennes dit at bildet på en eller annen måte har virket støtende på henne, og at det må være noe ''feil'' med en person som legger ut slike bilder. ( ''Håper du får bedre dager '' (!?) Regner med at gravene/korsene er cluet her, og setter pris på alle bekreftelsene fra dere om at dere har samme syn på bildet som jeg har.
Kunne imidlertid også ha tenkt meg en utdypende forklaring fra ILS.
vh freds
Marit E.
Jeg synes det er et vakkert bilde. Både i landskap og ''stemning''. Ikke skjønner jeg at slike bilder kan være kontroversielle. Bildet forteller en historie på en stille og fin måte.
mvh Marit
monica p.
Håper jeg også får ligge så vakkert til den dagen jeg skal begraves, et nydelig bilde som formidler en ro og fred som en nesten bare finner på slike gravplasser.
Bildet ditt støter i alle fall ikke meg Fred, dette var virkelig flott, liker foresten begge versjonene like godt.
Nydelig plass og nydelig bilde dette.
Mvh Monica:o)

PS! Så dumt at dere ikke kunne komme hit til Kristiansund i helga, det hadde vært moro å få truffet dere også.
Vi får prøve igjen senere da vet du.
Kos dere i alle fall.
Bjørn H.
Hei. Forstår ikke helt diskusjonen rundt dette motivet. At noen får ''bad feeling'' og blir provosert, vel vel.. ??? Utenfor min fatteevne !! Liker bildet ditt Fred, og tror V1 funker best for meg. Fine toner. Kanskje du kunne hatt enda mer farge metning ?? Har nettopp selv vært derute og tatt bilder.. smellvakkert !!!

Bjørn
Fred S.
Takk for nye kommentarer: Og ang. ''diskusjonen'': Er vel egentlig jeg selv som har gitt dette et preg av en ''diskusjon'', i og med at jeg fikk en kommentar jeg ikke ble klok på. Men kanskje hun rett og slett ikke liker navnet mitt..... .
Og Monica: Kos dere på treffet, regner med at det både blir hygge og en skikkelig læringsprosess for ditt vedkommende. Hils Reidun, dottens ''Grand Old Lady'' (men ikke si at jeg kalte henne det !!)
Nåvel, hun leser det vel selv, og hun tar det nok i den meningen jeg legger i det, den beste.
vh fred
Anne O.
Meget fint bilde av en kirkegård vakkert beliggende ved havet. Finner ingenting støtende ved dette bildet.
Anne
Jan Ove H.
Dette var topp
Jan Ove
Inger-Lise S.
Hei! Oj,hvor jeg kunne ønske at jeg hadde sett reaksjonene før! Kjære Fred! Det var en vennlig spøk! Bildet er jo fredfylt! Jeg var nok uheldig med min vennlige spøk! Kommenterer forøvrig ikke bilder jeg ikke liker! FORDI:Jeg er SVÆRT mye amatør,men liker å ta bilder og vil gjerne lære! Beklager Fred!
mvh Inger-Lise
Jan Ove H.
God dag her, Strømme.
Du gjør det godt som fotograf
Jeg har sviktende oppslutning, dessverre.
Slutt med sutringen.

Jeg kom over en webside som kan være interssant for deg.
Det konkurreres om å sende inn foto over ulike tema - f.eks bylandskap, mareritt, snø osv.
Det kan være en utfordring for kreativiteten din
Her kommer siden:

http://www.dpchallenge.com/

Mvh
Jan Ove
Geir F.
Hei
Jeg fant det, måtte jo lete litt da jeg oppfattet at du hadde vært i Ervika.
Dette er an fantastisk plass med storhavet som brytt nedenfor. Langt der bak i bakgrunnen sees Hovden. Går man tur der vil man finne en tunnel som tyskerene laget for å kontrollere denne delen av kysten.
Bildet gir en sterk lengsel. Meget godt bilde.
-fløde-
Fred S.
He,he..., interessant.....
For det første et nytt eksempel på at jeg glemmer å takke for kommentarer; dessuten er det kommentarer under dette bildet som vekker ''minner'' av ymse slag...
Men altså, takk til deg, Geir. Hadde ikke trodd du skulle gå på leting etter dette bildet i forb. med at jeg kommenterte ditt bilde fra Ervika, men selvsagt veldig morsomt at du gjorde det. Et fantastisk flott sted, dette. Skulle gjerne ha stoppet der lenger, men vi hadde to dager til rådighet med utgangspunkt Selje, og rakk bare et par timer i Ervika. Men jeg skjønner lengselen...

mvh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu