Mitt første bilde
Aldrende roseknopp
Utstyr
  • EOS 550D
  • 55- 250
  • Brennvidde5.6mm
  • Blender-
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger61
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_562435} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Eva H.

Slett ikke noe ddårlig første bilde :-)
Men kanskje du skal tenke på at motivet ikke nødvendigvis behøver å være sentrert en annen gang?
Lykke til med flere bilder!
kjell erik h.

Takk for det, alle gode råd mottas med takk.
Eirik B.

Bra start dette her. Dette ser ut som en litt våt roseknopp. Blomster og vann er en god fotografisk kombinasjon.

Liker veldig godt den korte dybdeskarpheten, som setter motivet i fokus og gjør bakgrunnnen dus og behagelig.

Bildet er bittelitt uskarpt og jeg tror jeg vet hvorfor. Så jeg skal prøve å gi et godt råd for hvordan dette kan bedres. Mulig dette blir litt langt, men syns du godt kan få hele "storyen" så håper du bærer over med meg og synes det er nyttig;-)

Ok...Jeg ser av basisinfoen om bildet at du har zoomet gankse mye inn. Du har brukt en brennvidde på over 200 mm på ditt 55-250 mm zoomobjektiv. Samtidig har du brukt en eksponeringstid på 1/60 sekund. Dette er egentlig en ganske lang eksponeringstid. En god tommelfingerregel for å unngå bevegelses- uskarphet med håndholdt kamera, er å bruke en eksponeringstid som ikke er lenger enn brennvidden. Dvs at dersom du bruker full zoom på ditt 55-250 objektiv, bør du ikke ha lengre eksponeringstid enn 1/250 sekund. Kort fortalt ville jeg gått tilbake og prøvd å ta samme bilde på nytt. Men denne gangen enten zoomet mindre eller brukt en kortere eksponeringstid. Eller satt kamera på stativ og valgt et motiv som står dønn i ro.

Uansett: Dette bildet er slett ikke værst og mye mye bedre enn både mitt første og mange av de bildene jeg fortsatt tar.

Mvh
Eiri Bøe

Liv F. D.

Hei Kjell Erik,
først av alt - velkommen til Foto.no.

Ditt første bilde fortjener kommentar. Her er det jo litt av hvert å ta fatt i da, men Eirik har gitt en fin forklaring ang. det tenkiske. Om dette var mitt bilde ville jeg forsøkt å ta bilde av blomsten så den ikke ble så midtstilt. Jeg ville ikke tatt med knoppen i bakkant, den forstyrrer for den første. Om du hadde klart å skråstille blomsten bittelitt motsatt vei av bakgrunnsstripene ville det fått en fin x-effekt. Jeg likte godt bakgrunnen med diagonale lys-striper. Noe blasst i fargene.

Lykke til videre. :)
Jeg har lært utrolig mye av kritkk og kommentarer som jeg har fått her på Foto.no.

mvh
Liv ")
Tom A. T.

Morn du ;o).. Ok start det her. Motivet er fint isolert mot bakgrunnen som jeg syntes er dus og fin. Den lille uskarpe nede til høyre syntes jeg står litt for tett inntil den skarpe og blir dermed et forstyrrende element. Om den hadde stått litt mer i bakgrunnen ville den vært med å skape dybde i motivet. Litt uskarphet som sikkert kan skyldes lukkertiden, men for meg ser det ut som du har brukt blitz og da burde det blitt skarpt uansett. Litt mer kontrast og trøkk i fargene hadde gjort seg, men det kommer etter hvert.
Rådet du har fått ang lukkertid og brennvidde er greit å ha i bakhodet, men det er fullt mulig å holde en 200 rolig på 1/60 sek. I alle fall med litt øvelse og stabilisator på optikken. Vinden er også et element. Blåser det hjelper det ikke å holde utstyret i ro ;o)..
mvh Tom T
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu