Huskråka samler reirmateriale
Det har vært litt ekstra liv i kråkene ei stønn nå. Tia er inne til reprodukson.
Reir skal bygges osv. Her i 4 versjoner. V5 er bare en bonus som er lagt ved som for å etterkomme et par ønsker om svarthvit av et manipulert bilde i min forrige kråkeserie.

http://pbase.com/kneppen
OK
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-03-24 05:15:37
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-03-24 05:16:19
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-03-24 05:17:05
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-03-24 05:18:44
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd fra min goanske balkong.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_580118} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Solvår B.

Fin serie av kråka som samler reir-materiale.
Dette er ikke det letteste fotoobjektet, men du har klart det bra. Du har fått fram fargenyanser i den mørke fjærdrakten og et glimt i øyet.
: ) Solvår
Tommy J.

God morgen Roar

ja fuglene er vår yr både her og der, flotte nære bilder av Kråka liker V4 godt men ikke et ondt ord om resten! jeg satt og tenkte litt på de mange utfordringer det må være å fotografere i tropiske strøk, luftfoktighet,lys,varme etc og jeg har lagt merke til noe litt snodig form for sporadisk kornethet på flere av bildene dine, før jeg i dag innså hvor jeg hadde sett noe lignene. det jeg tror fororsaker dette er hildring fra steiner og ting som sola har opphetet, eneste forklaring jeg har kommet til, hva tenker du om saken?

mvh Tommy
Roar K.

En del av kornetheten nå i det siste har ofte vært fordi jeg har måttet croppe hard og kompensere med sharpen og da foretrekker jeg korn framfor uskarpt.
Når man cropper hardt og så forstørrer blir jo pixlene forstørret og da blir det korn hvis man kompenserer med å skjerpe opp igjen. Kan også være at jeg alltid ligger på kanten av oveskjerping og det lager også korn selv om jeg reduserer med fade. Jeg går minme egne veier for mine bilder skal ikke til National Geographic. Jeg lager bilder, ikke nødvendigvis perfekte fotos. Ofte befinner jeg meg i sjiktet mellom foto og maleri - og trives med det. men i kommentarene forsøker jeg å holde meg til den bokka som så ofte nevnes, men som det ser ut til at svært få har åpna.
Med det utstyret og de mulighetene som er idag er det ytterst få som utmerker seg. Sett 10 blåmeiser ved siden av hverandre og oppgi fotografenes navn separat og se hvor mange riktige du får når alle bildene er det man kaller Americn Flawless.
Hva som gjør hva i det klimaet jeg befinner meg i aner jeg ikke. Jeg har hatt 15 år til å finne fram til det som jeg synes funker best for meg så får andre finne sine metoder og innstillinger. For meg er det mer moro å være kreativ enn så perfekt at jeg ikke skiller meg ut. Jeg har jo fått vite at jeg er klin gærn som først bruker polfilter og nedsatt lysmetting og kliner til med 1000 ISO hvilket du kan se med Indian roller serien i 8 versjoner for noen dager siden.

Roar
Trygve B.

Nok et fint bilde av deg,Roar. Likte godt kontrastene i dette bildet. Komp. sitter fint synes jeg. Du er god å få det til med tanke på det lite optimale fotolyset. Dette var bra. Ha en fin dag. Mvh Trygve
Carsten W.

V1 ble best i mine øyene pga mange fargenuanser på fuglen. Også fuglen utstråler et vist verdighet. Eller er han trassig?
Og V3 er kjempemorsomt. Virker nesten som du har tammed kråken for å posere.
Tommy J.

Takk Roar for tilbakemelding!
ja jeg er helt enig med deg på det med kornethet fremfor uskarphet, kommentare var ikke ment negativt, da jeg hadde ikke godt så i dybden at jeg leste bilde infoen, Ja du har et eget utrykk og får det til å funke flott!Har gledet meg stort over alt du har presenter selv om jeg ikke altid er så ivrig kommentator. Men at bildene dine ikke skulle passe inn på National Geographic er no vås ;) de burde vært vist der mange ganger!

Mvh Tommy
Odd Chr. K.

Artig krabat. V2 med sol/skygge og strølys på skallen blir favoritten, men syns du kunne unngått å klippe neglene på`n:)
P.S. Nøttene har begynt å tine... herlig med vår!
God helg!
Odd C.
Kirsten H.

Du går dine egne veier, også når det gjelder fuglefoto. Jeg synes det var fint å lese kommentaren din, og jeg vet at det tar mange år å utvikle en personlig stil. Jeg har mange ganger hatt følelsen av at det er maler du er, men du bruker kameraet som pensel.God helg!
mvh Kirsten
Roar K.

....for ikke å snakke om photoshop-penselen.

Roar
Line H.

V2 alldeles bedårende positur.
Dessuten en artig serie.
S/hv tøfft laga,Roar.

Line
Hilda Hol E.

spennende serie av kråka. Den er jo ikke den lettese fuglen å gi seg i kas med...i hvertfall ikke her hos oss.Syns du har kommet godt i fra det.
Liker V2 best.

mvh Hilda.
Berit A.

Liker også v2 best, der den ser litt sjenert ut liksom. Flott serie igjen. :))
Jan G.

Ja, dette ble jo en interessant meningsutveksling om bilde som foto og bilde som maleri. Jeg vil også føye til grafikk. Jeg tror på tesen om at et bilde kan ha sin verdi uavhengig av teknisk perfeksjonisme. Men det avsløres jo fort om teknisk perfeksjonisme har vært målet. Da får man stå for kritikk på de premissene.
Tilbake til kråka: Det ble nr 3 for meg. Jeg liker godt antydningen av skinnende blått på nebbet, i fjærdrakten og på føttene. Kråker i sin alminnelighet er litt kjedelige.
Mvh Jan
Alf B.

Flott serie av kråka, den er nok ikke den enkleste og feste på brikke men synes du har lykkes bra her Går for orginalen her men når det sies så har jeg også sansen for v5 med sitt grafiske uttrykk

Alf
Lars-Anders M.

Ja denne kråke liker seg som modell. Stå på
ketil g.

Fin kråke. Her har du virkelig fått til exponeringen. Godt gjort, med alle detaljene i det sorte.

ketil
Avsluttet .

Flott serie av kråken. Spesielt V4 som får fram fargenyansene på ryggen til kråken.

Espen
Venke K.

Flotte bilder av kråka. Skarpe med fint lys og fine farger. Likte posituren i V2.

:-) Venke
Avsluttet .

Fine nærstudier av kråka og så en kunstnerisk på slutten.. bra arbeide Roar!

Tove
:)
Avsluttet .

Flott serie av kråka.Skarpt i fint lys.v2 på meg.

mvh Øyvind
Frode L.

Hei Roar.

En fin serie av "husbygger'n", flott positur i v2, og fine farger og detaljer i fjæra på v4.
En god serie.

Frode.
Håkon Ø.

Tenker på sangen til Di derre når jeg ser bildene dine Roar, av en manisk depressiv kråke.
"JEG HAR EN KRÅKE PÅ TAKET DER,
DEN GJØR SOM DEN VIL
HAN FLYR NÅR DET BLIR FOR MYE TRØBBEL OG JENTER."
Ellers så ser jo ikke fuglen din så lei seg ut da tvert i mot så ser den godt ut spesielt v2 og v3.
Ha en god helg Roar.

Mvh Håkon
Ottar P.

En fin serie av kråka, likte alle!!
Lisbeth S.

flott serie avkråken som poserer godt for deg, nydelig i v2, ble en høydare med den spesielle svarthvittversonen, liker den best.
mvh Lisbeth
Jostein G.

Sjarmerende bilder av kråka som pusler rundt og leter etter noe spiselig eller bare har det kjekt i sanden der. Likte V2 som jeg imponeres over at det ikke er noe utbrent, samtidig som alt kommer godt frem i skyggepartiene. Det er vel den nedsatte lysmettingen som gjør susen. Ser det skrives om grovkorn.... ok.
V5 ble dekorativ og stemningsfull jungleaktig.


Skulle ikke ha klippet neglene på V2 !!!



Mvh Jostein
Morten E.

Fin serie av kjempenebbet dette Roar. Cropping og høy iso er ikke 7dn`s beste venn, men jeg synes du har kommet godt ut av det.:))

PS: Sigmaen duger best på blender 8, men det vet du sikkert fra før.

Mvh Morten.
Roar K.

Takker så mye på kråkas vegne for alle kommentarene som rant inn her.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu