Løvtege
Fant denne fargerike tegen for noen dager siden.

Se ellers EXIF under "Vis basisinfo"
Utstyr
  • Canon 7D
  • Sigma 150/2.8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetISO 2000
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger444
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_593970} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Bjørnar P.
Meget spennende og vakkert motiv. Flott lys. Skarphet og fokus på topp, og meget velvalgt dybdeskarphet. Godt komponert og meget ryddig og rent. Med hensyn til etterbehandlinga er jeg ikke helt med på dine valg. Jeg er klar over at du er meget bevist dine valg under etterbehandlinga, og forutsetter derfor at du prioriterte annerledes enn jeg ville gjort. I mine øyne er bildet noe for lyst. Det gir en lett og fin stemning, men det går samtidig noe ut over fargene og kontrasten. Jeg prøvde en noe mørkere versjon i egen bildebehandler, og foretrakk den versjonen framfor din. Smak og behag utvilsomt, men siden ingen av oss sitter på en fasit, antar jeg du er interessert i min "synsing" likevel.
Ser også at det er en del bildestøy. Ikke uventet tatt i betraktning den høye ISO-verdien, men jeg lurer på hvorfor du valgte å ikke filtrere den bort? Den er stort sett bare merkbar på de områdene som ikke er i fokus, så en støyreduksjon der vil neppe ha negative konsekvenser i form av redusert detaljinformasjon. Prøvde også en støyreduksjon i egen bildebehandler, og det var lett å lage en maske som fungerte godt. Sluttresultatet ble silkemykt uten tap av detaljinformasjon. I mine øyne er det et pluss.
Carsten A.
Takk for kommentar, Bjørnar!

På min nylig ervervete Eizo FlexScan2462W kan jeg for min del ikke vurdere at dette bildet skjemmes nevneverdig av støy. Dette til tross for at ISO 2000 kanskje ligger noe i overkant med 7D for "støyetterforskere" (sagt i beste mening), ikke minst med at bildet er et kraftig utsnitt (bare ca. halvparten av opptaket - ca. 8Mp - er med på dette bildet).

Enig i at en støyreduserende maske og/eller Neat Image kan brukes uten at det blir skadevirkninger - ikke minst om det blir aktuelt å lage en kopi i A3 eller kanskje større.

Joda, din "synsing" setter jeg avgjort pris på.

Opptaket ble gjort for en uke siden, og jeg har god erfaring for at jeg selv eller andre etterhvert kan komme til andre resultater enn det som var løsningen i første omgang.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu