Bylandskap XIX. Sykehusparken.
Stavanger har hatt hospital siden Magnus Lagabøters tid omkring 1270, men det hele utartet i Den Kombinerede Indretning hvor sinnsyke, arbeidsskye, fattiglemmer, hjelpeløse gamle, psykisk utviklingshemmede, prostituerte og syfilitikere delte bord under samme tak. Det var borgermester Alexander L. Kielland som fikk stengt denne institusjonen i 1894 og i årene etter kom Sykehuset, Arbeidsgården og Dale asyl. Bygningene til Stavanger gamle sykehus i Kannik er i dag i all hovedsak kontorer for Rogaland Fylkeskommune. Sykehusparken ble anlagt av Poul Holst Poulsson omkring forrige århundreskifte. Parken er ikke i bruk.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix 950
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_615056} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Carsten W.

Lyset som faller på byggningen gir fin dybde i bildet.
Som vanlig var det spennende å lese underteksten.
Solvår B.

Nydelig med den gylne høst-forgrunnen. Enig med Carsten. Lyset faller fint på den flotte sykehusbygningen bak. Jeg tror de fleste fortsatt omtaler bygningen som gamle Stavanger sykehus.
: ) Solvår
Ronny K.

Vakkert lys, og flott høststemning i bildet. Flott dybde i bildet
Liv F. D.

Fantastisk nydelig og semningsfullt.

mvh
Liv ")
Oddmund K.

Nydelig lys og fine høstfarger som matcher fargene i bygningen, kjekt med underteksten for oss som ikke er kjent :)
mvh Oddmund
Erik R.

Liker godt underteksten, som gir bildet en ekstra dimensjon. Bygningen og parken går fra å være nettopp dette, til å være en bygning og park med sterk historie.
Komposisjon og farger er veldig bra!
Trygve B.

Jeg liker så godt dine informative bilder fra Stavanger. Bildene er jo alltid bra, men informasjonen er kort og innholdsrik. Jeg har selv vært innlagt på dette sykehuset. Fint dette. mvh Trygve
Lars Ivarson F.

velkomponert og godt snitta med gode fargar og fint lys..likte dette godt
Kirsten H.

Flott høstbilde med nydelig lys. Velkomponert bilde!
mvh Kirsten
Walter S.

Dette var en nærmest poetisk tilnærming på å vise arkitektur og natur i god kombinasjon. Meget vellykket etter mitt syn, Jan. Du har fått til en perlemorsaktig glans over det. Nydelig lys og gode, harmoniske farger.

Jeg legger også merke til at du foretrekker det kvadratiske format til bildene dine. Har du fotografert med Hasseblad (eller annen 6x6 mellomformat) før i tiden kanskje...?

Mvh,
Walter



Jan G.

Takk til alle for tilbakemeldinger. Til Walter: Jo, jeg hadde en meget god Rolleiflex som jeg kjøpte brukt i 1966 av en kjent fotograf. Da var det sort-hvitt film i 6x6 tror jeg at det var. Mørkerom på hybelkjøkkenet innen vi fikk leilighet med eget rom til mørkeromsutstyret. Jeg hadde lite penger og byttet det i en Nikkormat i 1973. Den hadde jeg like til den digitale verden kom inn i bildet med Nikon Coolpix 950 i omkring 2000. Den har jeg ennå.

Jeg vet ikke om min forkjærlighet for kvadratisk format skriver seg fra Rolleiflexen. Jeg søker et format og en komposisjon som gir balanse og harmoni i bildet. Spenningen i bildet skal ligge i billedinnholdet, jeg kan til nød benytte meg av "det gyldne snitt". Men ingen regel uten unntak.

Mvh Jan
John A R.

Nydelig bilde med flott høststemning og meget spennende lys :)
Trygve D.

Et veldig bra bilde. Liker komposisjonen og lyset og ikke minst motivet. En praktbygning i Stavanger.
mvh Trygve
Frode L.

Hei.

Et flott bilde der jeg henger meg på Erik Rustad sin kommentar...

Frode.
Avsluttet .

D beste bildet jeg har sett fra dette området.
Kjetil S.

Likte dette arkitektoniske dokumentarbildet i høstskrud veldig godt! Som du skriver så var dette arvtageren etter de forfalne helsesanitære innretningene som var i Stavanger. Sykehuset ble planlagt sammen med Axel cappelen som var første og eneste overlæge ved sykehuset - dengang var det jo mest kirurger som holdt seg til sykehuset, de øvrige "læger" var gjerne i egen praksis rundt i byen. Hele forsiden du viser på bildet var det som var kirurgisk fløy i sin tid, så var det også krematorie og tuberkulose avdeling etc - en interessant (men noe fortiet?) bit av Stavangers (medisinske) historie dette... har skrevet et par artikler om Axel Cappelen for et par år tilbake om det skulle være av interesse å lese litt mer lokalhistore.
Lang digresjon dette: men, likte bildet veldig godt!!!
Øyvind V.

Fargene, lyset, trærne og bygget skaper tilsammen et veldig bra bilde. Velkomponert. Liker det veldig godt, og har sett på det flere ganger siste tiden.
- Ø
Alf B.

Flott bilde fra parken med fin høststemning og god komposisjon

Alf
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu