Lys og varme
Åge Aleksandersen sang og synger om mykkje lys og mykkje varme. Det er det vi trenger i den tia vi er inne i nå. Bildet er ei over 30 år gammal TIF fil.
Idag skriver vi vel 3. søndag i advent og kanskje skulle det vært tre stearinlys. Men det blir for snevert.
Slik været har vært hvertfall i det sørlige Norge i de siste dager så trenger vi både lyset og varmen som den mer enn 30 år gamle peiskubben gir.
Det spiller ingen rolle hvilken religion og tro du bekjenner deg til. Vi trenger ikke hverken Jesus, Mohamad eller Shiva i I førjuls TV programmene. Men lyset og varmen trenger vi.
Nordmenn synger om treet "med julelys og norske flagg og høyt i toppen den blanke stjerne". Det skal liksom værra så norsk. Men sannheten er jo at lenge før vår kristne tidsregning hang folk lys og lykter oppe i trærne fordi de var redde for at lyset ikke skulle komme tilbake.
Fortsatt trenger vi det kunstige lyset både før og etter jul. Jeg husker hvor mørkt og trist det ble når jeg kjørte mine kveldsvakter som trikkefører da julelysene forsvant i gater og hager noen dager etter jul.
Vi trenger lyset på denne tia enten vi er kristne lutheranere eller katolikker, muslimske sunnier eller shiaer, hinduer eller buddister eller om det så er slike ateister eller ikketroende om du vil som meg på akkurat denne tia. Vi bør og skal respektere den religion og tro som andre har selv om vi har valgt å bygge vårt eget liv eller tro på noe annet.
Jeg har selv venner av alle de nevnte religioner rundt om i verden som jeg har nevnt her og respekterer deres tro og har inntrykk av at de respekterer hva jeg har valgt å bygge mitt liv på.
Selv Paven har nå innrfømmet at Jesus antagelig ble født i oktober og flere år før vår tidsregning. Men for Kristendommen var det jo greit å legge julefeiringen til den årlige lysfesten for å ta brodden fra den.

Så tenner vi no'n lys idag. Vi gjør det for glede - uansett religion og tro.

http://WWW.pbase.com/kneppen
OK
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_618400} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Berit A.

Her var det peiskos, med både lys og mykje varme. Nydelig bilde hvor flammene er flotte og en detalrik vedkubbe. :))
Har peis på hytta, men hjemme går det i en 3-etasjer ovn. Ikke så mye lys fra den, men den varmer iallefall godt. Får tenne levende lys utenom.;)
Ellers fin tekst du har under bildet, og jeg er enig i at alle bør respektere hverandre.
Ha en god natt !
Solvår B.

Det er koselig med ild på peisen. Hyggelig å se på og det gir en spesiell varme - helt annerledes enn den elektriske. Flott bilde.
Med mer toleranse, hadde vår verden vært mye bedre. Du har skrevet en fin undertekst.
: ) Solvår
Håkon Ø.

Koselig med peis Roar, ja set gir varme og ro å sitte å se inn i ilden.
Artig med så gammelt bilde Roar. Fin dag til deg.
Jan G.

Ja, du holder deg til gamle tradisjoner idag, Roar. Det er ikke lenge siden at her på Sør-vestlandet var katolikker det verste som fantes, nest etter Djevelen sjøl. Toleranse burde være det sentrale budskapet i julefeirengen.
Mvh Jan
Alf B.

Forsatt fin glød i peisbilde og lys og varme trenge vi på denne tiden av året, nå snur snart sola og vi går lysere tider i møte.
Flott undertekst til ettertanke enig med Jan angående budskapet i juleferingen.
Alf
Rita Barbro S.

Tid til ettertanke.Underteksten forsterker bildet.

Ønsker deg en herlig søndag Roar!

Mvh
Rita Barbro
Hans-Jørgen H.

Mykkje lys og mykkje varme Roar!
Ja, du kan kose deg mye har du mange slike vedakubber i peisen....
Å du kan grille både vørterkaka og julekaka litt ekstra...
Ha ei riktig koselig førjulstid Roar!
Hans-Jørgen.
Trygve B.

Her er det teksten som betyr mye. Den åpner for toleranse som vi har et stort behov for. Bildet fungerer som en fin illustrasjon på tankene som ligger i denne teksten. Godt å lese og godt og se. Mvh Trygve
Roar K.

Takker så mye for kommentarer i førjulstria.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu