Fullmåne
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger196
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_63791} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Turid G.

Dette er mitt første bilde tatt på natten. Syns det er vanskelig å få bilde bra nok.Har prøvd å finne vinkler hvor lyset ikke ble så forstyrrende, for månen ville en ha med. Vil gjerne ha råd om det er andre måter å ta nattbilder på.Har digitalkamera.

mvh
Turid
Hans Olav S.

Hei Turid

Tja, jeg har sett verre. Godt forsøk. Det finnes antagelig et slags filter som du kan sette på objektivet, for å få mindre forstyrrende lys. Hvis du har manuelle instillinger på kameraet, så kan du jo eksperimentere litt med blender og lukker.

Motivet var fint det, og utsnittet likeså.

Lykke til med eksperimentering. Gleder meg til ditt neste nattebilde :)

MVH
Hans Olav



Tor A.

Hei Turid

Bildet er fint nok det, når det gjelder råd så er jeg altfor amatør til å kunne gi deg det.

Lykke til medeksperimenteringen, øvelse gjør mester vet du.
ha en fin dag

MVH
Tor
Inger-Lise S.

Hei Turid! God morgen! Jeg syns bildet dirr ble riktig fint jeg! Men synd med det lyset til høyre.Eneste ferfaring jeg har med nattbilder,er mine forsøk på fullmånen..Da brukte jeg stativ og lang lukkertid,men den var for langt unna gett! :-)Vi før øve oss! Hilsen Inger-lIse
Stig B.

Dersom du finner gode måter, så si fra :-). Jeg vil også gjerne prøve. Bildet fungerer jo det. Synes det er kornete på himmelen. Forstår at du vil ha med refleksjonen, for ellers kunne du kanskje tatt fra andre siden av brua for å unngå lampene om det var det du ønsket??
Ellers er det jo en måte å ta 2 bilder, et eksponert etter månen og et eksponert etter landskapet. og så sette disse sammen. Det er vanskelig med refleksjon med en sånn teknikk.
Mvh Stig
Øyvind A.

Det ble vel ikke så verst dette. Men jeg synes bilder som er så mørke som dette tar seg best ut med ei tynn hvit ramme.
Det beste tidspunktet for ''nattbilder'' er ellers ikke når det er helt mørkt, men snarere morgen/kveld. Så får en mindre forskjell i belysning mellom det lyse og det mørke, samtidig som stemningen (forhåpentligvis) bevares. Og fullmånen er omtrent like lys som et dagslysmotiv i solskinn. Så hvis en vil ha en riktig eksponert måne, med konturer og detaljer tilstede, må det eksponeres deretter.
mvh Øyvind
Steinulf L.

Bra dette. Øyvinds råd har jeg brukt selv noen ganger.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu