Antony Gormley himself
Det er 23 av disse jernskulpturene utplasser i Stavanger. De forestiller kunstneren Antony Gormley.
http://no.wikipedia.org/wiki/Antony_Gormley. Iført en tettsittende strømpe ble det tatt avstøpning av kunstnerens kropp. Arkeologisk Museum bruker hundretusener i året på å holde skulpturene frie for tagging og andre folkelige påfunn. Men kunstneren selv har uttalt at han ser på tagging og folks kommentarer som en del av kunstprosjektet.
Fotograf
Utstyr
  • Canon Powershot G1 X
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger82
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_652154} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Solvår B.

Fin dokumentasjon av skulpturen i høstlige omgivelser ved Domkirken.
Jeg går stadig forbi disse skulpturene, uten egentlig å se dem. For meg var opplevelsen mye større da de var samlet på Sotastranden.
: ) Solvår
Terje M.

Liker den litt dystre stemningen i bildet. Godt dokumntert.

Mvh
TerjeM
Jostein S.

Hei
Der har vi denne karen!
Har set noen eksemplarer av han i ditt område Jan!
Setter særpreg på mange måter
Jostein
Tone A.

Her legg eg med ein link om dette kunstprosjektet:
Broken Column er et skulpturprosjekt av den britiske kunstneren Antony Gormley. Prosjektet består av 23 statuer i sandblåst jern som er plassert på ulike steder i Stavanger. På folkemunne blir skulpturene gjerne kalt «de rustne menn» eller «jernmennene». Skulpturene er identiske og er stiliserte avstøpninger av kunstnerens kropp, men med utjevnede kurver. Den rustne overflaten er resultatet av en lengre, kontrollert rustningsprosess. Skulpturene er 1,95 meter høye og er plassert slik at de danner en imaginær søyle ved at de er plassert etter hverandre i høyde over havet, og utjevner høydeforskjellen mellom Stavanger kunstmuseum og Stavanger havn. Alle statuene er vendt i samme retning, mot nord. Den første skulpturen ble plassert i Stavanger kunstmuseum i desember 1999 og prosjektet ble ferdigstilt i 2003. Skulpturen på Stavanger kunstmuseum er den høyest plasserte og står på 41,41 moh. Den neste skulpturen på vandringen mot havet er plassert i Mosvannsparken på 39,46 moh (41,41 meter-1,95 meter). Slik fortsetter det til den 23. skulpturen, som står med 149 av sine 195 cm under vann, ved et skjær utenfor Natvigs Minde utenfor Stavanger havn.

Flott at du kjem med tilleggsopplysningar om at statuane faktisk er avstøpningar av Antony Gormly.
Her har du fått skulpturen fint med sin positur og varmtona glød i jernet. Den står der litt blyg og samanknytt aleine, berre trea omkransar han. Kjensla av haust kjem flott fram pga haustfarga blad både i forgrunnen og i bagrunnen.
Sjølv synes eg at slik ei tagging øydeleg andre sine kunstverk. Litt dystert uttrykk pga dei mørktona stammane og med berre ein statue iall vegetasjonen. Flott komponert og med friske fargar og god bruk av lys.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu