Skarvesteinen
Bildet inngår i albumet Fuglebilder -
Utstyr
  • Canon 10D
  • Sigma 100-300 f4 HSM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger299
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_72867} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Inger-Lise S.
Hei! Et fint bilde av skarver i miljø,selv om det er litt uskarpt.Men jeg har sett deg ta virkelig skarpe bilder før,så det vet jeg du kan.En fin komposisjon her.
Jeg liker skarven mer og mer,pga bilder her på dotten.:) Men vet ingenting om den fuglen...Nåja,jeg syns den blir mer og mer elegant..Får lese litt om den.
Mvh Inger-Lise
Stig B.
Fint skarvebilde, med typiske positurer; vingetørking samt speiding etter tegn på føde eller fare. Tydeligvis en plass de bruker å sitte, etter sporene å dømme.

Fargene viser været vi har hatt; grått og overskyet, noe som ikke gir så gode tegninger på avstand.

Fint bilde, prosjektet fortsetter.

Mvh Fattern
Per Harald O.
Fint bilde, men litt slapt lys, hva med stativ?

Toppskarv, eller småskarv, 75 cm pelikanfugl med markert fjærtopp på hodet i hekketiden. Hekker i kolonier langs vestkysten, mest tallrik N for Trondheimsfjorden. Høst og vinter samles fugler fra N-Norge og Vestlandet på fiskefeltene mellom Sunnmøre og N-Trøndelag. Enkelte av de sørligste trekker sørover.
Thomas B.
Takk for kommentarer.

Jeg er klar over at bildet er uskarpt, og burde egentlig ha skrevet det under bildet. Jeg er av den sorten som ALLTID har med meg stativ, men for å komme meg nært innpå disse, så måtte jeg åle meg frem på en måte jeg ikke har gjort siden rekrutten. Jeg måtte desverre bare legge igjen stativet på veien. Med den lukkertiden trodde jeg at jeg skulle klare det, men jeg lå ikke godt i det hele tatt.

Dette er mer ment som et miljøbilde, og vil da gjerne få tips om komposisjonen. Tar gjerne imot andre tips også, men det er mest komposisjonen jeg er usikker på.

Mvh
Thomas
Kjartan T.
Har tatt mange slike bilder selv, og der og da føltes det som en enorm prestasjon å få disse på film. Bare fortsett prosjektet ved ''skarvesteinen'' så skal du se at det blir bedre når du en dag får alt til å klaffe.

Utsnittet liker jeg, fuglenes plassering på steinen kunne vært bedre (men det kommer nok også en dag da lykken er med:). Mangel på farger, lys og skrphet trekker mest ned.
Kjartan T.
PS! Enkelte fotografer tar ikke natur og dyrebilder uten at lyset er til stede på en eller annen måte. Jeg tror egentlig det er en god ide etter at du er ferdig med lærefasen.

Se etter solgløtt, skyer eller vann som har spennende solspill eller farger i seg før du legger i vei på neste snikjakt.

Ikke ta bilder bare når det passer deg eller når du har lyst, men ta bildene når forholdene er de rette. Ring fattern når du ser det, og si -''at nå må vi til skarvesteinen'', det er da det er fangst å få.
Thor B.
Thomas du får planlegge en tur dit og ta med stativet.Husk varme klær og en kanne kaffe + kamuflasje.

Flott fanget
Mvh TBH
Inger-Lise S.
Hei igjen! Ja,gjør det Thomas,så får vi se mer av denne flotte fuglen.:-)
mvh Inger-Lise
Nils B.
Selv om du ikke benytter stativ så finnes der opptil flere muligheter som jeg selv benytter i slike tilfeller som dette. Hva med en liten bean bag?, Lett å ta med og stødig som bare det.
Bildet: uskarpt som påpekt, litt daft i fargene, og selv om dette er et miljøbilde kan du enda lage det bedre vissuelt. Men fotsett for all del der ute, en dag sitter det. En fordel er det gjerne å være tilstede før skarven dukker opp. Har den først funnet ut at her er en god plass å sitte, ja så kommer den tilbake etter en liten fisketur. Det er da du har laga sjulet og lagt deg i posisjon. Bare en tanke.
mvh Nils
Jan W.
Fint fanget Thomas.

Det meste er jo sagt og riktig kommentert allerede ser jeg.

Som du sikkert har oppdaget er det utrolig mye som skal klaffe for å få gode fuglebilder.

Først skal man ha riktig lys, så en flott scene og en matchende bakgrunn, alt uten forstyrrende krims krams selvfølgelig. Deretter skal en vakker og uskadet fugl entre scenen og posere elegant for fotografen i riktig posisjon i forhold til lyset.

Hvis alt dette ved en eller annen utrolig anledning endelig er på plass så er resten opp til fotografen og det burde jo være enkelt eller?

Nei aldeles ikke, det er nå frustrasjonen setter inn for allvor; overeksponert, undereksponert, feilfokusert, uskarpt, for lite dybdeskarphet osv.

100 ja kanskje 300 eksponeringer av en fantastisk situasjon og så er alle kun akseptable for søplebøtten.

Joda, jeg kjenner meg igjen.

Heldigvis lærer man etterhvert og da kommer jo også treffene oftere og oftere.

Mvh. Jan

Thomas B.
Tusen takk for alle kommentarene.

Jeg har planer om å gjøre som dere sier og legge meg ut og vente på fuglene en dag med mye lys. Skulle egentlig være idag, men mye lekser og deltidsjobb setter grenser. Har store forhåpninger for neste lørdag. Jeg har forstått at jeg nå må legge mer arbeid i hvert bilde. Planlegge skjulested, sjekke værmeldinger og tabeller for å se når lyset er bra osv. Det kan bli spennende. Ikke så mange bilder som før, men de jeg får vil bli av bedre kvalitet.

Kjenner meg godt igjen i JWs beskrivelse. Dette bildet var et slikt. Var overbevist om at det kom til å bli skarpt, da jeg har en del bilder håndholdt 1/125 som er skarpe, og ble overrasket da jeg så dette resultatet. Jeg får jobbe videre.

Mvh
Thomas
Per Harald O.
Kompen er fin!
Intresse, tålmodighet= erfaring og gode bilder?
Mike T.
Hei Thomas,
jeg liker denne rendyrket diagonale komposisjonen. Til og med uten briller faller bildet i smaken hos meg.
Vet ikke helt om jeg skulle ønskt at fuglen til venstre hadde gjemt seg helt.
Svakhetene pga lysforholdene og avstanden gir bildet en god naturlighet. Ikke en trykksak, dette ;-)
Hilsen Mike
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu