Tåkeeksplosjon
Tåke i Ryfylke
Bildet inngår i albumet panorama -
Utstyr
  • Hasselblad Xpan
  • 90mm f4
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/16
  • FilmtypeAgfa APX 100
  • Nei
  • AnnetOransje kontrast filter. Stativ. Fjernutløysar etc.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger363
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_73394} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Avsluttet .

Meget bra!

Litt Band of Brothers-assosiasjoner ;)

--
mvh
Bjørnar Hauge
Linn Kr. S.

Spennende & dramatisk!
Bjarte S.

Stilig. Minnet litt om en 1. verdenskrig reportasje.
Eirik H.

He he, kult at du tenkte på Band of Brothers. Følte meg litt som ein soldat der eg kjempa meg oppover i iskald vind og sludd med tre kamerasystem på ryggen!
Avsluttet .

Meget bra, og sort hvit i sitt rette element. Flotte kontraster, fin komposisjon og meget bra innhold.

Hvor i Ryfylke er dette?

-k
Eirik H.

Kjell: Dette er frå fjellsida nord for Rød i Sauda kommune. Når du kjem på toppen har du ei flott og uhindra utsikt over Sauda i tre retningar.
Ole Martin T.

Et veldig bra bilde av et godt motiv. Skulle jeg ha forandret på noe ville det vært å tonet ned de lyse flekkene i steinmuren og lysrefleksjonen på steinen til venstre i bildet. Syns de konkurerer litt med lyset fra tåken.

mvh - Ole Martin
Eirik H.

OMT: Du har eit poeng ang. dei kvite flekkane. Trur det er ein form for mose på steinmuren. I web-versjonen er dei berre lyse. I den høgoppløyselege versjonen er dei derimot ganske lekre, med eit flott mønster, men det går tapt her.
Tore U.

Virkelig flott. Har du dodget mye på tåka.ll hatt det litteg Ville i så faranne mørkere tror jeg, men, bevares, flott jobb!

mvh
Tore
Birna R.

tåka ser vel hvit ut på min skjerm og mangler stofflighet, mens bakken i forgrunnen har flott tekstur og tonalitet.

et bra miljøbilde som får frem styrken ved 24x65 XPan formatet. jeg antar at kvaliteten på ikke-web-bildet er tilsvarende mye bedre også. ikke lett å vise slike krevende bilder her på fotodotno.

knskje jeg skulle finne ut hvor jeg har lagt min egen Xpan - lenge siden den har vært i bruk nå. litt synd, for meg.
Eirik H.

Takk for kommentarane.

BR: du har nok rett ang. tåka, men eg var i det dramatiske hjørnet då eg skanna og etterbehandla dette biletet. Du bør absolutt finne fram Xpan igjen Bjørn. Din test på naturfotograf.com var ein av grunnane til at eg turde å kjøpe dette systemet, og dermed ''hoppe tilbake til det analoge''. Eg har ikkje angra eit sekund, så takk for den testen Bjørn! Det hadde vore spennande å sjå kva du fekk ut av 24X65 formatet.
Eskil O.

Lekkert, flott lys og fint format.

Eskil.
Jan M.

Dette var virkelig bra. Dette bildet likte jeg utrolig godt, og det gjorde seg i s/hv - godt jobbet
Dag T.

Enig med Bjørn i at dette ikke er stedet for gode sv/hv-bilder av denne typen, men jeg liker det så langt jeg ser. Plasseringen av hytta var veldig bra.
Dag J.

Veldig bra, flotte linjer og drama i massevis.

Men jeg er enig i at tåka ble vel utbrent. Når du scanner og etterbehandler, hvorfor ikke lage en sandwhich og beholde litt stofflighet i tåka. Eller misforstår jeg?
Eirik H.

Joda, sandwhich funkar. Det som er gjort her er å bruke ulike layers i PS for å ''simulere'' dei tradisjonelle mørkeromsteknikkane som dodge, burn, ulik kontrast etc. Rett frå skanner er biletet nokså blasst og kontrastlaust.
Bjørn H.

Liker bildet ditt en hel masse Eirik -

Her har ikke du, vært i tåka hvertfall ... hehehe ...

Syns tittelen og bildet snakker bra sammen, men lurer på om tåka er litt overeksponert, eller ???

Skulle også gjerne sett huset der bak litt tydeligare :)

Men liker serien din veldig godt ...Stå på videre ..

Bjørn ;¤
Carl Martin N.

veldig lekkert!
Eirik H.

Takk for kommentaren Bjørn. Huset var ein av grunnane til at eg stoppa opp for dette motivet. Tåka berre kom den, sjølv om eg halvvegs forutsåg det.

Eg har fått litt blanda tilbakemeldingar ang. huset. Dei fleste ville bli kvitt bakgrunnen fullstendig, inkludert huset. Eg er derimot einig med deg, og synest huset skal være der. Kanskje eg kan burne det litt meir markert i den endelege versjonen. Verdifullt innspel såleis.

Den tåka er som også andre seier, litt for kvit. Eg trur det skuldast mi etterbehandling, så det er kanskje struktur der. Eg får sjå på den saka og :)
Fred S.

Skal ikke plage deg så mye, siden du angivelig er død, men bevares, dette er et lekkert bilde. Thumbnailen fikk meg til å tro at det var mitt eget ''Hvor i svarte granskauen...'' som hadde dukket opp, men det viste seg å være noe adskillig mer autentisk en den PS-infiserte saken. Veldig bra eksponert, dramatikk i tonene, gjerdet gjør underverker for komposisjonen. Det eneste som plager meg i bakgrunnen er den litt for lyse tåka; eneste minus jeg kan finne.
vh fred
Ishi K.

lekkert...
Peter T.

Likte bildet godt. At tåka er kvit og legg seg lett på auget, synes eg personlig passar godt med tittelen på biletet, som ikkje akkurat gir rolige assosiasjonar. Men forstår at den kan virka forstyrrande om ein vil så på dette som eit reint natur-bilete, for motivet er jo malerisk :)
Toini B.

Stemningsfullt og dramatisk bilde. Tøft med hytta som kommer frem gjennom tåken. Tåken er kanskje litt vel lys, men det plager i grunnen ikke meg.
Flott bilde!!

toini:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu