Gamle naust og nye brygger.
En knapp km vest for Bodø sentrum ligger Breivika. Her er det et fint friområde, fjære og en liten strand. Ungene har fotballøkke her, og det er fint for folk å gå tur i fjæra både sommer og vinter. Byggmestrene og arkitektene er imidlertid ivrige etter å få bygd ut dette området - Fine og dyre tomter ved sjøen !! Så langt har velforeningene og folk i området klart å forhindre videre utbygging, men ny bebyggelse ''eter seg'' stadig nærmere. Boligkomplekset i bakgrunnen er nytt og kalles Breivika Brygge. Naustene i forgrunnen er en del av den gamle kystkulturen i Bodø.
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • canon zoom 7.2-28.8mm
  • Blender-
  • Filmtype50 ISO
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger451
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_75613} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Inger-Lise S.

Hei Kurt! At et bilde av naust kan bli så vakkert! Men det har du klart.Flott komposisjon,dyktig eksponert.Bildet virker så rent. Fargene er nydelige mot snøen,godt lys og flott speiling.

Inger-Lise:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Den duse og varme fine bakgrunnen som spegla seg i vannkanten her , var med på å gjøre dette til et flott bilde.
Velkomponert med rene fine fargetoner.
mvh IAV¤
Sidsel A.

Likte dette godt. En varm tone blant vinterfargene. Fint komponert.
mvh Sidsel
Marina R.

Veldig bra dette!
Syns farger og kontraster spiller fint opp mot hverandre her...

Marina
Eskil O.

Ganske idyllisk, fin farge på himmel og vann.

Eskil.
Kurt S.

Takk for raske kommentarer. Jo det var et fint lys denne dagen. Det var snøbyger og mellom bygene ble det en flott farge på himmelen.
mvh Kurt
Steinulf L.

Fine naust og fin speiling. Utsnittet er også bra, stemmer med teksten din.

For meg blir dette en kulturkollisjon med de gamle naustene foran, og det nye som spiser seg innpå bak. Fint dokumentert.
Avsluttet .

Heisann

Et fint bilde og fin beskrivelse av dette området i dets nuværende stand.

Ja, jeg har vært der for mange åt siden og det var før det ble bygget der. Jeg synes det er synn at man ser en utvikling i form av større utbygginger på slike områder. Det er ikke bare i Bodø det skjer !!!!

Bildet har et fint utsnitt og gode farger som skaper godstemning.

Toppers dette Kurt !!!

Vh Svenn
Tom D.

Hei, igjen Kurt.
Bra dokumentarbilde. Fine, avstemte farger og speiling.

Du skriver en god del under bildene dine for tiden, og det liker jeg. Særlig når det er med på å underbygge et godt dokumentarbilde.

Takk ellers for fin kommentar og gode tips til mitt siste bilde.

Mvh Tom
Reidar H.

Hei Kurt
Flott bilde. Kjenner meg godt igjen som Bodøværing jeg er.
Fint lys og duse fine farger.
MVH
Reidar
Brita Helen E.

Hei...
Dette var et flott bilde med en fin stemning.. :) Likte godt de duse,behagelige fargene og speilingen i vannet... Bra komposisjon også..

Mvh Brita...
Marit E.

Ja, slik kan det gå! Utbyggerne går vel bare og gnir seg i hendene, håper at de stakkars naustene kan ramle ned av seg sjøl. Slik at de kan bygge enda mer.

Likte bildet ditt, fint utsnitt og nydelige fargetoner. Fint med speilingen i vannet.

mvh Marit
Mike T.

Hei Kurt.
Hovedmotivet er blitt meget bra. Jeg har heller ikke noe å utsette på tekniske ting. Stiller meg derfor også i rekken av de som roser bildet.
Rent subjektivt og følelsesmessig ''skjærer'' den snøfrie delen i midten i sjela mi ;-). Speilingene er også litt brutalt.
Det var nok slik i virkeligheten også, men disse to komponenter står i sterkt kontrast til ellers harmoniske og for det meste varme farger.
Hvis du ville presentere noe pent, så har du mislykkes hos meg. Hvis du ville vise at realiteten ikke er bare et idyll, har du lykkes.
Som sagt - subjektive følelser...
Hilsen Mike
Bjørn H.

Sjeldent nydelige farger Kurt ....

Likte dette knakande godt ..

Bjørn ;¤
Karl Anders S.

hei hei
god steming i dette bildet. fine farger.
hilsen karl
Bergliot E.

Stilrent og flott bilde med fin speiling og behagelige duse farger. Vakkert!!

Mvh Bergliot:)
Lars Erik N.

Som de fleste her så her jeg enig i at dette var meget bra. Fargene og lyset er meget bra her.


Lars
Hans Olav S.

Hei Kurt

Jeg skjønner problematikken, og synes vi burde være flinkere til å ta vare på våre verneverdige bygninger og plasser. Slik det er i dag, så blir gamle kulturminner og verneverdige bygninger tilsidesatt mens nybygging og ''næringsutvikling'' blir prioritert. Kapitalisme er noe svineri.

Jammen godt vi har deg, som foreviger den gamle bebyggelsen for ettertiden. Jeg håper dere klarer å få stoppet utbyggingen.

MVH
Hans Olav
Kurt S.

Takk til dere alle for kommentarene.
Det jeg skrev i teksten under bildet har sikkert gyldighet mange plasser rundt i landet. Håpet er jo at fortjeneste til utbyggerne ikke må gå foran trivselen til folk flest.
mvh Kurt
Caroline M. S.

Rosa himmel - må alltid se på slike bilder (har aldri sett rosa himmel og her i Oslo har det stort sett bare vært grått i flere måneder nå).

Fine, reine farger på bildet og flott speiling. Jeg har litt problemer med vinkelen her - det ble så tungt mot høyre og så bredt med snø der. Jeg tror bildet hadde blitt bedre om du hadde stått rett på (men det var kanskje ikke fysisk mulig eller kanskje du ville mistet den fine speilingen da).

Ellers må jeg jo si at når man først skulle bygge nye hus så nær de gamle naustene, så kunne man gjort uheldigere arkiteturvalg.
Kurt S.

Caroline:Takk for kommentar. Du har forsåvidt rett i det du sier ang. arkitekturvalget. Men, min mening er nå den at utbyggerne må forstå at det ikke kan være hus på hver eneste grønne flekk rundt omkring. Folk skal ikke bare bo, men også trives.
Ang. valg av kameravinkel så er det som du sier. Det var fysisk umulig p.g.a sjøen å komme mere midt på, og det er også mulig jeg hadde mistet speilingene da. En ting man til stadighet må innprente seg, og som man ofte glemmer, er at når man ser et fint motiv, så blir man for ivrig! Man glemmer å ta det med ro og f.eks prøve masse forskjellige vinkler og standpunkt.
mvh Kurt

Jóhann Á.

Hei Kurt!
Liker bildet godt. Fargespekter, speiling og poenget. Bebyggelsen som kommer snikende bakfra. Godt poeng og flott bilde!!
Lars-Anders M.

Stilrent. Stå på.
John-Tore G.

Hei.Dette var et flott bilde
fine varme farver og et bra motiv Liker godt farvediagonalene her
Vennligst hilsen john-tore
Nils L.

Liker godt kontrastene du får fram her. Megetsigende. Vi vil holde ved det gamle så lenge vi kan ha det nymoderne samtidig. Sarte fine vinterfarger. De sterke pengekreftene setter ofte alt inn på å utnytte naturskjønne omgivleser for å få kortsiktig gevinst. Det blir mer og mer påppulært med såkalt konsentrert bebyggelse, leiligheter osv i boligkomplekser. Individualiteten må vike for alles ønske om en del av alle kaker..... Bomaskiner.....
Mvh Nils :-)
Øystein A.

Veldigt ok, med mange fine elementer i bildet som gjor det veldig interessant aa se paa.

/Oystein

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu