På glattisen
Dette var et uhell. Skulle egentlig ta bilde av en bil i bevegelse, men fikk i stedet en svært overeksponert gammel dame med fotsid kåpe og stokk (som dessverre ikke kom med på bildet). De gule greiene til venstre er bilen. :-D Jeg synes uhellet ble fint, men jeg er kanskje helt på jordet (eller glattisen)?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-02-17 00:12:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2.8-3.5
  • Brennvidde54mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/1.3s
  • Filmtype100 ISO
  • Nei
  • AnnetSpotmåling
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger348
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77030} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Avsluttet .
Dette er meget bra Caroline. Gammel dame går inn i evigheten.

Fin komposisjon. De to elementene (som ikke er damen) fungerer bra i komposisjonen.

-k
Nils L.
Hell i uhell. Resultatet ble litt tøft.
Mange av verdens store oppfinnelser ble til ved uhell.
Mvh Nils :-)
Venche J.
Det har heldigvis skjedd mange uhell opp gjennom historien. :)

Dette ble TØFFTTT.

Wenche.
Merethe W.
Råbra, Caroline!!!!! Enkelt og stilig, samtidig som det gir noe å assosiere ut fra.... TK6.
Toini B.
lekkert!
Inger-Lise S.
Stilig! Virkelig hell i uhell! Dette likte jeg.

Inger-Lise:)
John G.
Less is (ofte)more!
Som her, selv om det sikkert også kunne vært enda mer :-)
Litt tynt, men bare litt, men allikevel noe å bite i. Litt synd at stokken ikke er synlig. Da hadde nok ''fortellingen'' vært enda mer fortellende...
John :-)
Tom B.
Dævven, der er Eleanor Rigby jo !!
Flott var det....
TomB.
Arne S.
Uhell' kan ofte være befriende, og bidra til uventede og spennende resultater, slik som her. Et flott bilde som gir rom for tolkninger.
Mike T.
Hei Caroline,
jo, dette virker tiltalende. Et ''hendelig'' uhell. Fantasien får faktisk mye rom her.
Det var sikkert IKKE fredag den 13. når du tok bildet ;-).
Hilsen Mike
Bjørn H.
Smålekkert og annerledes, helt klart -

Liker det ..

Bjørn ;¤
Tom A. T.
Må si meg enig med rosen du får her.
Herlig enkelt og befriende bilde.
mvh Tom T
Marthin H.
Topz
Hans Olav S.
Ganske stilig.

De som skal inn i evigheten, sier jo at de ser et blendende lys som drar de til seg, og fanger dem opp.

Uhellet ditt har gitt meg inspirasjon. Jeg skal en vakker dag når jeg har tid, illusterere hvordan jeg tror at folk opplever døden.

Liker bildet ditt.

MVH
Hans Olav
Kristoffer R.
Inn i evigheten, ja... ser hvordan flere her har fått assosiasjonene dithen.

Jeg liker enkelheten, det lyse og det at jeg måtte myse på skjermen fra en veldig skrå vinkel for i det hele tatt å se hva det var du hadde lagt ut her. Men utover det gir det meg ikke så mye... det pirrer, men så slutter det å pirre og blir litt... hvitt.

Men et morsomt forsøk er det jo!
Birna R.
det eneste problemet med produktive uhell er at de er vanskelige å gjenta feilfritt.
Dag J.
Et flott uhell må jeg si. Hva med å fjerne småflekkene til venstre og bare sitte med damen og de to større flekkene. De små bidrar lite.
Caroline M. S.
Takk for kommentarer. :-) Jeg hadde forventet mer slakt her (det gjør jeg alltid egentlig - er dere for snille med meg på grunn av det gule lyset?), men det var jo kjekt at flere likte bildet også. Da tørr jeg i det minste legge ut flere bilder jeg tviler sterkt på.

Kjell og Hans Olav: Inn i evigheten og død - jeg liker de tolkningene. Selv tenkte jeg mer på en gebrekkelig gammel dame som så mer ut til å høre til slutten av 1800-tallet - ikke noe man ser lenger, bare en skygge eller svakt minne.

Bjørn R: Det er mulig det er vanskeligere å gjenta feil og uhell - i hvert fall for meg som heller ikke klarer å gjenta noe jeg har gjort riktig. Men går det egentlig an å gjenta noe i det hele tatt med mindre man tar bilde av noe dødt i helt kontrollerte omgivelser? Selv en bygning eller et tre utendørs vil sjelden være helt lik - om ikke selve bygningen eller treet har forandret seg har kanskje lyset ute gjort det. Har man noen gang lyst til å gjenta noe? Jeg vet bare om en gang - da jeg hadde vært litt for hard på labben og slettet et par bilder jeg likte godt. Da (som her) visste jeg hva jeg hadde gjort, men helt likt kunne jeg ikke få det.
Dag T.
Synes det var ganske artig jeg. Likte kvinneskikkelsen som svever....
Caroline M. S.
Takk Dag T. og takk for tipset Dag J. Nå har jeg laget en v2 uten småflekkene. Snudde den til svart-hvitt også (siden jeg ikke liker den gule bakgrunnen fra v1, men fikk ikke til å lage hvit bakgrunn uten at det ble for lystig gult på damen og flekkene).
Ketil K.
Artig bilde igjen, som gir rom for tolkninger. Vever og forsiktig dameskikkelse som i nesten utradert stand er i ferd med å se evighetens lys. Enig i at de små flekkene bør lysnes evt. tas bort, de tilfører neppe noe, men kan virke noe forstyrrende for komposisjonen.
Avsluttet .
Spennede dette egentlig. Litt artig måte det har blitt til på også. Slikt burde vi se mer av egentlig. Det er sannelig ikke godt å vite hva et foto kan bli til enkelte ganger.

Jeg fikk liksom assosiasjoner 100 år bakover i tid før jeg så hva du egentlig skulle ta bilde av. Det at du opplyser om hvordan dette egentlig skulle vært hever etter min mening bildet mange hakk. Kuuuult !!!

Vh Svenn
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer.

Svenn: Fint du fikk samme assosiasjoner som meg. :-) Ganske lett å ta bilder som dette - jeg gjør det stadig vekk når jeg glemmer å forandre et par innstillinger på kameraet. Jeg har ledd godt av slike uhell og hadde egentlig forventet at en eller flere her skulle skrive en kommentar a la : Ja, da - slike miss bilder har jeg også fått flere ganger.

Tom: Eleanor Rigby .... ja, så sannelig. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu