Langs egga
Vi er på overnattingstur, og på leiting etter ein passande teltplass. Her oppe på skavlen skulle det vere bra.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-02-18 19:34:40
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon F3
  • Nikkor 28 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger500
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77358} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Torbjørn S.

Vakkert! Liker komposisjonen godt. Sporene er flotte og mørk himmel og fjell passer godt.

Om jeg ville satt opp telt her, er et annet spørsmål :)

Ts
Avsluttet .

Bra og interesangt bilde!
Mvh Joachim
Inger-Lise S.

Hei Reidar! Du verden så vakkert! Nydelig bilde,nydelig natur.Flott komposisjon og flotte farger. Flott himmel og.For en opplevelse å få gå der.
Godt eksponert som vanlig:)
Inger-Lise:9
Venche J.

Oi, der ville ikke jeg ha teltet. Finn fast grunn. :)

Glott linje og ENORM dybde. Det var fra deg - selvfølgelig. :)

Wenche.
Ove S.

Flott bilde med spanande linjer. Bildene dine frå Sunnmøre har slik marknadsføringseffekt, at eg seriøst vurderar å pakka dei breie skia mine og reisa dit. :)

mvh Ove
Reidar N.

Wenche: Teltet blei satt opp nede i dumpa fremst på skavlen. Der hadde vi ein svært hyggeleg kveld og ei god natts søvn.

Reidar
Kristoffer R.

Nydelig. Enig med OS i at dette - og de andre bildene dine - er knallgod reklame for Sunnmøre!
Bård B.

Hei, flott bilde!!!
På min skjerm ser jeg et mørkt felt/lnje over den nærmeste kanten. Er det noe du har gjort i PS eller?
Avsluttet .

Vanvittig dybdefølelse og fin komp ! Øvre del ble kanskje en liten tanke for mørk?
DU DRAR IKKE PÅ FLERE SLIKE TURER UTEN MEG !!!

-Geir-
Reidar N.

Bildet har ikkje vore tukla med i PS bortsett frå vanlege justeringar i kontrast/lys/usm. Kan ikkje sjå stripa du snakker om her Bård, men det kan jo vere ei bivirkning av digitaliseringa på ein eller annan måte. Vanskeleg å seie når eg ikkje ser kva du meinar.

Reidar
Ole Martin T.

Tøff komposisjon og stilig motiv, men litt i mørkeste laget synes jeg. Ville også tonet ned blåfargen litt, men det er en smakssak.

mvh - Ole Martin
Inger Anne Maritsdotter V.

Helt utrolig vakkert.
velkomponert fint bilde.
-IAV-
Wigdis W.

Hva med å både utgi bok og arrangere foto-turer i Sunnmørsfjellene. :-).jeg gir meg over av beundring...
Jostein M.

Mektig. Er sikker på at det du virkelig opplever på dine turer er vanskelig å gjengi her (selv om det du viser oss er imponerende).
STORSLAGENT er vel kanskje et passende uttrykk for dette bildet.
Mvh
Jostein
Bård B.

Den mørke stripen går vertikalt fra snøen oppe til venstre ned til den nærmeste ''ridgen'' og følger denne mot venstre. Nå er skjermen min forholdsvis lys. Dette var litt rart, kanskje det er noe som har skjedd ifm scanningen ?!? Hvis det er bare jeg som ser det sier det vel mer om min skjerm enn noe annet.

Bård
Reidar N.

Hei igjen Bård!

Her er fortsatt ingen ting som ikkje skal vere med på bildet. Det hender at manglande oppløsning på skjermen lagar merkelege striper i bilda. Har du sjekka at skjermen står innstillt på max oppløsning. Det kan no vere eit tips. Kanskje vi skal spørje andre om dei ser det same som du????

Reidar
Jonny E.

Ser ingen unaturlig stripe,
har prøvd og justert hit og dit uten at det dukker opp stripe.

Får ''opp i skyene'' følese her,
et flott, litt anderledes bilde.

mvh JonnyE
Avsluttet .

Fantastisk flott naturbilde igjen! Bra dybde i bildet, og fine linjer. Kunna tenkt meg å sett snøen litt hvitere, men det er bare småpirk.

Ser ei litt unaturlig mørk stripe som følger konturene på det fjellet som bildet er tatt fra, men kanskje det bare er skygge? Har sett dette fenomenet på lcd skjermer før også, og det viste ikke på den vanlige skjermen.

Svein Ove
Stig B.

Klassisk bruk av forsterkende form for å få stor interesse og spennende dybde. Nydelig gjort. Enig med GK i at det er litt mørkt i øvre kant.

Du er mye ute!!!!!

Samlede verker ville nok være av interesse for flere :-)

Mvh Stig
Jan R O.

Synes dette er et bra bilde. Fin linje som leder inn i bildet og personen er fint plassert. Person og spor er viktige elementer her. Imidlertid så synes jeg øvre del av bildet er en god del for mørkt.
Jan
Fred S.

Jeg har sans for de tåkelagte furemyrene dine, Reidar, men trives enda bedre når du beveger deg oppe på toppene. Snøegga som fører innover i bilde skaper dybde og perspektiv så det holder her, derimot er jeg ikke helt begeistret for bakgrunnen din, den blir for mørk og gjengrodd. Men å tackle lyset i sunnmørsaøpene ei vårnatt er vel ikke så enkelt.
vh fred
Hans Olav S.

Mektig natur og flott dybde. Du er en ekte friluftsmann Reidar, og du er flink til å gjengi naturen omkring deg.

Fin stemning, men synes det ble litt gjengrodd i de mørke partiene, nedenfor fjellet og på himmelen.

Uansett så ville jeg aldri funnet på å slå opp telt der ;)


MVH
Hans Olav
Avsluttet .

Nydelig bilde med en fin komposisjon og dybde. Flott natur du ferdes i:)

Mvh Kia:)
Brita Helen E.

Flott bilde av en storslagen natur.. :) Og for en dybde...bra!
Likte det:)

Mvh Brita...
Tore U.

Knallbilde. Meget godt komponert og godt eksponert. Viktig at detaljene i snøen kommer frem her. Prisen blir selvfølgelig litt tap av detaljer i fjellene, men her er mørkheten likevel med på å heve dramatikken i bildet.

For øvrig synes jeg dette bildet hadde vært klart best i sh/hv, spesiellt da det i utgangspunktet er lite farger. Men nå er jo jeg sh/hv-freak da og kan vel ikke regnes som helt habil.

Veldig bra er det, uansett.

mvh
Tore
Kjetil H.

Synes dette er et veldig fint storfjellbilde som gir en god dybdefølelse.

Det som ødelegger hele bildet for meg er dog den rosa/grå gjengivelsen av snøen.
Er dette bevisst? Ser gjerne at du gjør en enkel justering av fargebalansen, og legger ut en ny versjon. Tror mange vil få en aha-opplevelse av å se hvor mye dette hever bildet.

KH
Reidar N.

Er ikkje umulig at ei justering ville heve kvaliteten, men eg har no sett bildet på 3 forskjellige pc-er uten å sjå stikket i rosa du beskriv.
Det er heller ingen andre som har bemerka det her. Kan det vere din eigen skjerm? Er ellers enig at bildet kunne vore ein tanke lysare. Bakgrunnen som er bildets mørkaste parti er faktisk letta opp litt i forhold til orginaldiaset.

Reidar

Kjetil H.

Hmm, send meg din mailadresse (via ''send melding til beuker'' på min side), så skal jeg sende deg en justering av bildet slik jeg gjerne vil ha det. Slik kan vi få testet om det er min skjerm som er sprø.

KH
Reidar N.

Ser ikkje bort frå at det likevel kan vere litt mykje rosa/magenta skjær i snøen. Er på jobb akkurat no, driv og testar eit nytt anlegg med kamerabasert kvalitetskontroll av Stressless seterammer, så eg har litt dårleg tid. Skal prøve å justere litt og kanskje legge ut ein ny versjon etter arbeidstid. Takk for kommentar, alltid kjærkome med forbedringstips.

Reidar
Reidar N.

Hei igjen Kjetil.

Har no komt meg heim frå jobb, og tatt din
kritikk til etterretning. Har lagt ut ein versjon som er nøytralisert for fargestikk, justert litt lysare generellt og spesiellt himmelen. Det blei eit anna bilde ja, og kanskje meir rett enn det først utlagde. Takker for konstruktiv tilbakemelding frå deg. Orginaldiaset er imidlertid tatt i varmt kveldslys, så litt farge på lyset var der nok i utgangspunktet.
Eg er ikkje av den meining at ein alltid skal nøytralisere naturens lysfarge, men i dette tilfellet var det nok på sin plass ja.

Reidar
John-Tore G.

hei.
flott motiv og bra gjennomført.synes v2 ble best.
Kjetil H.

Se der ja. For meg var det dette som skulle til for å heve bildet til den høyden det fortjener.

Når det gjelder ditt 7. innlagte bilde som du sier er tatt på samme turen, synes jeg ikke du skal gjøre noe med fargestikket. Siden dette bildet er i ''solnedgangsmodus'' med farget himmel i bakgrunnen og lange skygger blir det helt feil å justere fargene.

KH
Reidar N.

Enig!

Reidar
Stig B.

Selv om det er mer korrekt hvitfarge på snøen, så er det kanskje ikke helt rett å fjerne ''kvelden'' fra bildet. Dette er et vanskelig tema, synes jeg. Mørkheten i bakgrunnen viser at det er kveld, så det er ikke feil med kveldssol.

Mvh Stig
Erik A.

Et ekte fjellbilde med særdeles fin linjeføring og djubde. Som andre nevner, en anelse mørkt. Magentatonen i v1 likner ikke helt kveldslys synes jeg. Til det er valøren ikke ''varm'' nok, og ikke står sola lavt nok heller, jfr. de korte skyggene - fx av skavlen. Fargeleiet heller derfor mer mot et magentastikk.

Den mørke konturen/stripa som BB og SOE nevner, ser også jeg klart og tydelig. I mine LCD-skjermer ligger den (med 1280-oppløsning) som en ca. 1 cm høy mørk kontur over snøen, fra bakken og opp, over/langs snøhellingen ned lia foran personen (altså mot den mørke dalsida i bakgrunnen). Den kommer særlig tydelig fram hvis man betrakter skjermen litt skjevt fra siden.

Å telte her oppe er jo bare nydelig. Stilt, stort, skjønt! Fint at fonna lager en slik seng som her, inne på fast grunn. Verre er det når den ligger i overheng over stupet, og man ikke helt vet hvor fjellgrunnen slutter under snøflaten...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu