Kjernebiter
Første og eneste gang jeg har sett den.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger333
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_85397} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Steinulf L.

Underlig fyr;fint bilde. Brukbar skarphet på fuglen.
Øyvind A.

Bra artsdokumentar. Den der har jeg aldri sett før.
mvh Øyvind
Inger-Lise S.

Hei Tom ! Samme her,og jeg har kun sett den i ditt bilde.Den var veldig spesiell og fin.Det må ha vært litt av en opplevelse å fange den i objektivet.Der var du virkeli heldig!
For noen fine farger den hadde.(Jeg har ikke engang sett et bilde av den før,men du verden så mange flotte fugler vi har i vår fauna.Det har jeg oppdaget her på Foto.no.Når man ser denne,er de ikke rart at interessen vekkes....

Mvh Inger-Lise
Stig B.

Denne fuglen har jeg aldri sett. Artig.

Navnet og miljøet stemmer jo helt overens, der den går på en seng av tomme solsikkekapsler.

Fin skarphet og fine farger. Er fuglen litt kornete??

Har du softet bakgrunnen ekstra???Syntes det ble noe rart med bakgrunnen over fuglen.

Mvh Stig
Tom A. T.

Stig, bildet er tatt med 400 mm på frihånd, jeg rakk ikke å finne stativet før den fløy, og er nok noe uskarpt. Jeg var mest opptatt av å få tatt et par brukbare bilder først og fremst. Når jeg kom med stativet var den vekk. I bakgrunnen lå den en del fargerike elementer som jeg klonet vekk med litt uheldig resultat. Den er også softet noe for å bøte litt på det dårlige ps-arbeidet. Det får stå si våge, syntes det kan være interessant å høre om det er mange som har sett denne fulgen. For øvrig takk for kommentarer.
mvh Tom T
Arne S.

Sjelden kjernekar dette! Det hekker noen få par i Romsdal. Jeg har noen bilder på matbrettet, men bare til husbruk. Den er uhyre sjelden også her og finnes bare på et par spesielle lokaliteter.

Den softede bakgrunnen forstyrrer litt, men i dette tilfelle er det vel krabaten i seg selv som er viktigst.
Bjørn H.

Litt forstyrrende bakgrunn, men som Arne sier så er det fuglen som er viktig...

Hakke peiling på fugler, men skjønner mellom linjene at denne er litt sjelden...pen er`n i hverfall :)

Bjørn :¤
Jan N.

Her har du vært heldig!
Denne har jeg heller aldri sett! Det er en art som er fåtallig og anonym, men som visstnok skal ha en viss økning.
Virkelig artig at du klarte å dokumentere den! teknisk er det ikke helt på topp, men et brukbart resultat allikevel. I sånne sammenhenger må man ta det som en bonus om alt det tekniske skulle stemme også.

JanJ
Reidun G.

Du får nok legge deg på lur slik at du får et bedre bilde neste gang av denne fuglen som jeg aldri har sett.
Artig med noe nytt :-)
Reidun
Odd Tore S.

Virkelig en nebbete type, har sett den i omgivelsene her noen ganger, og måtte slå den opp for å finne ut hvem det er som har slikt nebb.
Trist at maten ble skarp i stedet for fuglen, men bedre det enn ingen fugl.
MVH
Odd Tore
Arild K.

Fin dokumentasjon dette.
Har aldri sett denne krabaten.
Fine farger hadde den og et kraftig og godt nebb.

Mvh AK
Steinar V.

Bra bilde av arten, langt bedre enn de jeg har - enda jeg ser den nesten daglig. Har hatt den som fast gjest her i 3 år nå, med 6 stykker på en gang som det meste. I fjor hadde vi besøk av et par med to unger - like inntil huset i flere dager(jeg forer småfugler nesten hele året). Likevel - den er sjelden. Haugen med solsikker er også typisk, ettersom den tydelig velger disse framfor annet for. Synd at de solsikkene rundt hodet og over ryggen er så så halvveis i fokus, og for lyse. De sjenerer litt for mye. Likevel - gratulerer med et ganske sjeldent bilde!
Steinar V.

Til Arne Strømme : glemte å si at å si at jeg bor i Innfjorden i Romsdal. Kanskje er det flere av arten her oppe enn du tror.
Jan W.

Sier meg enig med de foran Tom.

Fint fanget av en fugl jeg aldri har sett.

Jan
Karl Inge J.


Grei dukumentasjon av arten og grei dokumentasjon av dårlig renhold på foringsplassen,Dessverre så dør masse fugler på grunn av SALMONELLA BAKTERIER i slike hauger av solsikke frø. Grønnsisik, Dompapp, og Kjernebiter er meget utsatt for smitte siden dem sitter mitt i matfatet for å spise, som er fult av dritt.
KIJ
Tom A. T.

Takker for kommentarer. KIJ jeg er fullstendig klar over problematikken du tar opp med smitte på foringsplassen og tar mine forholdsregler i så måte. Det du ser her er en haug som kom til syne under brettet i takt med snøsmeltingen og ikke selve foringsplassen. At foringsplassen ikke er rengjort er derfor en litt drøy påstand ;o)..
mvh Tom T
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu