Hei(Skjær)piplerke - i miljø
Ooops. Det viste seg at dette ikke var samme art fra to vinkler, men to ulike, men like arter.

Et forsøk på å avbilde fuglen i det miljø man naturlig finner den, hvor fuglen selv ikke opptar så stor plass i bildeflaten.

Tar gjerne tilbakemeldinger av alle typer på om dette fungerer eller ikke. Skal forsøke å flytte fokus litt fra portrett / artsbilde til å inkludere miljøet hvor de naturlig ferdes / finnes.
Bildet inngår i albumet Runde - Fugleøya - Fra Runde på Nordvestlandet, øya med alle fuglene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-05-01 22:37:06
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-05-01 23:29:23
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • Annethåndholdt, i regnvær / yr
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_86606} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Wigdis W.

Syns dette funker fint jeg Stig. Tror nok jeg ville kuttet noe i overkant og fått et tettere utsnitt. Ellers er jo bildet skarpt og med fine farger. Bra jobba dette! Syns det er flott å se fugler i det miljøet de hører hjemme.
Svein B.

Dette er nok to forskjellige fugler, Stig. Ver #1 viser en heipiplerke, mens ver #2 sannsynligvis er en skjærpiplerke.
Bortsett fra det er ver #1 det bildet som tiltaler meg mest, men jeg synes kanskje at det skorter ørlite på at det blir innertier. Både komposisjonsmessig og teknisk halter det litt synes jeg. Jeg ville kuttet noe i toppen til under steinen i høyre hjørne. Ellers er det endel ''rare'' mønster og noe støy i bakgrunnen. Men stå på videre, det er alltid intressant å se bildene dine Stig.

mvh
Svein B
Stig B.

Takk for kommentarer, trenger litt input når jeg skal forsøke å gå neste trinn.

WW;Var usikker på hvor mye jeg skulle kutte, kan være enig med deg i ditt forslag.
SB; OOOOps. Var sikker på at det var samme art, også siden det ble tatt helt i sjøkanten, men det stemmer at det ikke var samme fugl. Dette var en blemme (rødme). Til mitt forsvar så synes jeg de er ganske like :-). Bildet ble tatt under relativt dårlige forhold, med gråvær og regn og tilhørende diffuse lys og lange lukkertider. Ingen problem med ditt beskjæringsforslag. Jeg håper jeg får muligheten til å få tatt disse bildene på nytt. Trenger å lære meg å ta med mer miljø, har så lenge vært monomant fokusert på tette utsnitt at jeg lett blir litt blind. Det er dessuten mye mer krevende å få et helt miljø-bilde ok enn å kontrollere en fugl mot en mer kontrollerbar diffus bakgrunn.

Stig
Jostein M.

Hei Stig. Bilde en er mest tiltalende. Jeg liker når fuglene er i litt miljø også. En del støy i bakgrunnen trekker noe ned.
Mvh
Jostein
Inger Anne Maritsdotter V.

Stilig bilde ; her ble dimensjonene godt formidlet ; herlig :)
-IAV-
Bjørn H.

Hei Stig ...

Liker også V1 best ...

Syns støyen forstyrrer litt ..

Og kanskje fuglen forsvinner litt vel mye i landskapet...

Men et trivelig bilde ...

Bjørn ;¤
Bård Lauris H.

V2 er best etter min smak... men synes bakgrunnen trekker litt for mye opmerksomhet...
Inger-Lise S.

Hei! En flott liten fugl med miljø her.Likte best v#3 jeg,men også godt v#2.Den ble litt liten i v#1.
Fint bilde.

mvh Inger-Lise
Bård Lauris H.

Vel jeg mente v3... :-)
Avsluttet .

Hei Stig!

Likte Versjon 1 best her, det ble bra balanse i bildet med de steinene opp i høyre hjørne!

Litt mye støy, hva kommer det av??

MVH Stian Hustad Håpnes
Nils L.

Pen komposisjon som viser fuglen i et miljø, samt hvor fint den glir inn i det med egne farger. V1 er definnitivt best. Steinene oppe til høyre ballanserer komosisjonen.
Mvh Nils :-)
Jan N.

Versjon 3 synes jeg ble veldig bra!

(Synes disse er vanskelige jeg også, kan vi ikke bare bli enig om å kalle de piplerker?)

JanJ
Stig B.

Takk for kommentarer igjen, på et bilde jeg selv var usikker på. Ville med v1 vise hvordan jeg mener jeg ser den, som litt liten og kamuflert i strandsonen. Syntes også at steinene i høyre hjørne hører med, men har absolutt ingen problemer med meningen om at v3 er best. Som sagt så er jeg usikker. Støyen er vel delvis pga dårlige lysforhold og ukyndig billedbehandling.

JJ;Herved kaller jeg dem kun piplerke. Selv med gyldendals store fugleguide i hånden har jeg store problemer med å se forskjell på disse fuglene, og på mine bilder vil jo vinkler og lysforhold gjøre karakteristikaene ende mindre tydelige. Istemmer derfor ditt forslag :-)

Stig
Venche J.

Versjon en ble min favoritt. Flott miljø rundt fuglen.

Wenche.
Odd Tore S.

Hei Stig!
Det var ikke store karen, trivelig å se den i miljøet sitt.
Samme type støy som du har i bakgrunnen har jeg også hatt på mine våryre tjeld der hvor det var sjø med motlys. Hvis du finner ut hvordan man fikser dette, hører jeg gjerne om det også.
MVH
Odd Tore
Jan W.

Jeg foretrekker definitivt bilder som versjon 2 Stig, og den var faktisk flott attpå til.

Jeg har ingen ting i mot bilder som versjon 1, men for meg blir det ikke lenger et fugle bilde når fuglen får en så liten del av bildeflaten. I stedet ser jeg et naturbilde med en fugl som en del av bildet. Dette setter store krav til fotografen om resultatet skal bli bra. Jeg synes selv at det er vanskelig å få gode slike bilder. Ikke nok med at en skal ha en fugl i fin positur med riktig belysning, i tillegg skal en ha et velkomponert naturbilde uten forstyrrende elementer og fuglen riktig plassert i dette.

I versjon 1 og 3 er fuglen og stenen grei, men det som skulle ha vært miljø er i stedet en litt støyende bakgrunn som trekker oppmerksomheten vekk fra fuglen.

Mvh. Jan
Stig B.

JW;Har delvis de samme funderinger som du tilkjennegir her, er derfor usikker på slike bilder. Anser de som mye mer krevende, for de lager for meg en fotografisk konlikt; fugler er som oftest såpass langt unna at tele, og stor blender, er i bruk. Det gir uskarpe omgivelser. Naturbilder tas oftest best med vidvinkel eller normal objektiver for å få bedre dybdeskarphet. Kombinasjonen fungerer kun når man kan komme nært innpå fuglen, og det får man oftest bare under kontrollerte forhold, som krever skjul på en eller annen måte, eller selvsagt samme tålmodighet som en rovfugl på jakt.

Er som du ser over selv usikker på denne typen bilder, men kommer til å forsøke litt framover. Må jo prøve, vet du :-)

Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu