Rødstjert
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-07-02 13:21:51
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-07-02 19:45:09
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm 2,8 + 1,4 x
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetTest av Nikon D-70 i skogen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger732
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_94715} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Jarl Fr. E.

Veldig bra av en flott fugl! Litt forstyrrende med den uskarpe greienen, men likevel flott. Gratulerer med D70.....

mvh
jarl
Monika H.

Veldig fin og skarp fugl med mat i munnen. Fin dybdeskarphet og fin og dus bakgrund uten noen forstyrrende elementer som trekker oppmerksomheten bort fra bildet. :)
Dette er bare knall etter min smak... Supert ;)

MH
Roger V.

Flott rødstjert, desverre satt den seg slik at greinen ødela litt, men slik er fuglene. Fin dybdeskarphet
Stig B.

Flott fugl, flott bilde!!!

Teknisk bra, litt utbrent på hodet/pannen???

Fint fanget med munnen full av mat. Fin detaljering, fin positur. Litt synd med greina, men den plager ikke meg. Fint glimt i øyet.

Kjempefint resultat av testen din!!! Behold dette.

Mvh Stig
Kjartan T.

Takk for kjappe tilbakemeldinger. Enig i greina, har mange uten denne, men ikke med et så flott insekt i nebbet... Synes vel at nettopp det elementet dro så pass opp at det ble brukbart å se på.

Prøver med en litt røff beskjæring, hva synes dere om det..? Og Stig, er det bildet eller kammeraet jeg bør beholde???:)
Torbjørn S.

Bra dette, og fint med insektet i nebbet. Ellers er det god skarphet og behagelig bakgrunn. Som nevnt litt utbrent og en litt for dominerende gren. #2 funker ikke helt for meg. Kanskje den hadde blitt bedre ved å kutte like under fuglen?

TS
Venche J.

Versjonnsmessig går jeg for eneren.

Flott komposisjon i naturlig miljø.

Wenche.
Stig B.

Begge :-)

Stig
Stig B.

Likte forresten best v1

Stig igjen, som var litt for snar på avtrekkeren.
Ketil K.

Fint å se flere bilder av denne vakre fuglen. En virkelig fargeklatt! Her har du meget god skarphet og fin bakgrunn. Bildet lider ellers komposisjonsmessig ganske mye av grenen som ikke bare forstyrrer selve portrettet av fuglen, men som også ødelegger en ellers fin ro i bildet. I tillegg er dette tatt i for hardt lys. Den hvite pannen er da nærmest umulig å ikke brenne ut. Så hvis du får sjansen til å prøve igjen i overskyet vær eller morgen/kveldslys vil du sikkert få en bedring av dette. Se ellers bilde nr. 121065 også av en rødstjerthann - hvor jeg faktisk måtte vente til kvelden før jeg fikk det lyset jeg ønsket.
Kjartan T.

Hei Kjetil, har lagt merke til bildet ditt tidligere. Etter min smak er det litt for mørkt og noe kaotisk i nedkant, men ellers bra.

Rødstjerten er fortsatt en veldig vanlig fugl i fjellet i Trøndelag, i lavlandet har den i min levetid alltid vært litt mer uvanlig. Jeg har de siste ukene jobbet med opptak til div. Ut i Naturen programmer for NRK og har hver eneste dag i fjellet vært borti flere rødstjertpar med unger.

D-70 og NEF.filer er noe helt nytt for meg, men denne rødstjerten er faktisk fotografert på kvelden... i overskyet vær:)

...Så jeg har vel vært uheldig med måten bildet er bearbeidet på, og lærer stadig noe nytt om elektronisk biledbehandling, forskjellen på PC-skjermer og takker for tilbakemeldinger som gir ''et lite spark bak'' slik at jeg må skjerpe meg.
Ketil K.

Ikke mening å ''sparke noen bak'' - kun forsøke konstruktiv kritikk. Setter i hvert fall selv pris på kritiske kommentarer. Kombinasjon kamera/optikk du har er ellers helt suveren den for denne type bilder.
> men denne rødstjerten er faktisk fotografert på kvelden... i overskyet vær.
Da spørs det om du har stillet EV riktig på D70-en? EV på D70 bør normalt stå på -0,3 til -1,0. Ellers blir lyse områder ofte utbrente. Men etterbehandlingen er selvfølgelig også viktig, selv om du ikke har sjansen til å redde utbrente områder i PS.

Når det gjelder mitt eget bilde er jeg enig i din kommentar, (det er tilpasset en lys skjerm), og det kaotiske var i og for seg forsøkt tatt med som en miljøskildring, samtidg forsøkt gjort slik at det ikke skulle gå ut over portrettdelen.

Hyggelig med meldingen din om at rødstjerten er vanlig fortsatt i fjellområdene i Trøndelag. Høres jo ellers flott ut å kunne jobbe med Ut i Naturen!
Bergliot E.

Heisann,
Dette var flott. Godt fanget må jeg si. Det insektet i munnen på fuglen var virkelig flott. Ser noen irriterer seg over greina. Den plager ikke meg. La faktisk ikke merke til denne detalj da fokuset heller var rette mot hovedmotivet; fuglen med sin velfortjente fangst! Greinene er for meg et naturlig element i den naturen fuglen lever i og passet fint inn her. v1 var bra!!!


Bergliot:)
Jørgen J.

Dette var bra, uten insektet ville det være mindre interessant, at greinen er uskarp har mindre betydning, det er fugl og insekt som det skal være fokus på.
Kjartan T.

Hei og takk for kommentarer fra dere alle. Morsomt å se at flere ikke legger så godt merke til greina. Litt slik tenkte jeg også selv da jeg valgte å legge ut bildet. Fint med Foto.no det å få umidelbare kommentarer på ting du funderer over.

Kjetil: Når jeg skriver ''et spark bak'' så er det ikke negativt ment. Jeg liker den konstruktive kritikken du serverer, men etter å ha drevet med naturfoto i årevis, og vært opptatt av kvelds og morgenlyset, så handler det like ofte om å skjerpe seg og gjøre jobben og hobbyen på en skikkelig måte.

Denne gangen gjorde dataproblemmer hjemme (noen har kuttet telelinja) at jeg dro med NEF-fila til en annen PC. Der fikk jeg ikke åpnet fila så jeg jobbet med en komprimert JPG-utgave som lå på samme disk. I iver over å endelig få ut et bilde her igjen, ble det hele litt for dårlig servert til det kritiske publikum som heldigvis finnes her. Da jeg dro i kontrastspaken for å få mer svart sprakk panna på fuglen, men bildet hadde jeg egentlig under kontroll da utløseren smalt.

Lærdomen fra det jeg kaller et fint ''spark i ræva'' sier meg at dette slurver du ikke med neste gang. Kjartan skjerp deg når du legger ut bilder på dotten!!! Vis at du mestrer det tekniske om ikke alle naturmotivene sitter.... Takk.
Jan-Eilert P.

Gratulerer med kamera Kjartan. Fin start med et flott fuglebilde. Jeg syns det går greit med greina. Alle bilder må ikke på død å liv være like! Det er i grunn greina som gjør litt av bildet spesielt, eller?

helsing fra Jan-Eilert
Stig B.

V3 ga mer kveldslys-preg ja. Her var det ittno utbrent. Flott fugl. Fint med litt bra diskusjoner / info. Liker det.

Mvh Stig
Jan N.

Synes heller ikke at greina forstyrrer særlig. Insektfangsten hever bildet mange hakk!

Synes v3 begynner å nærme seg, veldig nære også.

Bra!

JanJ
Ketil K.

Enig med Jan her. I V#3 er detaljeringen i lyse området dukket opp. Flott! Heller ikke insektvingene er utbrent lenger, dette hever også med en gang bildet.

Ville da benyttet layermasking til å lysne opp områder som nå ellers er blitt noe for mørke. Inklusive den sorte strupen som er blitt gjengrodd og uten detaljering i V#3. Lett skal dette ikke være - men du har tydelig fått frem at originalopptaket er teknisk meget godt.
Kjartan T.

Hei igjen Kjetil og alle andre - Takk for teknisk tips her som er meget nyttig... Nei, enkelt er det ikke, men moro!
Brita Helen E.

Hei...
Et meget flott bilde av en fin fugl.. Fint at du fikk med fangsten hans. Det gjorde bildet mer spennende.. Supert!! :)

Mvh Brita...
Carsten A.

Mange digitalkamera, f.eks. D100 og D70, kan skape slike utbrenninger som vist på V1, men har er det nok bildebhandlingen som får ta skylden. Med litt ekstra bildebehandling (teknikken er allerede påpekt) kan dette rettes på, lett eller vanskelig beror på erfaringsgraden mht. digital bildebehandling. Detaljene er der som V3 viser. V3 er i seg selv for mørk og gjengrodd.

Meget bra fugleopptak, om grenen sjenerer? Tja, må vel besvares forsiktig bekreftende. Utsnittet i V2 syns jeg ikke så mye om, og det er preget av samme problem (utbrent) som i presentasjonen av V1.

MVH CA
Kjartan T.

Takk BHE og CA! Ja, enig i det du skriver om bildebehandlinga her. Lover å prøve å gjøre en bedre innsats når neste bilde presenteres her. God kveld!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu