Allè, allè!
Asketreet (Fraxinus excelior) er kanskje ikke det vanligst brukte allètreet vårt. Det har ei skrinn krone, - setter lauv seint utpå våren og er det treet som først "tar høsten", - men da med en vakker gyllen farge. Stammene kan bli svære og uhåndterlige - slik som her. Disse står i varm solrik mold og har det utmerket. Rødlistet som NT (nær truet) i 2010.

Fra Bogsveien i morgenlys, denne allèen løper langs en del av edelløvsreservatet Bogslunden.
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
Utstyr
  • Nikon Df
  • Ai-S Nikkor 1.4/35 mm
  • Brennvidde35 mm
  • Blenderf/8
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 200.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_998065} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Inger Anne Maritsdotter V.

Nydelig lys og god stemning i dette bildet.
God eksponering av lyset og en idyllisk helhet.
Jostein S.

Hei
Unikt VAKKERT Olav Bjarte
Noe av det flotteste jeg har sett på lenge!
For en var og fin stemning du har fått frem her
Det er en skjønnhet som overgår det meste!!!!!
Må si jeg falt for dette motivet
Kunne godt hengt på veggen i stua!
Jostein
Avsluttet .

Flott bilde og motiv!!
Hilsen Tove
Kirsten H.

En veldig stemningsfull allé! Dette var vakkert. Jeg liker godt at veien forsvinner i en slags tåkedis. Et fint symbolbilde!
mvh Kirsten
Walter S.

Her finnes det fin ro og kontemplasjon (ja, jeg har slått det opp i fremmed-ordboka!) til å søke indre stillhet og nytelse av en sjelden harmoni i den glødende koloritten, skapt av et vakkert lys på disen som i sin tur tilslører enden av alléen, og tilfører litt mystikk også. Mange slags følelser og stemninger som kommer frem her.

Opplevelsen av sola som forsøker, og delvis greier, å bryte tåkens sterke lokk over motivet, og slår lange skygger tvers over stien, er flott. Her har man lyst til å være!

Et bilde fra øverste hylle, Olav Bjarte!

Mvh,
Walter
John B.

Feiende flott bilde med nydelige farger og behagelig lys!
Ser at den kulørte fotopressen ikke er noe særlig begeistret over dette kameraet, men du all verden, det leverer jo varene som bare det!!!?
JohnB.
Geir K.

Hei.

Henger meg på Walter sin kommenatr her. Dett er feiende flott.

Geir
Olav Bjarte K.

Takk for mange hyggelige kommentarer!

Vh.
Sissel Elisabeth H.

God dybde inn over veien med de flotte massive trærne som dens beskytter. Lyset og fargene sammen med skodda skaper fin stemning.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Sissel Kleivdal H.

Nydelig!
Kan ikke beskrives bedre enn med Walter S sin kommentar.

Sissel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu