Gdansk & Pomerania Workshop 2024

Gdańsk and the Pomerania region in Poland offer many exciting photography opportunities. Over a six-day photo workshop, you will have the chance to explore the beautiful old town of Gdańsk, the historic Gdańsk Shipyard, the stunning medieval Malbork Castle, fishing villages, beaches along the Baltic coast, and much more. The workshop runs from early morning until late at night, focusing on architecture, street photography, documentary, landscape, and night photography. It's a great opportunity to gain inspiration and skills in photography alongside others with the same passion.

Analog fotoworkshop på Jæren

I samarbeid med Stavanger Foto har jeg gleden av å by på en workshop eksklusivt for fotografer som bruker kamera med film til å fange motivene. Dette blir en to dager lang workshop hvor vi utforsker kystlandskap og kulturlandskap på Jæren sammen

Oppdag Oslo med kamera!

Fotoworkshop i Oslo: Bli med på en annerledes og inspirerende fotoworkshop hvor du utfordres til å se Oslo på nye måter – gjennom ditt eget kamera. I løpet av en helg utforsker vi bylandskapet og menneskene og du blir utfordret på din fotografiske kreativitet fra start til mål. Denne workshopen spesielt nyttig hvis du føler at fotograferingen din har lett for å gå i vante spor.

Portrettfotokurs i naturlig lys

Fotokurs i Drammen: Lær noen enkle og smarte triks for å få fine bilder av mennesker utendørs. Kurset går over 3 ettermiddager og vi bruker mesteparten av tiden på at du selv får fotografere modeller under veiledning. I løpet av kurset får du også lære om hvordan du kan bruke fotoprogrammer til å få det beste ut av portrettene dine.Du velger selv om du vil fotografere med kamera eller mobil.

Færder Nasjonalpark Workshop 2024

Fotoworkshop i Vestfold: Jeg inviterer til en tre dager lang workshop hvor vi fordyper oss i komposisjon og fototeknikk fra tidlig til sent. Workshopen holdes i sin helhet i det vakre landskapet i Færder nasjonalpark. En herlig kombinasjon av naturglede og fotoglede!

Fotoworkshop Grønland

Bli med oss og opplev det arktiske landskapet på Grønland. De majestetiske isfjellene, den spektakulære isbreen og det magiske lyset gir en unik mulighet til sjeldne og fantastiske bilder.

Årets Sommerutstilling på SAGA: ANNA CLARÈN

I år er 13´de året vi inviterer til sommerutstilling på SAGA og sprer fotoglede fra Inderøy.

VIKTIG MELDING

Fra medlemsportal til fotosamfunn

Verdens mest lyssterke fullformatzoom

Sigma lanserer 28-45mm f/1.8 DG DN Art – den første fullformatzoomen med denne lysstyrken gjennom hele zoomområdet.

Landskap og portrett fotokurs på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm 16 -18. august.

Få bedre kontroll på kamera, ta bevisste valg for eksponering og andre viktige innstillinger, samt få et kreativt blikk på hovedmotivet. Vi har fokus på prosessen fra ide, fotografering, - og frem til ferdig sluttbilde. Bli med på en spennende og kreativ sommerhelg på fjellet!

Lumix S9 – lekkert og enkelt

Fargene er tilbake på kameraene, men det viktigste med S9 her hvor enkelt det er å gå fra opptak til publisering av videoer og bilder.

Naturfotokurs på Jeløy i Moss

Bli med på et praktisk fotokurs der vi sammen utforsker noen av de fotografiske mulighetene naturperlen Jeløya i Moss har å by på.

Naturfotokurs på Jeløy i Moss

Bli med på et praktisk fotokurs der vi sammen utforsker noen av de fotografiske mulighetene naturperlen Jeløya i Moss har å by på.

Ny Sigma 24-70mm f/2.8 Art

Sigma slipper en ny, mindre og bedre 24-70mm f/2.8 DG DN II Art som blir et rimeligere alternativ til Sonys egne objektiver i dette segmentet. Det kommer også for L-fatning.

Liten, men kraftig fra Fujifilm

X-T50 gir deg veldig mye av X-T5 i et mindre hus og til en lavere pris. Men er prisen lav nok?

GFX 100S II – mellomformat til folket

Fujifilm satser tungt på mellomformat, og ønsker å flytte brukere fra fullformat og opp til et enda høyere nivå på bildekvaliteten. De priser kameraet deretter.

Fotoworkshop hvalsafari/nordlys Alta - november 2024

Lær nordlysfotografering i Alta; trolig Norges beste sted for å se og fotografere nordlys! På dagtid blir det hvalsafari; store hvaler som knølhval og spekkhogger har nå vinteropphold i fjordene her nord.

Klart for RF-optikk fra andre enn Canon

Både Sigma og Tamron annonserer i dag at det kommer APS-C-optikk med Canon RF-fatning.

Opplev Kroatia med kamera!

Fotoworkshop i Kroatia: Bli med og opplev Kroatias middelalderbyer, gateliv, kulturminner, arkitektur og natur gjennom en 6 dagers workshop. Du får bli med til flere av de fineste fotostedene i Kroatia og får tett oppfølging slik at du kan utvikle deg videre innen fotografering. Målet er å inspirere deg til å ta mer spennende reisebilder og trene blikket ditt til å se motiv og fotomuligheter på nye måter. [Vodice, 7.–12. mai 2024]

Opplev Kraków og Auschwitz med kamera!

Fotoworkshop i Kraków og Auschwitz 2024: Gjennom nesten tusen år Kraków vært en kulturell smeltedigel og et senter for vitenskap og handel i Sentral-Europa. Du har kanskje vært i byen som turist? Auschwitz-Birkenau står som et av verdens tydeligste minner om grusomhetene som ble begått mot jøder, polakker og andre folkegrupper under andre verdenskrig. I løpet av workshopen benytter vi en hel dag til å fotografere i Auschwitz-Birkenau. [Kraków og Auschwitz, 23.–26. mai 2024.]

Foto.no og Fotolab slår seg sammen

-Mer ekspertise, større vareutvalg, eget naturfotosenter og flere steder du kan hente varer.

Harald Henden får Fritt Ords Pris for 2024

Dette er første gang prisen går til en stillsfotograf.

Sommerkurs i fotografering på Venabu Fjellhotell 1-5 juli. 2024.

Fotograf Olav Erik Storm tar deg med på 5 kreative fotodager med ett nytt tema hver dag. Det blir utflukter til spennende lokaliteter, personlig oppfølgning inne og ute, ny inspirasjon og fotoglede.

Kurs i makro-fotografering på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm.

Opplev hvordan små motiver kan gi deg store opplevelser. Makrofotografering åpner en ny og spennende verden. På kurset får du hjelp til å utnytte kamera for nye blinkskudd.

Anders Hammer i Fotopodden

Vi har tatt en prat med krigsfotograf og filmskaper Anders Hammer mens han er en tur innom hjemlandet.

Superlyssterk men kompakt fra Sigma

Sigma lanserer 50mm f/1.2 DG DN Art som er mindre og lettere enn 50mm f/1.4 HSM Art.

Leica lanserer SL3

En ny generasjon av Leicas moderne speilløse kamerasystem slippes i dag.

Fotoeventyr til magiske Jomfruland

Få spektakulære landskapsbilder - laget av deg, med din mobil! Du vil bli inspirert, komme til nye steder som tar pusten fra deg og fotografere på de beste fotospot’ene. Få med deg den berømte hvitveisblomstringen, eikeskogen og de vakreste svabergene.

Kurs i utendørs hundefotografering

Gjennom dette kurset vil du lære alt fra valg av objektiv og kamerainnstillinger, til teknikker for å mestre lys, bakgrunn, og posering i utendørs miljøer. Kurset dekker også grunnleggende og mer avanserte teknikker innen etterbehandling i Photoshop og Lightroom, slik at dine bilder virkelig kan skinne.

Favoritter fra Bildekritikken

Et monster eller en gammal trerot. Det er ikke så godt å si alltid.
Åpne uskalert versjon i eget vindu