Ikonet Nan Goldin til dok10!

Et av vår tids største ikoner innen kunstfotografiet og undergrunnsdokumentaren kommer til Oslo og dok10 i februar!
Nan Goldin, født 1953 i Washington, DC, har gjort seg bemerket internasjonalt for sine biografiske undergrunnsfotografier, og regnes som en av gründerne av den såkalte ”estetiske snapshotsjangeren”.

Goldins oppvekst og bakgrunn har preget hennes utvikling i kunstfotografiet sterkt. Etter en eldre søsters selvmord, grep Nan Goldin til kamera som femtenåring. Biografiske dokumentarbilder ble en overlevelsesstrategi.

For den unge jødiske tenåringen fra Bostons middelklassemiljø, ble det en reise inn i en undergurnnsverden blant homoseksuelle og transvestittmiljøet i Boston. Derfra gikk reisen videre til New York, hvor hun snart ble involvert i et utforskende, utagerende undergrunnsmiljø på Manhattan hvor intime relasjoner i et miljø preget av vold, fester, musikk og rus stod i sentrum.

I likhet med Diane Arbus, har også Goldin sagt at hun er fascinert av ”freaks” – av de som skiller seg ut. I motsetning til Arbus som portretterte sine freaks fra den utenforståendes oppsøkende observasjonspunkt, har Goldin selv vært sterkt tilstede som en aktiv, bidragsytende deltaker i de miljøene hun har dokumentert.

Nan Goldin er først og fremst blitt kjent for sine undergrunnsdokumentariske prosjekter, men har den senere tid også arbeidet blant annet med landskapsfotografi.

Når Nan Goldin kommer til Norge, er det en historisk visitt av en av vår tids største fotoikoner. Hatten av for Terje Bringedal og styret i dok10 som har lykkes med å booke Goldin til arrangementet.

Se mer på http://www.fotojournalisten.com/index.php?go=artikkel&...mp;id=2365
Nan Goldin -
Nan Goldin
Nan Goldin -
Nan Goldin
Nan Goldin -
Nan Goldin

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu