Pris til Marianne Lind

Marianne Lind vant prisen for klokkeslettet 19.00. i Richard Ellis Urban Photographer of the year 2009-konkurransen.
Den internasjonale konkurransen Richard Ellis Urban Photographer of the year går ut på å portrettere livet i en by på et gitt tidspunkt. Fotografer ble oppfordret til å sende inn fotografier fra hver hele time i døgnet fra ulike byer på kloden. Juryen har premiert en fotograf for hver time. De 24 prisvinnende fotografene representerer 20 ulike nasjonaliteter fra Europa, Midtøsten og Afrika. 6250 bidrag ble sendt inn til konkurransen fra mer enn 80 land.

I årets konkurranse satt Marianne Lind Norge på kartet med et bilde av Rådhusplassen klokken 19.00.

- Jeg ønsket å sende inn et bidrag til denne konkurransen fordi jeg blir veldig tiltrukket av det urbane fotografiet. Når jeg kommer til nye steder, opplever jeg stemninger gjerne mer intenst gjennom linsa enn bare ved øyesyn. Jeg har nok vært flittigere til å fotografere andre byer enn min egen, og jeg sendte inn bidrag også fra andre land. Av dette trakk jeg konklusjonen om å fotografere oftere i Oslos gater. Da var det jo ekstra stas at det var et Oslofoto som vant prisen, forteller Marianne Lind.

Marianne setter stor pris på utmerkelsen, spesielt fordi hjertet banker ekstra når det gjelder gatefotografiet.

Marianne Lind vant i fjor Interfotos debutantutstilling med serien ”Free Falling”, en serie av stupere fra Ulvøya en sommerdag i 2008. Serien har vært stilt ut på Bølgen & Moi, Briskeby og på Odonata, i det gamle kontrolltårnet på Fornebu.

Når ikke Marianne er å se gatelangs, jobber hun på Cyan Studio i Oslo. For tiden jobber hun med et urbant prosjekt tett opp til gatefoto-sjangeren.

Mariannes hjemmeside
Marianne Lind -
Marianne Lind
 - Marianne Lind
Marianne Lind

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu