Japan Photos nye "Flagship"

Mens flere i fotobransjen sliter økonomisk, opplever Japan Photo sterk vekst. Torsdag 6. mai åpnet de sin nye Flagship store i Byporten i Oslo.
400 kvadratmeter i Byporten i Oslo utgjør den nye Japan Photo Flagship. Butikken har to plan hvor øvre plan representerer det som Japan Photo hevder er Nordens beste fremkallingsbutikk med CeWe Fotoverden.

- Her vil kundene kunne boltre seg i uttalige gode ideer for hva de kan gjøre med sine bilder. Alt fra kopper og krystallprodukter til forstørreser på lerret, akryl og aluminium. Utstillingen vil være iderik med takkekort og kalendere, med spennende tekstilshop og selvfølgelig den fantastisk populære CEWE FOTOBOK. Alle produkter hvor du kan få printet dine egne bilder på i ypperste kvalitet, skriver Japan Photo i en pressemelding.

På nedre plan blir butikken for fotoutstyr med speilrefleks og video å finne. Her lover Japan Photo en stor varebeholdning og et bredt sortiment, og sikter seg inn mot den vanlige forbrukeren og den proffe fotografen.

Stephan Stein, Admistrerende direktør i Japan Photo, forteller til foto.no at i den nye butikken vil man finne kunnskapsrikt personale med spesialkompetanse på hvert område. Personalet er satt sammen fra flere andre Japan Photo-butikker. Japan Photo Flagship jobber også med å få Pro Status fra Nikon, Canon og Leica.

Sterk vekst
Mens deler av fotobransjen opplever tøffe tider, går det veldig bra for Japan Photo. Foto.no har fått tilgang til regnskapstallene deres for 2009, og de viser en vekst på 25%.

Grunnen til suksessen forklarer Stephan Stein med 4 unike ”selling points”: stort assortiment, leveringsklare varer, billige varer og god service fra kunnskapsrike ansatte. I kombinasjonen av disse 4 punktene, mener Japan Photo at ingen andre i Norge er bedre enn dem.

Med etableringen av den nye Flagship store ønsker Japan Photo å ta tilbake det de mener er sin naturlige andel i proffmarkedet: 20%. Men Stephan Stein sier at dette skal de gjøre steg for steg, og er ydmyk i forhold til at de fremdeles har mye å lære.

Ny butikk i Tønsberg
Åpningen av Flagship store Byporten kommer som en følge av stor suksess med Japan Photo sine større butikker i Bergen, Trondheim og Stockholm. I tillegg investerer Japan Photo i utvidelse av Japan Photo Tønsberg fra 65 kvm til hele 330 kvm. Åpning vil være i juni. Japan Photo Stavanger skal tredobles i størrelse i løpet av 2010. Og som ikke det er nok skal Japan Photo åpne to ny butikker, hvorav den ene blir i oktober på Lambertseter i Oslo. Den andre kommer i en by som ikke har Japan Photo butikk i dag.

Den nye Flagship store i Oslo åpnet torsdag 6. mai. I dag og i morgen er det en rekke gode tilbud i den nye butikken.


Katrine Fagerlid / Kolonihaven.no - Japan Photo Flagship i Oslo
Japan Photo Flagship i Oslo
Katrine Fagerlid / Kolonihaven.no
Katrine Fagerlid / Kolonihaven.no -
Katrine Fagerlid / Kolonihaven.no
Katrine Fagerlid / Kolonihaven.no -
Katrine Fagerlid / Kolonihaven.no
Katrine Fagerlid / Kolonihaven.no -
Katrine Fagerlid / Kolonihaven.no

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Jørgen S.
Jeg har kun dårlig erfaring med Japan Photo...
10.6.2010
Stig F.
Er dette en pressemelding? En del av det høres veldig reklame-aktig ut.
23.5.2010
Terje M.
I går, var vel torsdag eller?
10.5.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu