Diskusjon

Diskusjonssidene skal være et forum for drøfting av alle slag fotospørsmål - i saklige og høflige former, med respekt for andres meninger.
Husk: Det er ikke krangel om andre har en annen mening enn deg!

HVA er diskusjonssidene til for?
For diskusjon og spørsmål om fotografi og bilder, fototeknikk, utstyr, fremgangsmåter og lignende. FOTOdotNO har mange medlemmer med mye kunnskap. Det er som oftest en som kan svare.

Sjekk først FAQ-sidene, kanskje noen alt har svart på det samme!

Hvem er diskusjonssidene til for?
For alle - så sant de vil lære noe om foto eller dele sin kunnskap!
Diskusjonsforumet er for å lære mer, vite mer, dele egne erfaringer og kunnskap med andre.

Diskusjonssidene er til for alle som vil ta del i dette på en åpen, ærlig, ryddig og saklig måte.

Argumenter har størst tyngde om språkbruken er behersket. Går diskusjonen alt for varm: Vent til neste dag med eget svar!

Om man ikke har noe fornuftig svar eller bidrag å komme med, la heller være å svare. Det er ikke slik at man MÅ svare på alle innlegg.

Forslag om forbedringer og endringer på FOTOdotNO
Sett gjerne fram slike forslag, men vær like forberedt på tilslutning som motstand. Det er ofte mange hensyn å ta. Er forslaget godt gjennomtenkt og begrunnet blir sjansene for å lykkes best!

Klager over ting du ikke liker
Klag på det du mener er et problem. Men da må du også fortelle konkret hva som er problemet. Ellers blir både problem og diskusjon uklar. Står ikke problemet klart fram, hvordan skal en da vite hva som eventuelt skal endres?

Diskusjonssidene er IKKE til for:
- Latterliggjøring av andre medlemmer, grupper av medlemmer eller personangrep
- Klage på andre medlemmer eller grupper av medlemmer. Slike klager tas opp med moderator og ikke i offentligheten!
- Emner som ikke har noe med foto å gjøre
- Ubegrunnede påstander. Om problemer tas opp, bør de spesifiseres. Generelle utsagn skaper bare komplikasjoner, da ingen får ordentlig tak i hva problemet dreier seg om. Da kan vi heller ikke løse det!
- Reklamere for din egen hjemmeside eller din egen fototjeneste. Dette gjelder både privatpersoner og firma - dog forbeholder foto.no seg retten til å promotere og diskutere egne tjenester i diskusjonsforumet.
- Salg av artikler eller tjenester (bruk markedsplassen)
- Stemmesanking for fotokonkurranser.

Hva om jeg ønsker å slette eller endre et innlegg?
Innlegg som er først lagt inn vil aldri kunne slettes eller endres. Hvorfor er det slik? Vel det er av den enkle grunn at diskusjonsforumet er en form for dialog og for å kunne følge dialogen vil det være umulig å kunne gå tilbake og endre på ting man har 'sagt'. Du kan redigere innlegget ditt innen 15 minutter, men etter dette er det for sent.

Moderering
Innlegg som er i strid med retningslinjene forbeholder vi oss retten til å slette eller redigere. Også undersvar på innlegg som bryter med retningslinjene forbeholder vi oss retten til å slette. I noen tilfeller sletter vi også hele tråden når disse utarter seg.

Ikke diskuter spesifikk moderering i forum. Om moderering skal diskuteres i forum skal det gjøres på generelt basis. Enkeltmoderering skal tas direkte opp med moderator.

Ved grove regelbrudd og gjentatte regelbrudd forbeholder foto.no seg retten til å avslutte konto.

Spesielle funksjoner:
Det finnes en link på hvert innlegg som heter "Rapportér". Denne brukes til å rapportere upassende innlegg og innlegg som bryter med retningslinjene til moderatorene.

Det finnes en link på hvert innlegg som heter "Bra!". Denne kan du bruke dersom du enten er enig i et innlegg (du trenger dermed ikke poste et eget innlegg dersom du kun ønsker å gi uttrykk for enighet)

Det finnes en link på hvert innlegg som heter "PM". Denne brukes til å sende en Privat Melding til bruker fremfor å legge inn et innlegg på forumet. Meldingen til brukeren vil inneholde referanselink til gjeldende innlegg. Kjekt å bruke når du har tenkt å skrive et innlegg som egentlig passer bedre som en privat beskjed fremfor å publisere det offentlig på forumet.

Åpne uskalert versjon i eget vindu