Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoworkshop Færøyene

For andre år på rad arrangerer Storm Safari workshop i koselige og spektakulære Gjógv på Færøyene.
Storm Safari på Facebook

600 km vest for Bergen ligger Færøyene. 18 øyer av vulkansk opprinnelse som kan minne mye om vestfjordene på Island. Selv på vinteren er Færøyene fantastisk vakkert. Om sommeren går gresset helt opp til fjelltoppene slik at alt er grønt. Avstandene er korte. Færingene sier selv at de ikke regner avstand med bil i km, men i tid. Den lengste avstanden med bil fra en side til den andre er ca 1 time.

50 000 mennesker bor der og de aller fleste forstår og snakker godt norsk. Mange jobber innen fiskeri, sjøfart eller olje, og har gjennom disse yrkene også jobbet med mange nordmenn. De ser på færinger og nordmenn som vikinger med samme opphav. Nordmenn er godt likt og blir godt mottatt.

Workshopens base blir Gjógv, en liten bygd på nordøstkysten av Eysturoy. Gjógv har rundt 40 faste beboere og er lokalisert i flotte omgivelser. Bygden er også kjent fra boken og tv-serien 'Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?'

Vi har valgt å unngå de turistifiserte månedene juni, juli og august for denne workshopen. September er en bra måned med tanke på å få være i fred fra andre turister på Færøyene. Og det er fremdeles grønt og frodig i landskapet.

Workshopen selges som en totalpakke hvor hotell, 3 måltider per dag, leiebil og veiledning er inkludert. Fly til og fra Færøyene må ordnes selv.

Workshop
Mål for workshopen er at hver enkelt deltager skal jobbe med og utvikle sitt eget visuelle uttrykk. Hver deltager skal jobbe med et konkret prosjekt (serie) på workshopen. Det er enklere å kommunisere med flere bilder, enn det er med et enkeltbilde. De fleste fotografer opplever også at det er mye mer givende å jobbe med konkrete prosjekter, enn å jakte på det perfekte enkeltbildet. På workshopen vil deltagerne få veiledning og undervisning i utvelgelse av bilder og hvordan sette sammen en serie. Vi kommer også til å gå gjennom hvordan man kan presentere sitt arbeid på best mulig måte på forskjellige arenaer. Vi ønsker at hver deltager skal gå 100 % inn i den fotografiske prosessen, i en setting hvor man er løsrevet fra hverdagens vanlige stress og mas.

Hver kveld blir det jobbing med prosjekt og bilder. Det blir også bildekritikk, veiledning og prosjektdiskusjon. Det blir lagt opp til mye egentid for hver fotograf til å jobbe med sitt eget prosjekt. Vi disponerer også biler, slik at grupper av fotografer kan dra til forskjellige steder på Færøyene for å fotografere. Vi beregner én bil pr 4 deltagere, så deltagerne må gå litt sammen og finne ut hvor de vil dra. Det er også en del man kan se og ta bilder av i Gjógv, så man er ikke avhengig av å dra med bil hver dag for å ta bilder. Det er opp til hver enkelt deltager. Vi er behjelpelig med tips og anbefalinger på steder verdt å oppsøke.

Hvis været tillater forsøker vi også å organisere en tur på sjøen i rib. Dette blir ikke noen ekstra kostnad for deltagerne.

I løpet av workshopen klarer man fint å få sett mye av det beste på den nordlige delen av Færøyene.

Passer for alle
Workshopen passer for alle, både hobbyfotografen og den proffe fotograf. Man bør være kjent med kameraets grunnleggende funksjoner, og også enkel redigering. Men det er gode muligheter for å få individuell oppfølging på tekniske spørsmål.

Hver deltager må ta med seg 5 fotografier på en minnepenn, gjerne i en serie, som viser hvor han eller hun står som fotograf. Disse vil bli gjennomgått i plenum.

Deltagerne må også ta med seg egen laptop på workshopen.

Hva er inkludert?

Undervisning, individuell oppfølging, overnatting, tre måltider per dag.

Transport fra flyplass til Gjógv for de som ankommer 16. september. Transport fra Gjógv til flyplass for de som flyr fra Færøyene 20. september.

Deltagerne må selv ordne fly til og fra Færøyene.

Bo og mat:
Vi bor og spiser på Gjáargarður i Gjógv. Frokost og middag blir på hotellet og alle får med seg en lunsjpakke som de kan spise når og hvor de vil.

Klær:
Ta med klær for alle forhold. Det er greit å ha med vannavstøtende sko og regnklær. Været kan skifte fort og det er greit å være på den sikre siden.

Prisen inkluderer ikke fly. Fly T/R med Atlantic Airways koster 5000-6000 kroner. Bestiller man i god tid i forkant kan man få det en del billigere. Det går direktefly fra Bergen et par dager i uken og ellers så må man mellomlande i København. Det kan være lurt å sjekke alternative reisedager, for eksempel retur mandag fra Færøyene kan være billigere enn retur på søndag.

Antall deltagere:
Minimum 6 deltagere
Maksimum 14 deltagere

Staff:
Antall Guider er avhengig av hvor mange deltagere som melder seg på. Blir det fulltegnet workshop blir det 4 stykker fra Storm Safari som blir med.

Staff vil da bli:
Fotograf/redaktør Foto.no Frank Hesjedal
Fotograf Erik Five Gunnerud
Fotograf Alexander Tufte
Storm Safari partner Inge Mauseth

Pris pr deltager 8600,-

Det er lagt opp til at to og to deltagere bor på samme rom. Ønsker du enkeltrom, spør oss om pris.

Avbestilling av betalt tur:
Beløpet blir refundert i sin helhet minus depositum ved avbestilling tidligere enn 2 uker før turen starter. Etter det blir 70% av beløpet refundert. Beløpet blir også betalt tilbake i helhet ved fremvisning av gyldig sykemelding for den perioden workshopen skal vare.

Påmelding:
Frank Hesjedal
Telefon: +47 92 66 10 21
Epost: frank@stormsafari.no

Erik Five Gunnerud
Telefon: +47 41232515
Epost: erik@stormsafari.no

Storm Safari
Gjáargarður i Gjógv
Erik Five Gunnerud -
Erik Five Gunnerud
Frank Hesjedal -
Frank Hesjedal
Erik Five Gunnerud -
Erik Five Gunnerud
Frank Hesjedal -
Frank Hesjedal
Frank Hesjedal -
Frank Hesjedal
Frank Hesjedal -
Frank Hesjedal
Erik Five Gunnerud -
Erik Five Gunnerud
Erik Five Gunnerud -
Erik Five Gunnerud

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu