Ta astrobilder uten forkunnskap

Med Stellina, et helautomatisk teleskop, kan du ta bilder av himmelobjekter uten å ha dyp kunnskap og kompliserte oppsett. Vi har tatt en kikk på det.

Digitaliser de gamle filmene dine hjemme

Vi har prøvd akkurat det, med en Reflecta Super 8-skanner. Les om hvordan det gikk.

GFX100 – Er mellomformat endelig modent?

Fujifilm har akkurat lansert sitt 100 megapikslers mellomformatkamera. Vi var på verdenslanseringen i Japan og fikk prøve det.

Nikon Z6 – nær feilfri debutant

Nikon Z6 er en Z7 med lavere oppløsning, men det forteller ikke sannheten. Resultatet er mer spennende enn man skulle tro, for dette er ikke noe andrevalg.

Optisk start på nytt system

Spenningen har bygget seg opp, og forventningene gikk høyt foran lanseringen av Canon EOS R. Om kameraet innfrir, er svært avhengig av hvilke forventninger du har til det nye systemet.

Sony A7 III markerer et veiskille

Helt tilfeldig er nok ikke sammenfallet, men det er interessant at Sony lanserer sin første ‘folkemodell’ akkurat i det speilløse kameraer er i ferd med å ta over hegemoniet fra speilrefleksene. Sony A7 III har det meste for de fleste.

Canon EOS M50 - Beste speilløse fra Canon til nå

Da vi testet Canon EOS M5 for litt over ett år siden, skrev vi at Canon endelig hadde tatt speilløse kameraer på alvor. Nå er EOS M50 her, mer avansert og til halve prisen!

Dyrt, men mye for pengene

Fujifilm har fulgt opp sin lyssterke f/2.8 telezoom med en ordentlig supertelezoom for natur- og sportfoto: Fujinon XF 100-400 f/4,5-5,6 R LM OIS WR.

Skreddersydd til portrett - Canon EF 85mm F1.4L IS USM

Nye Canon EF 85mm F1.4L IS USM kiler seg inn blant to andre legendariske 85-mm-objektiver fra Canon. Så hva er fordelene?

Panasonic Lumix DC-GH5S – ‘S’ for Spesialist

Det er bare måneder siden Panasonic med Lumix G9 viste at de satser på to ulike hester i det semiprofesjonelle markedet. Nå, med Lumix GH5S har de fødd opp en tredje arbeidshingst.

Leica CL – et drømmekamera?

Leica CL gir den gode Leica-følelsen – til under halve prisen. Selv om den er høy nok. Kamerablogg.no har prøvd kameraet.

Hvilket 24-70mm-objektiv skal jeg velge?

Fotomag har testet tre 24-70mm-objektiver med bildestabilisator for Canon. Her er hva de fant.

Zhiyun Crane – Stabile videoer for enmannsfilmeren

Stabilisering er alfa og omega for å lage høykvalitets video, og med en gimbal er man ikke lenger avhengig av stativer jibber og kraner.

Canon EOS 200D – i minste laget?

Canon EOS 200D er den minste speilrefleksen i Canons sortiment. Er det egentlig noen som vil ha et så lite speilreflekskamera?

Nikon D850 – Alene øverst på pallen

Nikon D850 prøver å være kameraet for sport- og actionfotografer, landskapsfotografer og reportasjefotografer. Alt på en gang. Vi mener Nikon har lykkes godt med sine store ambisjoner.

Sony Alpha A9 – Et veiskille for de speilløse

Etter A7-serien var det ventet for alle som har fulgt Sonys og tidligere Minoltas tallsystem, at det ville komme en virkelig toppmodell. Det var også ventet at den ville hete A9.

På tur for å teste Olympus

Olympus tok med fotografer, presse og forhandlere på tur for å teste OM-D E-M1 Mark II. Her er noen tilbakemeldinger fra fotografene.

Fujifilm GFX 50S utfordrer på flere kanter

Fujifilm GFX 50S er det nye speilløse mellomformatkameraet. Men enda viktigere: det er et elektronisk kamera, der mekanikken ikke begrenser mulighetene som i tradisjonelle kameraer

Canon EOS 77D – Entusiast ‘light’

Canon bruker et gammelt triks når de tar velprøvd teknologi fra mer avanserte kameraer og tilbyr en ny mellomklasse. Og oppskriften fungerer bra.

Ekstrem mellomtele fra Fujifilm

Fotomag har testet Fujinon XF 90mm f/2 R LM WR og sier - Denne lyssterke 90-millimeteren er blant de mest ekstreme vi har vært borti.

PRØVD: Panasonic Lumix DMC-G80

Panasonic Lumix DMC-G80 oppleves som et «voksent» og «ordentlig» speilreflekskamera, selv om det er speilløst. God valuta for pengene.

Ingeniørens briljante valg

Olympus satser målrettet på speilløse systemkameraer med brikke i Micro Four Thirds-formatet, og de vet hva de driver med. Vi har prøvekjørt videreutviklingen av OM-D EM5, nemlig Mark II.

Sony A7S – diskresjonen selv

Relativt få megapiksler på en romslig fullformatbrikke byr på noen åpenbare fordeler, og vi spør oss om vi egentlig trenger 24 eller enda flere megapiksler.

"Mellomformat" i lommestørrelse

Sigma dp2 Quattro ser ut som om det kommer fra fremtiden, eller kanskje Star Trek. Det ser annerledes ut enn noe annet vi har sett eller prøvd – og er det også. Kanskje er heller ikke teknologien helt moden, men bildefilene er i en klasse for seg.

Skråblikk: Nikon Df

Med Df har til og med Nikon hevet seg på retro-bølgen. Geir Brekke undersøker om kameraet svarer til hans mange forventninger.

Skråblikk: Canon 6D

Geir Brekke opplevde en befrielse når han utforsket Canon 6D.

Skråblikk: Fujifilm X-E1

Klarer X-E1 å skille seg ut i et marked der utvalget av systemkameraer med videosøker er stadig økende?

Skråblikk: Lumix G5

Geir Brekke undersøker om et rimelig og kompakt Lumix G5 klarer å bite fra seg i et overfylt systemkameramarked.

Skråblikk: Leica Monochrom

Leica Monochrom fremviser en nesten magisk tiltrekningskraft som (ganske sikkert) vil gjøre noe med både ditt fotografiske øye og dine mentale tankeprosesser.

Skråblikk: FujiFilm X-Pro1

FujiFilm har den siste tiden vært i fremste rekke når det gjelder å presentere innovative kameramodeller. Geir Brekke har endelig undersøkt X-Pro1.
Åpne uskalert versjon i eget vindu