Estetikk og kreativitet. Workshop med Julie Pike

BLI INSPIRERT MED JULIE PIKE Julie Pike tar deg med på en vidunderlig to-dagers workshop på Brønnøya. Hun byr på sin kunnskap som portrett og motefotograf og veileder deg gjennom dagene på en veldig behagelig måte. Du blir fort glad i Julie. Med sin blide og direkte fremtoning vil du få hjelp til å gjenoppdage bruken av motlys og naturlig lys som får frem en fantastisk stemning i dine fotografier. Julie vil presentere og dele sin unike tilnærming til portrettet, inspirere og svare på alle dine spørsmål. Vi vil jobbe sammen i små grupper, men du vil også få en-til-en tid med Julie. Hver deltaker får muligheten til å presentere og diskutere sitt arbeid til hele gruppen. Hovedvekten vil være på portrett i naturlig lys og hvordan instruere personen du fotograferer. Fredag kveld samles vi til et hyggelig måltid med gode samtaler.

Favoritter fra bildekritikken

De fleste drar på Norgesferie i sommer. Her er litt inspirasjon.

Hva med blender f/0.95 til under 2800 kroner

7Artisans 35mm f/095 er et ekstremt lyssterkt objektiv for APS-C og MFT til en latterlig lav pris. Er det brukbart?

Nå får Panasonic S1 og S5 råvideo

Riktignok bare ut via HDMI, men likevel en spennende ny mulighet som kommer med en firmwareoppdatering.

170 år med fotografi fra Møllersamlingen

Bli med på en fotografisk reise inn i vår tid. For første gang presenteres en av Norges største private fotosamlinger for offentligheten.

Årets Sommerutstilling på SAGA - URO

I vårt hovedgalleri vises utstillingen URO av Janne Amalie Svit. Utstillingen presenterer et utvalg verker fra fotografens siste prosjekt URO og Mørketid. I Debutanten viser vi The Mentor Exhibit edition Oslo 2020. Utstillingene er kuratert av SAGA's grunder Elisabeth Nordeng Aanes.

Favoritter fra bildekritikken

Tre alvorlige menn på en trapp. Hvorfor er de der. Hva stirrer de på, og hvorfor er de så alvorlige?

Fokus Fotoklubbs 20-års jubileumsutstilling

Fokus Fotoklubb i Kristiansand er 20 år og viser fram det beste de har å by på.

Denne fotografen kommer vi til å se mer fra

En av avgangsstudentene fra Bilder Nordic School of Photography leverte et prosjekt som virkelig var i en klasse for seg selv. Vi har tatt en prat med Marte Nybakken om både bildene, ambisjoner for framtida og mye annet.

Favoritter fra bildekritikken

Rolig og vakker, men litt trolsk norsk natur. Men hva ser du i speilingen i vannet?

Kreativt fotokurs på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm 20 - 22 august

Lær å få bedre kontroll på kamera, ta bevisste valg for eksponering og andre viktige innstillinger, samt få et kreativt blikk på motivet. Vi har fokus på prosessen fra ide frem til ferdig sluttbilde.

Velg riktig ryggsekk

Det finnes nesten uendelig mange fotosekker på markedet. Her skal vi prøve å fortelle seg forskjellen på dem, og hva du bør se etter når du skal velge sekk.

Oslo Kamera Klubbs 100-års jubileumsutstilling

Norges største og eldste fotoklubb er 100 år, og viser fram bilder fra hele sin historie.

Fikk du sett solformørkelsen?

Solformørkelsen er over for denne gang. Den var kanskje ikke spektakulær, men et lett skydekke gjorde fotograferingen givende, men også mer krevende.

Makrofotografering med Terje Skåre 16/6 + 17/6

Dette er et rent praktisk fotokurs i Makrofotografering over to kvelder. Bli med inn i et spennende univers der man glemmer tid og sted!

Favoritter fra bildekritikken

Denne uken har vi funnet fram et portrett, eller er det to portretter?

Test: Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN C

Smått er godt. I dette tilfellet tilbyr Sigma en glimrende kombinasjon av størrelse, pris og ytelse. Les testen her.

Nikon med to makroer for Z-systemet

Nikon har i dag lansert ikke mindre enn to makroer for fullformat Z-system. I tillegg annonserer de to kompakte fastobjektiver med 28 og 40mm brennvidde.

Canon forteller mer om EOS R3

Canon har sluppet litt ny informasjon som vi her viderebringer.

Litt annen vri på månedens bilde

Denne runden av månedens bilde vil gå over to måneder og ha flere og bedre premier

Favoritter fra Bildekritikken

Drømmeaktig bilde og mye historie.

Fotografiets makt – Hva skjer når alle blir dokumentarfotografer?

Nobels Fredssenter inviterer til en samtale om dokumentarfotografiet og hvor det står i dag.

MENTORPROGRAM I PORTRETTFOTOGRAFERING

Et ett-årlig program for deg som ønsker å utvikle deg som portrettfotograf, enten du jobber dokumentarisk, i studio, utendørs eller med Fine Art portrettering, med fotobok og utstilling. Den enkelte deltakers utvikling settes i høysetet, og du vil få hjelp til å finne din egen fotografiske stemme og perfeksjonere det tekniske, både når det gjelder konsept, lyssetting, fotografering og redigering.

Fotografér solformørkelser

Selv om det er lenge til neste totale solformørkelse i Norge, er det partielle formørkelser fra tid til annen. Det er også totale andre steder i verden, nesten hvert år. Her er noen tips til hvordan du kan fotografere dem, eller ta bilde av sola, uten at den er formørket.

Panasonic oppgraderer til GH5 II og hinter om GH6

En moderat, men nødvendig oppgradering av GH5. Men dette er ikke GH6 som vi har ventet så lenge på. Den kommer senere i år.

Vinneren av 'Fugl' kåret

Det ble Morten Ellingsen fra Åmot som vant med bildet Hodet over vannet. Storlom.

Kanskje får vi ny fotografutdanning i Norge

Flere fotoorganisasjoner har sammen sendt en søknad om et nytt VG3 fotograffag som erstatning for det som faller bort.

StartUP – Veien til en vellykket fotobedrift

StartUP er et online kursprogram for deg som vil realisere drømmen om å bli fotograf, og for deg som trenger en fresh restart av bedriften.

Landskapsfotoworkshop i Vestfold

Fotografene Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen inviterer til en tre dager lang workshop hvor vi fordyper oss i komposisjon og fototeknikk fra tidlig til sent. Workshopen holdes i sin helhet ute i naturen, og blir dermed et fint pusterom i en koronapreget hverdag. [Vestfold, 28.–30. mai 2021.]

Grunnkurs i fuglefotografering

Har du lyst til å lære hvordan du tar gode bilder av fugler? Dette kurset gir deg innsikt og ferdighet i de viktigste kunnskapsområdene for å lykkes innen fuglefotografering. Du lærer også smarte kamerainnstilinger. Mesteparten av kurset foregår i fuglerike områder i Tønsberg og på Nøtterøy – og du får all den veiledning du trenger underveis. [Vestfold, 7.–8. juni 2021]

Workshop i portrettfotografering

Denne portrettfotoworkshopen passer for deg som har lyst til å lære noen enkle og smarte triks for å få fine bilder av mennesker utendørs og innendørs. Kurset går over en kveld og to dager. Du får veiledning underveis samt tilbakemelding på bildene du tar. [Tønsberg 11.–13 juni 2021.]

Færder nasjonalpark workshop 2021

Fotoworkshop i Vestfold: Fotografene Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen inviterer til en tre dager lang workshop hvor vi fordyper oss i komposisjon og fototeknikk fra tidlig til sent. Workshopen holdes i sin helhet i det vakre landskapet i Færder nasjonalpark, og blir dermed et fint pusterom i en koronapreget hverdag. [Tjøme, 25.–27. juni 2021.]
Åpne uskalert versjon i eget vindu