Black & White fotokurs med Terje Skåre starter 14/9

Dette er et fotokurs som handler utelukkende om sort/hvitt-bilder og hva som er nøkkelen til et godt resultat. Målet er å finne denne nøkkelen og utvikle seg til å kunne lage bedre bilder i B&W. Stikkord for B&W er kontrast, stemninger, kreativitet, bildebehandling!

Fagre Stryn – Vårfotoworkshop 9-12/5 2024

Fagre Stryn – Fotoworkshop mellom fjord og fjell - i Kristi himmelfartshelgen. Fagre Stryn er et begrep som ikke har oppstått uten grunn. Naturen i Stryn er mektig, vakker og kontrastrik. Dette er en fotoworkshop der nettopp dette landskapet står i fokus – med Oppstryn som utgangspunkt.

Fotokurs "Bildet" med Terje Skåre starter 16/11

- Innhold/Komposisjon/Kreativitet - Et fotokurs med det visuelle i fokus der målet er økt bevissthet rundt motivet og visualiseringen fram til det ferdige bildet. Et kurs for den som vil komme et steg videre i prosessen med å ta bedre bilder.

Workshop Lys med Terje Skåre 4/11 og 5/11

Se lyset, forstå lyset, skape lyset, bruke lyset! Dette er hovedmålet med Workshop LYS som går i Oslo Kamera Klubb over to dager. Fotograf Terje Skåre vil gjennom dette kurset hjelpe deg med å kunne skape bedre bilder ved å bli flinkere med lyset!

Bedre Bilder - helgekurs 21.-22. oktober

Fotokurset "Bedre Bilder" over en helg er en kompakt versjon av Grunnkurs foto som går over seks kvelder. Kurset går gjennom det viktigste både visuelt og teknisk - og gir god inspirasjon og kunnskap.

Lightroom (Classic) Masking starter 28/9 - på ZOOM

Fra og med versjon 11 av LR Classic har de lokale justeringsverktøyene blitt omorganisert og plassert i Masking-panelet, samtidig som noe nytt er kommet til. I dette korte kurset vil du lære å bruke masking på en optimal måte, forstå når du skal velge det ene eller andre verktøyet eller effektivt kombinere flere verktøy.

Lightroom (Classic) Videregående kurs med Terje Skåre starter 14/11 - på ZOOM

Få det aller beste ut av dine digitale bilder på en enkel måte! Lightroom er det perfekte programmet for å justere, arkivere og videreforedle bildene dine! Du kan litt Lightroom fra før, men dette kurset kan gjøre bildene dine enda bedre! Kurset holdes digitalt på ZOOM så du kan delta fra hvor som helst.

Lightroom (Classic) Grunnkurs med fotograf Terje Skåre starter 10/10 på ZOOM

Få det aller beste ut av dine digitale bilder på en enkel måte! Lightroom er det perfekte programmet for å justere, arkivere og videreforedle bildene dine! Man kan delta fra hvor som helst siden kurset holdes digitalt på ZOOM.

Makrofotograferingskurs i Oslo med fotograf Terje Skåre starter 6/9

Dette er et praktisk kurs i makrofotografering med nyttig bildegjennomgang på siste kurskveld. Bli med inn i et spennende univers der man glemmer tid og sted! Slipp kreativiteten løs!

Grunnkurs Foto med Terje Skåre starter 27/9

Fotograf Terje Skåre starter nytt grunnkurs i fotografering i Oslo Kamera Klubb, Lær å bruke kamera, få nyttig inspirasjon og kunnskap - teknisk og visuelt - for å kunne skape bedre bilder! Kurset passer for deg enten du er nybegynner eller har fotografert en del.

"Portrettlys Gatelangs" med Terje Skåre 7/8

Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld som handler om å finne og bruke det eksisterende LYSET der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen.

"Portrettlys Gatelangs" med Terje Skåre 4/9

Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld som handler om å finne og bruke det eksisterende LYSET der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen.

"Portrettlys Gatelangs" med Terje Skåre 26/9

Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld som handler om å finne og bruke det eksisterende LYSET der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen.

Favoritter fra Bildekritikken

Livet går i bølger. Det gjør også fotograferingen for denne ukas bilde.

Sony ZV-E1 får 4K 120p

Nå kan du gjøre slow-motion-opptak uten å miste kvalitet, selv i 4K. Oppgraderingen er gratis og kan lastes ned nå.

Delta i årets IPA-konkurranse

Det er to virkelig store globale fotoutstillinger, Sony Photography Awards og International Photography Awards. Sistnevnte har åpent for innsending nå, men du må være rask om du vil delta, for fristen er 13. juli.

Kunstig intelligens i Fotopodden

Thomas og Erik snakker om kunstig intelligens, hva den kan gjøre og hvilke utfordringer den bringer for fotografer og for samfunnet.

Nikon tilbakekaller noen Z8

Enkelte eksemplarer har noen ganger problemer med å at objektivet ikke vil låses i fatningen. Dette kan utbedres gratis, hvis du har et kamera som er omfattet.

Foto Workshop på Dovre

Bli med på foto workshop på Dovre med Øyvind Martinsen!

Landskap og portrett fotokurs på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm 11-13. august.

Lær å få bedre kontroll på kamera, ta bevisste valg for eksponering og andre viktige innstillinger, samt få et kreativt blikk på motivet. Vi har fokus på prosessen fra ide, og frem til ferdig sluttbilde.

Favoritter fra Bildekritikken

Et enkelt portrett i dag – men med veldig mye liv i øynene. Det er lett å forstå at dette er menneskets beste venn.

Om dokumentarfilm i Fotopodden

Ukas episode har et ganske alvorlig tema. Anton Ligaarden har lagd en film om seksuelle overgrep. Vi snakker med ham om etiske dilemmaer, historiefortelling og hvordan det har påvirket ham.

To Nikon telezoomer som utfyller hverandre

Nikon lansere Z 70-180mm f/2.8 og 180-600mm f/5.6-6.3. Med disse to i sekken har du dekket tele-området ganske godt.

Pakk riktig for ferien

Ferietiden er her, og det er på tide å pakke fotoutstyret. Men hva du tar med og hvordan du pakker det kommer an på hvor du skal og hvordan det skal brukes. Vi gir noen konkrete tips.

Bli med å utvikle Bodøs fotomiljø!

Prosjektet FOTO2024 ser etter en engasjert prosjektleder som skal rekruttere, lede, inspirere og kurse 15-20 fotointeresserte mellom 15-30 år.

Årets Sommerutstilling på SAGA:

I Hovedgalleriet er det urpremiere på samarbeidsprosjektet BLÅTONE av Wenche Dahle og Lars Andreas Dybvik. I Debutanten vises avgangsutstillingen til NORDphotography's Mentor Klasse 2022.

Favoritter fra Bildekritikken

En helt hverdagslig situasjon i et land lang hjemmefra.

Byfestutstilling på Lillestrøm

"Emotions", jubileumsutstillingen til byfesten på Lillestrøm blir åpnet av Morten Krogvold, og består av bilder tatt av Ronny Østnes.

Ny funksjoner i Nikon Z9

Nytt internprogram gir en autoopptak-funksjon så kameraet kan ta bilder og video uten at du trenger å gjøre noe.

Morten Krogvold i Fotopodden

Vi har lenge hatt lyst til å prate med Norges mest kjente fotograf, mannen som har vært i bransjen i et halvt århundre og fotografert det meste og de fleste. Nå har vi klart det.

London Portrett Workshop ( og litt gatefoto)

Velkommen til workshop 7 - 11 Sseptember 2023 i mitt nabolag i London, der du skal lære å bli en god portrett fotograf. Jeg har plukket ut et persongalleri av lokale Londonere som deltakerne skal fotografere, to personer til hver deltaker, som skal portretteres i sitt miljø.
Åpne uskalert versjon i eget vindu