En hyllest til Hans Gude

Ole Marius Jørgensen stiller ut på Galleri Fineart med bildeserien «All that was left was a yellow duck”. Vi har tatt en prat med ham.

- Nesten gøyere hvis du ikke liker det

Paulina Tamara har tatt for seg de private bildene til Marie Høeg og Bolette Berg og lagd en bildeserie som er dagsaktuell, kanskje provoserende og som gir oss lyst til å prate om bildene. Vi har snakket med fotografen som er årets festivalutstiller på Årets Fotodag i Horten.

Feirer 50 fantastiske år med foto på Tjuvholmen

Oslo-åpningen er utsatt to ganger på grunn av pandemien – endelig er den skotske fotografen Albert Watson (80) norgesaktuell med utstillingen KAOS. Nå åpner utstillingen som feirer verkene fra hans over 50 år lange karriere.

Sigma-sjefen håper på en ny objektiv-revolusjon

Som eneste medie i Norge, har Foto.no fått et intervju med toppsjefen i Sigma, Kazuto Yamaki i forbindelse med at hans Europa-besøk denne uka.

Det skjer, enten vi dokumenterer det eller ikke

Vi har intervjuet fredsprisfotograf Hannah Morales fra Filipinene om å jobbe med fredsprisprosjektet og ikke minst hvordan det er å jobbe som fotograf under de forholdene som er i landet under president Duterte.

Jonas Bendiksens falske nyheter om falske nyheter

Magnumfotografen Jonas Bendiksen lagde en bok om Veles, byen i Nord-Makedonia som står bak produksjon av store mengder falske nyheter. Nå viser det seg at Bendiksens bok og også er konstruert på tilsvarende måte. Vi har snakket med ham om boka og prosjektet.

Mirage – Oslo internasjonale dokumentarfestival

Oslo har fått en internasjonal dokumentarfestival med hovedfokus på film. Vi har snakket med initiativtakerne om dette spennende prosjektet.

Denne fotografen kommer vi til å se mer fra

En av avgangsstudentene fra Bilder Nordic School of Photography leverte et prosjekt som virkelig var i en klasse for seg selv. Vi har tatt en prat med Marte Nybakken om både bildene, ambisjoner for framtida og mye annet.

En legende har forlatt oss.

Johan Brun var en banebrytende fotograf, en foregangsmann på flere områder, et forbilde for svært mange og kilde til inspirasjon for flere generasjoner av fotografer.

Pikselens far er død

Russel Kirsch, som var den første til å digitalisere et bilde i 1957, er død, 91 år gammel.

– Jeg jakter mot det perfekte øyeblikket der alt smelter sammen

Vi har møtt Cathrine Wessel som flytter hjem etter 30 år i New York, og åpner utstilling på Shoot Gallery.

Dette er Årets unge nordiske naturfotograf

Tobias Gjerde (16) vant den gjeve prisen, og vi tror ikke det var tilfeldig.

En prat med Årets nordiske naturfotograf

Vinnere er kåret, og kort tid etterpå møter jeg en tydelig stolt Rainer Carpelan, nykåret Nordic Nature Photographer 2020 for en liten prat.

Fotograf Lene Marie Fossen har gått bort

Lene ble kjent for å bruke seg selv og sykdommen sin i bildene hun lagde – mest som terapi for seg selv, men også som en øyeåpner for oss andre.

Adrian Bugge viser fram «Den nye byen».

Vi har snakket med Adrian i forbindelse med en utstilling der han viser sitt skråblikk på utviklingen av fjordbyen i Oslo.

Helter finnes fortsatt. Cinzia D’Ambrosi er en av dem

Vi har vært så heldige å få snakke med en fotograf som har brukt flere år på å dokumentere systematiske overgrep mot flyktninger i Europa.

Canon om EOS R

Vi har intervjuet John Maurice, Product Marketing Manager Europe for Canon om EOS R.

NEW ERA – 23 historier fra Kina

Verdens øyne er rettet mot Kina, men ikke mot den alminnelige kineser. NEW ERA er et blikk på dagens Kina gjennom personlige fortellinger. Det er historiene til menneskene som lever i skjæringspunktet mellom ambisjoner og fortielse.

Nancy Bundt – startet på nytt for kjærligheten

Karrieren ble igjen i USA da hun flyttet til Norge. Kreativiteten og skapertrangen derimot tok hun med seg.

Vi tenner et lys for Reidar Sneisen

Vår kjære kollega, Reidar Sneisen, har gått bort alt for tidlig i en alder av 51 år.

-Det dreier seg om hvordan vi møter hverandre

Dette sier Norges nye Hasselblad Master, Tina Signesdottir Hult når vi spør henne om hvordan hun jobber for å skape de fantastiske portrettene hun nok en gang har mottatt en stor pris for.

Fotohotellet i Trollheimen tilbyr en annerledes opplevelse

Vi har snakket med innehaver og opphavsmann, Morten Gåsvand, selv en ivrig fotograf, om hva slags konsept dette er.

Det finnes dårlige klær

Redd Barna har lagt ut noen sterke men flotte bilder av barneklær. Vi har snakket med dem om hvorfor og hvordan.

Et ualminnelig møte med Marilyn

Joshua Greene er sønnen til Milton H. Greene, som jobbet mye med Marilyn Monroe. Dette intervjuet er laget i forbindelse med en fotoutstilling i Oslo, og bokutgivelse.

Jonas Bendiksen - Det siste testamentet

Vi har vært så heldige å få snakke med Jonas Bendiksen om prosjektet Det siste testamentet, som både er dokumentarserie, bok og utstilling.

Intervju med Johs. Bøe

Vi har tatt en prat med den kjente portrett- og kunstfotografen Johs. Bøe – mannen som startet karrieren som assistenten til selveste Irving Penn.

Fødselsfotografen uten barn

Eva Rose Furmyr har fotografert over 100 fødsler og mener hun kanskje gjør en bedre jobb fordi hun aldri har født selv.

Kjemper for fotografihus i Norge

Sverige har sitt «FOTOGRAFISKA». Norge burde kunne ha noe tilsvarende. En gruppe ildsjeler har jobbet med det noen år, og nå begynner det å bære frukter.

Vinneren av månedens konkurranse tester Digital Fine Art print

En del av premien i forrige måneds konkurranse var en utskrift av vinnerbildet på Digital Fine Art print fra Copycat. Vi tok med oss vinneren dit da jobben skulle gjøres.

Thor Melhuus er død

En av Trondheims mest betydningsfulle fotografer har gått bort i en alder av 87 år.
Åpne uskalert versjon i eget vindu